به گزارش اتاق خبر به نقل از caranddriver وقتی در سال ۲۰۰۹ پورشه برای اولین بار در یک سنت شکنی بزرگ یک هاچ بک سوپرسالن چهار در را عرضه کرد بسیاری از هواداران خود را شگفت زده کرد؛ چون معمولا چنین تغییراتی در یک برند شناخته شده یک ریسک محسوب میگردد. شاید خیلی زیبا نبود اما جواب داد. پانامرا با عملکرد بی نظیر خود در مسیر مستقیم و توانایی بالا در پیچ ها، فراتر از هر خودروی دیگری در این کلاس ما را متحیر کرد. پاشنه آشیل اون کجاست ؟ خطوط قوس دار سقف که شاید یک فضای عقب جادار ایجاد کرده باشد اما به همان نسبت در خلق یک ظاهر نامطلوب نیز موثر است.
پورشه به طور رسمی در ۲۸ ژوئن (تقریبا یک ماه دیگر) از نسل جدید پانامرا رونمایی خواهد کرد. همه ما منتظر هستیم تا در اوایل ۲۰۱۷ خودروی تولید شده را در خیابان ها مشاهده کنیم، اما اخیرا ما یک پیش نمایش داشته و زمان نسبتا زیادی را با نمونه اولیه پانامرا در خلال آزمایش های تولید در آفریقای جنوبی گذرانده ایم.
حتی اگر فرض کنیم ابعاد پانامرای جدید کاملا با نمونه قبلی یکسان باشد، اما ویژگی های آن کاملا دچار تغییر و بهسازی شده است. فاصله بیشتر محور چرخ ها، شیب بیشتر شیشه جلو و شکل قطره ای خطوط سقف که نمای آن را تهاجمی تر میکند. علاوه بر آن شیشه های جانبی نیز یادآور ۹۱۱ میباشد. ال ای دی ها جدید در چراغ های جلو و چراغ های عقب باریکتر چهره این سدان هاچ بک را جذاب تر، عضلانی تر و آینده نگرتر نموده است. البته قضاوت بر اساس نمونه پروتوتایپ به دور از عدالت است اما این خودرویی است که شما میتوانید به خاطر ظاهرش بخرید نه فقط به دلیل ویژگی های فنی آن.
به شکل معجزه آسایی پورشه موفق شده فضای بزرگ صندلی عقب را مانند نسل قبلی آن حفظ کند با این تفاوت که خطوط سقف زیباتر شده اند. فضای بار نیز به واقع جادار به نظر میرسد. اما تغییرات اصلی را داخل خودرو و به ویژه قسمت جلو شاهد هستیم، جایی که از نظر ارگونومیک کاملا دگرگون شده است. انبوه دکمه هایی که معمولا در اینگونه خودروها زینت بخش کنسول وسط هستند با یک صفحه نمایش لمسی و تعداد کمی دکمه و پیچ کنترل جایگزین شده است. بسیاری از عملکردها صرفا از طریق یک صفحه نمایش ۱۲٫۳ اینچی بزرگ در دسترس است. در پیش روی راننده یک سرعت سنج آنالوگ در کنار یک نمایشگر TFT 7 اینچی مشاهده میشود.
پانامرا در ساختار خود از معماری جدیدی با همان دقتی که از پورشه انتظار میرود بهره میبرد. پلتفرم MSB که در این مدل استفاده خواهد شد در آینده در چند نمونه از خودروهای شاخص گروه فولکس واگن بکارگیری خواهد شد. سیستم چهار چرخ متحرک این خودرو نیرو را به طور خودکار بین چهار چرخ توزیع کرده و میتواند تا ۱۰۰ درصد گشتاور را به چرخ ها جلو و تا حداکثر ۸۰ درصد آن را به چرخ های عقب انتقال دهد.
برای پانامرای جدید فقط موتورهای توربوشارژر دار در دسترس است. در آغاز پورشه برای پانامرا ۴S موتور ۳ لیتری V6 توین توربو به قدرت ۴۴۰ اسب بخار را پیشنهاد میکند. برای مدل پانامرا توربو موتور V8 4 لیتری توین توربو با قدرت ۵۵۰ اسب بخار و برای ۴S دیزل موتور ۴ لیتری V8 توربو با قدرت ۴۲۰ اسب بخار ارائه میشود. تمام مدل ها مجهز به گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته دوکلاچه ساخت ZF خواهند شد. (در واقع این تنها گیربکسی است که برای شاسی MSB گروه فولکس واگن در نظر گرفته شده و قابل سازگار شدن با موتور الکتریکی در نمونه های هیبریدی نیز هست) دیگر خبری از گیربکس ۶ دنده دستی که در پانامراهای ۲۰۱۴ به پایین و فقط در بازار آمریکا قابل سفارش بود (که البته تعداد کمی از آن سفارش داده شد) نیست. مدل جدید به رینگ های ۱۹، ۲۰ یا ۲۱ اینچی مجهز خواهد بود و وظیفه متوقف کردن این هیولای لوکس به عهده ترمزهایی از جنس فولاد یا کربن-سرامیک است.
طبیعتا پورشه مجموعه ای از سیستم های کمکی حرکت را نیز برای پانامرا پیشنهاد میدهد. از جمله کرویز کنترل سازگار با سیستم استاپ اند استارت در ترافیک های سنگین، سیستم دید در شب و سیستم ارتباطی پیشرفته جهت کنترل عملکردها از طریق تلفن همراه. اگر تمام این سامانه ها بر روی خودرو نصب شود به شما اجازه خواهد داد در بازه زمانی که برحسب سرعت و سایر پارامترها مشخص میشود فرمان اتومبیل را رها کنید. اما چه کسی دلش میخواهد فرمان این سوپرلوکس چهار در که قابلیت های اسپرتی آن کاملا تضمین شده را رها کند ؟ هنری که فقط نزد پورشه است و بس !
منیع: اخبار خودرو