اتاق خبر - وی با اعلام اینکه هنگ کنگ از سوی چین تسخیر نخواهد شد به مسئولان، مردم این منطقه و حامیان جنبش دمکراسی قول داد که استقلال و خودمختاری هنگ کنگ حفظ خواهد شد.
وی در جریان دیدار با شماری از نمایندگان احزاب و پارلمان هنگ کنگ که ظاهرا چهار نفر از آنها از نمایندگان جنبش حامی دمکراسی بودند، گفت: بدانید که هنگ کنگ خودمختاری خود را از دست نخواهد داد تا به یک شهر زیر نظر چین تبدیل شود.
بسیاری از افراد عضو این جنبش که در ماه های اخیر تظاهراتی در این منطقه برپا کرده اند می گویند چین بیش از حد در امور داخلی هنگ کنگ مداخله می کند.
سومین مقام بلندپایه چین که سفر رسمی خود به هنگ کنگ را در میان تدابیر شدید امنیتی و حضور بیش از شش هزار مامور پلیس از روز سه شنبه آغاز کرد و امروز به چین باز می گردد، افزود: اصل یک کشور و دو نظام برای هنگ کنگ منافع زیادی داشته است.
وی گفت که به این منطقه سفر کرده است که اوضاع را از نزدیک بررسی کرده و نظرهای مردم هنگ کنگ را استماع کند.
رئیس پارلمان چین در عین حال به شکلی مخالفت چین را با قانون شکنان و معترضان اعلام کرد و گفت که همه در هنگ کنگ باید به حاکمیت قانون تن بدهند و کسانی که با این کار مخالفت ورزیده و هنجار شکنی کنند مورد حمایت نخواهند بود.
وی ظاهرا این موضوع را به جنبش موسوم به اشغال که در سال 2014 میلادی با تظاهراتی بزرگ در هنگ کنگ شکل گرفت، عنوان کرد و افزود که حاکمیت قانون جدی است و نقض آن توجیهی ندارد.
وی اولین مقام ارشد چین است که پس از سال 2012 میلادی به چین سفر می کند و اولین نفر از رده رهبران چین است که پس از شروع جنبش اشغال در سال 2014 میلادی وارد هنگ کنگ شده است.
نزدیک به شش تا هشت هزار مامور و افسر پلیس ، تک تیراندازها و نیروهای ضد شورش امنیت سفر «جانگ» به هنگ کنگ را تامین کردند.
هنگ کنگ از اوایل مهر ماه سال 93 به مدت سه ماه شاهد تجمع اعتراض آمیز هزاران نفر از مردم این منطقه به تصمیم مقامات پکن در خصوص تایید نامزدهای انتخابات محلی بود.
هنگ گنگ با بیش از هفت میلیون نفر جمعیت، از مهمترین بازارهای مالی و تجاری آسیا و جهان به شمار میرود که بریتانیا در سال 1997، این منطقه را با فرمول «یک کشور، دو نظام» به چین برگرداند.
ایرنا
94110