اتاق خبر- محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با مارکوس ادرر معاون وزیر خارجه آلمان، این کشور را یكی از بازیگران مهم و فعال صحنه تحولات منطقه ای و بین المللی توصیف كرد و گفت : آلمان بر خلاف برخی از بازیگران اروپایی و غربی، نسبت به واقعیت های موجود در منطقه، نگاه منفی ندارد. وی افزود: این نگاه، فاكتور مهمی برای بازیگران فرامنطقه ای به شمار می رود كه بدنبال رویكردهای صلح آمیز و آرامش بخش برای برون رفت از بحران های منطقه می باشند. ظریف همچنین در این دیدار علاوه بر رایزنی درباره مسائل دوجانبه و منطقه، بر لزوم گفت و گوهای مستمر سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و پارلمانی بین مقامات ایران و آلمان تاكید كرد. وی همچنین خواستار فراهم ساختن تسهیلات مناسب برای ارتقای مبادلات رو به رشد اقتصادی تجاری و سرمایه گذاری بین دو كشور شد.
تقویت رایزنی ها بین مقامات ایران و آلمان
مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه کشورمان نیز روز گذشته در دیدار با مارکوس ادرر همتای آلمانی خود ضمن اشاره به سابقه طولانی روابط دو کشور، از تقویت رایزنی ها بین مقامات ایران و آلمان استقبال کرد. وی در ادامه با اشاره به اجرای کامل تعهدات ایران در برجام که در گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز مورد تایید قرار گرفته است، خواستار جدیت طرف های مقابل در اجرای تعهدات مرتبط با برجام، به ویژه در زمینه های مالی و بانکی شد. وی در ادامه مقابله با تروریسم و افراط گرایی را موضوع مناسبی برای همکاری میان ایران و آلمان دانست و خواستار مشارکت بیشتر این کشور در حل مسالمت آمیز مشکلات منطقه شد.
معاون وزیر خارجه آلمان در این دیدار، ضمن تاکید بر توسعه ابعاد مختلف مناسبات منجمله در حوزه اقتصادی، به تمایل شرکت های آلمانی برای تقویت ارتباطات و سرمایه گذاری در ایران اشاره نمود. وی در توسعه همکاری در حوزه اقتصادی با ایران را یکی از اولویت های آلمان اعلام کرد.
روابط ایران و آلمان رو به توسعه است
در همین راستا، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان با نیز با مارکوس ادرر دیدار و گفت و گو کرد. جنتی با اشاره به اینكه روابط دو كشور ایران و آلمان رو به توسعه است، گفت: ظرفیت های بسیاری در حوزه های فرهنگی، هنری و اقتصادی در دو كشور وجود دارد كه باید بیشترین بهره را از ظرفیت های موجود برد.
به گزارش ایرنا وی اظهار داشت: انتقال تجربیات كشورهای ایران و آلمان در زمینه های فرهنگی، هنری، علمی، پژوهشی و ... می تواند در گسترش روابط دو كشور كه از دیر باز دارای اشتراكات بسیاری بوده اند، نقش به سزایی داشته باشد. جنتی در ادامه با تاكید بر این مطلب افزود: خوشبختانه روابط دو كشور رو به توسعه است زیرا ایران و آلمان از گذشته های دور دارای اشتراكات تاریخی بسیاری هستند.
وی تصریح كرد: حضور بسیاری از ایرانیان در كشور آلمان نشان از دیرینگی این پیوندهای تاریخی دارد و ایران قبل از برداشته شدن تحریم های كشورها علیه خود نزدیكترین روابط را با آلمان داشت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید ادامه داد: ظرفیت های بسیاری در حوزه های فرهنگی، هنری و اقتصادی در دو كشور وجود دارد كه باید بیشترین بهره را از ظرفیت های موجود برد.
وی با اشاره به ترجمه كتب به زبان های فارسی و آلمانی در سال های اخیر افزود: ترجمه آثار می تواند در نزدیك كردن دو ملت و دولت به یكدیگر نقش بسیاری داشته باشد زیرا از این طریق دو ملت با یكدیگر بیشتر آشنا می شوند.
جنتی در بخش دیگری از سخنان خود بر همكاری های دو جانبه در حوزه های تئاتر، سینما، موسیقی و سایر فعالیت های فرهنگی و هنری تاكید كرد.
وی افزود: انجام فعالیت های مشترك فرهنگی و هنری، علمی و پژوهشی، ورزشی، آموزش زبان، باستان شناسی و میراث فرهنگی در قالب امضای تفاهم نامه فرهنگی و هنری جامه عمل می پوشد كه لازم است هر چه سریعتر توافقنامه مشترك بین دو كشور در این حوزه ها به امضا برسد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی اخیرا فرموده اند «دلیلی ندارد كه در مدارس فقط به آموزش زبان انگلیسی پرداخت» بنابراین ما این آمادگی را داریم در مدارس و موسسات آموزشی خود به آموزش زبان های زنده دیگری از دنیا از جمله زبان آلمانی نیز بپردازیم.
وی با اشاره به شكل گیری اقتصاد خلاق در ایران افزود: در سال های اخیر در ایران به اقتصاد خلاق توجه بسیاری شده است زیرا صنایع فرهنگی و خلاق جزء مواردی هستند كه می تواند سهم خوبی در تولید ناخالص داخلی داشته باشد و امیدوارم بتوانیم از تجربیات كشور آلمان نیز در این زمینه استفاده كنیم.
در ادامه این دیدار، «ماركوس ادرر معاون» وزیر امور خارجه آلمان نیز گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه توسعه روابط فرهنگی و هنری تلاش های خوبی انجام می دهد و تبادلات فرهنگی و هنری دو جانبه بین دولت ها منجر به آشنایی دو ملت از یكدیگر در تمامی زمینه ها می شود.
وی با اشاره به روابط دیرینه ایران و آلمان در زمینه های تاریخی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی افزود: احساس خوبی درباره ادامه همكاری های ایران و آلمان دارم و علاقه دارم هرچه سریعتر موافقتنامه فرهنگی میان دو كشور به امضا برسد.
معاون وزیر امور خارجه آلمان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در زمینه اقتصاد خلاق می توانیم همكاری های خوبی داشته باشیم.