اتاق خبر - به نقل از خبرگزاری رویترز، طبق نتایج این تحقیق، کودکان و نوجوانان عراقی مصدوم در اثر خشونتها از جمله تیراندازی، اصابت ترکش و یا انفجارها 10 برابر بیشتر از باقی مصدومان حوادث در معرض خطر مرگ یا معلولیت قرار دارند.
آدام کوشنیر، محقق ارشد این تحقیق با اشاره به اینکه تاکنون تحقیقات بسیار اندک و محدودی درباره آسیبهای نوجوانان در مناطق درگیری و در مورد این موضوع پس از حمله به عراق در سال 2003 انجام شده است، گفت: سازمانهای امدادی بیشتر بر انفجارها و دیگر دلایل آسیبهای شدید تمرکز کردهاند در حالی که باید در زمینه بازسازیها مانند نوسازی مسیرها و آگاهی بخشی در زمینه دیگر عوامل احتمالی آسیبدیدگی تلاش شود.
تیم مسئول تحقیقات با بررسی میدانی در بغداد در سال 2014، میزان آسیبدیدگی نوجوانان زیر 18 سال عراقی و مراقبتهای پزشکی را که این نوجوانان در سالهای 2003 تا 2014 دریافت کردهاند، مورد ارزیابی قرار دادند.
براین اساس در میان 900 خانواده با جمعیت 5148 تن تعداد نوجوانان آسیبدیده 152 تن بود که این یعنی 28 درصد از کل زخمیها.
در میان نوجوانان آسیبدیده نیز تعداد کودکان و نوجوانانی که مستقیما در جنگ زخمی شده بودند به 15 درصد میرسد و این در حالی است که میانگین جهانی آسیبدیدگی در اثر خشونت میان کودکان و نوجوانان بیش از 2 درصد نیست.
کوشنیر افزود: سازمانهای حامی حقوق بشر باید به دنبال راهکارهایی برای پیشکیری و ممانعت از آسیبدیدگی کودکان و نوجوانان و اطلاع رسانی در این زمینه باشند.
وی ادامه داد: باید مسیرها بازسازی، خانههای امنی ساخته و کمکهای اولیه آموزش داده شود و البته توانبخشی برای این کودکان نیز یک ضرورت است.
ایسنا
94110