اتاق خبر-گروه اقتصادی: رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در مورد وضعیت صنعت آلومینیوم شرایط این بخش از صنعت کشور را قابل قبول توصیف کرد.
بهرام شکوری رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در گفت و گویی که با اتاق خبر داشت با تاکید بر نقش قرارداد های خارجی در رونق صنعت آلومینیوم سازی کشور گفت: این قرارداد ها در کنار تقاضایی که همواره برای این ماده معدنی وجود دارد باعث شده که سرعت و میزان رشد سرمایه گذاری در این صنعت از سایر بخش های معدنی بیشتر باشد. ضمن اینکه باید به این نکته توجه داشت که بخش آلومینیوم به دلیل ماهیت خود نسبت به صنایعی مانند فولاد آب کمتری مصرف می کند.
شکوری صنعت آلومینیوم کشور را دارای پتانسیل برای رسیدن به ظرفیت تولید 1.5 میلیون تنی در سال دانست و افزود: رسیدن به این جایگاه برای صنعت آلومینیوم کشور دور از دسترس نیست اما باید دید هدف از رسیدن به این میزان از تولید چیست. اول اینکه باید دید هدف از تولید این مقدار از آلومینیوم مصرف داخلی است یا صادرات آن. در صورتی که هدف از افزایش تولید صادرات باشد این کار نیاز به ایجاد زیرساخت هایی دارد.
کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با ذکر مثالی از تولید فولاد و زیر ساخت های مورد نیاز گفت: از نظر داشتن نیروی انسانی و منابع معدنی کشور دارای پتانسیل های بالایی برای افزایش تولید و صادرات است با این حال از نظر زیرساخت ها در این بخش مشکل داریم.
وی یکی از مشکلاتی که برسر راه افزایش تولید آلومینیوم در کشور است را نبود زیرساخت های مناسب حمل و نقلی دانست و افزود: حمل و نقل می تواند بر روی مسائلی مانند قیمت تمام شده محصولات آلومینیومی تاثیر گذار باشد. با شرایطی که وجود دارد باید هر چه سریعتر نسبت به رفع مشکلات موجود در این بخش که می تواند تاثیر منفی بر روی صنعت آلومینیوم داشته باشد اقدام کرد تا این صنعت توانایی رسیدن به اهداف مورد نظر در برنامه افق 1404 را داشته باشد.
شکوری با اشاره به مسائلی مانند تامین انرژی، فناوری و بروکراسی اداری گفت: در صورتی که مشکلات مربوط به این حوزه ها رفع نشود حتی با حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور و ورود منابع مالی صنعت آلومینیوم قادر نخواهد بود که رشد و توسعه ای که از این صنعت انتظار می رود را داشته باشد.
کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با اعلام این موضوع که صنعت آلومینیوم کشور به دلایل مختلف از فناوری های روز دنیا محروم بوده است با ذکر مثالی افزود: در صورت استفاده از فناوری های نوین مانند استفاده از ماهواره می توان اکتشاف معادن را بسیار بهتر از روش های قدیمی انجام داد. با توجه به اینکه عمق حفاری های انجام شده در کشور بیشتر از 500 متر نبوده است با استفاده از این روش می توان معادن کشف نشده بسیاری را کشف کرد و می توان تا عمق 10000 متری زمین را با این روش جستجو کرد.
وی با اشاره به نقش برجام در ورود فناوری های نوین به کشور تصریح کرد: امیدوار هستیم که با برداشته شدن تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای به فناوری های نوینی که در دنیا وجود دارد دست یابی پیدا کنیم و بتوانیم با سایر کشورهای دنیا رقابت کنیم.
94105 ت