Performancing Metrics

هموارسازی مسیر برجام؟ | اتاق خبر
کد خبر: 344503
تاریخ انتشار: 1 خرداد 1395 - 16:25
«در پی اعلام نارضایتی مقامات ایران از روند اجرای برجام و دشواری‌های بانک‌های ایرانی برای مبادلات تجاری، وزرای خارجه آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان و همچنین مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای ...

اتاق خبر - «در پی اعلام نارضایتی مقامات ایران از روند اجرای برجام و دشواری‌های بانک‌های ایرانی برای مبادلات تجاری، وزرای خارجه آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان و همچنین مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای مشترک از بانک‌ها و بازرگانان خواستند «از فرصت‌های سرمایه‌گذاری قانونی در ایران چشم‌پوشی نکنند.»» این مطلب بخشی از خبر نخست روزنامه دنیای اقتصاد در شماره شنبه یکم خرداد است.

این روزنامه با درج عنوان عارف یا لاریجانی؟، نوشت: مجلس دهم از هفته آینده آغاز به کار می‌کند. برای ریاست این مجلس دو گزینه مطرح است: علی لاریجانی و محمدرضا عارف. با توجه به اینکه از یکسو، هر دو نفر طی سال‌های اخیر نقش غیرقابل انکاری در حمایت از بهبود امور کشور ایفا کرده‌اند و از سوی دیگر، با گره‌های پیچیده‌ای در اقتصاد و روابط بین‌المللی مواجه هستیم، سوال این است که کدامیک از این دو نفر می‌تواند در گره‌گشایی از این معضلات کمک موثرتری برای دولت باشد؟ چهره‌های اقتصادی و سیاسی شامل موسی غنی‌نژاد، محمد طبیبیان، احمد توکلی، محمد هاشمی، علی عبدالعلی‌زاده، محمدجواد حق‌شناس، امیر محبیان، عباس عبدی، مسعود خوانساری، اسدالله عسگراولادی، علی‌اکبر عرب مازار، عبدالله ناصری و سعید شریعتی به این پرسش تجارت فردا پاسخ داده‌اند.
روزنامه دنیای اقتصاد با انتشار عنوان سکه در قعر پنجاه روزه، آورد: چهارشنبه، صورت‌جلسه نشست پیشین کمیته بازار آزاد فدرال رزرو منتشر شد که داده‌های آن مشخص کرد احتمال افزایش نرخ‌های بهره آمریکا در نشست میانه ژوئن وجود دارد. به این ترتیب، اونس چهارشنبه 21 دلار سقوط کرد و پنج‌شنبه به میانه کانال 1200 دلار نزدیک‌تر شد. این روند بازار داخلی سکه را نیز تحت تاثیر قرار داد. در آخرین روز کاری اردیبهشت ماه، سکه تمام 11 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و 13 هزار تومان رسید که کمترین قیمت آن در 50 روز گذشته بود.
این روزنامه با بررسی عنوان فرمول جهانی تولید آسان، نوشت: مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی تجربه کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه در ساده‌سازی مقررات و تشریفات اداری به‌منظور تولید آسان را بررسی کرده است. این گزارش با اشاره به هزینه‌های بالای مقررات دست‌‌وپاگیر برای کسب‌و‌کارها، به‌خصوص در بنگاه‌های کوچک و متوسط، ضرورت بازنگری در فرآیندهای اداری را مورد تاکید قرار داده است. تجربه کشورهای توسعه‌یافته نشان می‌دهد ایجاد یک پنجره واحد خدمات دولتی که کل اطلاعات مورد نیاز مراجعان برای شروع کسب‌وکار را به‌صورت ساده و یکسان تجمیع کند، در هموارسازی مسیر تولید بسیار موثر است.
روزنامه دنیای اقتصاد با انتشار یادداشت راهبردهای خروج از رکود به قلم پرویز خسروشاهی، آورد: طی یکی، دو سال اخیر برای بیان چرایی رکود اقتصادی دلایل گوناگونی از سوی کارشناسان و صاحب‌نظران مختلف مطرح می‌شود. تنگنای اعتباری، انجماد دارایی‌های بانک‌ها، بالا بودن نرخ سود بانکی، تحریم و کاهش قیمت نفت، رکود بخش مسکن، کاهش تقاضا و... ازجمله عوامل یا دلایلی است که در این زمینه به‌طور مداوم و به‌صورت انبوه در رسانه‌ها تکرار می‌شود. همه متغیرهای فوق به‌جز تحریم و قیمت نفت، متغیرهای درون‌زا هستند و تاثیر و تاثر آنها مستقل از عملکرد بقیه موارد نیست. بنابراین برای تبیین چرایی رکود فعلی باید بر متغیر یا متغیرهای مستقل و برون‌زا تمرکز کرد. برای فعال شدن بخش خصوصی و تشویق او به سرمایه‌گذاری و تولید، در بدو امر سه راه متصور است: افزایش قیمت‌ کالاها و خدمات، توسعه بازارها و کاهش هزینه‌های تولید.
این روزنامه در ستون سرمقاله عنوان «دوراهی بنگاه‌های مستأصل» را به قلم فرخ قبادی منتشر کرد.

ایرنا

94110

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید