به گزارش اتاق خبر، ماجد نصراوی در مراسم آغاز به کار نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بصره با بیان اینکه بصره اولین شهر اسلامی بعد از مکه است و بزرگترین مخازن نفت عراق در بصره قرار دارد، گفت: این شهر به طور میانگین روزانه حدود ۳ میلیون بشکه نفت صادر میکند. وی با بیان اینکه ۸۰ درصد اقتصاد عراق به صادرات نفت متکی است، افزود: تمامی بنادر عراق در بصره هستند و علاوه بر مزیتهای جغرافیایی دیگری که این استان دارد ما مشغول ایجاد راه ابریشمی هستیم که شهر بصره را به استانبول متصل میکند و درصددیم در آیندهای نزدیک منطقه آزاد شلمچه را نیز ایجاد کنیم.
استاندار بصره با بیان اینکه این شهر از قدیم به شهر فرهنگها معروف بوده افزود: ما به برگزاری چنین نمایشگاهی اهمیت میدهیم چون باعث میشود که بصره در نقشه تجاری قرار گرفته و دیده شود، ضمن اینکه فراهمسازی مقدمات ایجاد خط آهن بین خرمشهر و بصره را در دست اقدام داریم، امیدواریم با راهاندازی آن حجم تجارت دو کشور به ویژه از طریق دو استان همسایه بصره و خوزستان به طور چشمگیری افزایش یابد.
همچنین حمیدرضا مختصآبادی، سرکنسول ایران در بصره گفت: برگزاری این نمایشگاه زمینه و فرصت بسیار مغتنمی برای آشنایی با بازار عراق و محصولات ایرانی فراهم کرده است. با توجه به جلسات مختلفی که با اقشار مختلف مردم بصره داشتم و طی صحبتهایی که با تجار و بازرگانان انجام دادم، آنها همیشه به این موضوع اشاره میکنند که چرا کالاهای ایرانی در بصره و استانهای جنوبی یافت نمیشود.
در همین حال، علیرضا رشیدیان استاندارد خراسان رضوی با بیان اینکه در مسیر توسعه همکاریهای دو جانبه و سرمایهگذاریهای مشترک بین دو استان گامهای زیادی برداشته شده است، گفت: استان خراسان با داشتن بیش از ۶ هزار واحد صنعتی و معدنی و بیش از ۳۳۰ هزار دانشجو در سطوح مختلف و با داشتن بیش از یک میلیون هکتار زمین و قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب و در عین حال با داشتن بیش از ۲۷ میلیون زائر در سال و داشتن مراکز درمانی و بیمارستانی و دانشگاههای علوم پزشکی ظرفیت خوبی برای همکاری با استان بصره دارد.
رشیدیان ادامه داد: رئیسجمهور سال گذشته به وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد که راهآهن خراسان ـ تهران ـ آبادان و خرمشهر باید به راهآهن بصره متصل شود که این ظرفیت خوبی خواهد بود و بصره و مشهد میتوانند خط صادراتی و مسیر ارتباطات اقتصادی باشند.
وی تاکید کرد: استان بصره مهد تجارت، صنعت و کشاورزی است که خاستگاه غنی اسلام بود و در مذاکراتی که با استاندار بصره و مدیران این استان داشتیم برای تعاملات علمی و تبادل استاد و تجارب علمی اعلام آمادگی کردیم و اکنون میخواهم که این موضوع مورد توجه قرار بگیرد.
منبع : مهر