Performancing Metrics

تعاونی ها در حال نابودی اند، چگونه اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم | اتاق خبر
کد خبر: 339743
تاریخ انتشار: 15 اردیبهشت 1395 - 20:53
رئیس کمیسیون تخصصی حمل و نقل، گمرک و ترانزیت اتاق تعاون ایران بر پیگیری اختیارات و شرح وظایف اتحادیه های تعاونی در مجلس تاکید کرد.

اتاق خبر- رئیس کمیسیون تخصصی حمل و نقل، گمرک و ترانزیت اتاق تعاون ایران بر پیگیری اختیارات و شرح وظایف اتحادیه های تعاونی در مجلس تاکید کرد.

احمد هاشمی در نشست این کمیسیون که با حضور صمد مرعشی مدیر کمیسیون های تخصصی اتاق تعاون و جمعی از روسای اتحادیه ها برگزار شد، با بیان مطلب فوق افزود: تا نتیجه نهایی در اختیار قرار دادن وظایف اتحادیه ها به خودشان در مجلس، این موضوع را پیگیری می کنیم تا در این صورت اتحادیه ها هم به اتاق و هم به اعضا خود کمک بیشتری بکنند.
وی به موضوع اقتصاد مقاومتی و زیرساخت هایی که باید برای آن فراهم شود، اشاره کرد و بیان داشت: اجرای اقتصاد مقاومتی به زیرساخت هایی نیاز دارد که تا فراهم نشود، اجرای آن امکان پذیر نیست.
هاشمی با اشاره به افزایش تعرفه لاستیک، گفت: از ریاست اتاق تعاون ایران و ارتباط با وزیر صنعت، معدن و تجارت این موضوع را پیگیری می کنیم.
مرعشی مدیر کمیسیون های تخصصی اتاق تعاون نیز با اشاره به اینکه تمام تلاش اتاق تعاون در جهت بهبود عملکرد کمیسیون های تخصصی به عنوان بازوان اتاق تعاون است، گفت: قصد داریم اعضای کمیسیون ها را به کمیسیون های تخصصی دولت و مجلس معرفی کنیم تا خود بتوانند موضوعات و دغدغه هایشان را پیگیری کنند.
وی یکی از این موضوعات را اختصاص بودجه در بودجه های سنواتی دولت به نوسازی ناوگان تعاونی های مسافری ذکر کرد.
مرعشی به موضوع تعرفه به عنوان ابزاری برای کنترل بازار داخلی کشور اشاره کرد و گفت: افزایش تعرفه در کشور ما زمانی است که متاسفانه نیاز داخلی کشور اشباع نشده است و مجبور به واردات هستیم که در این صورت برای دولت درآمدزایی می شود و در واقع از نیاز کشور به عنوان یک ابزار استفاده می شود.
وی با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در خصوص اجرای اقتصاد مقاومتی، گفت: یکی از موضوعاتی که در کمیسیون های تخصصی اتاق تعاون مطرح می شود، سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
مرعشی با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور بحرانی است، تاکید کرد: مقام معظم رهبری با توجه به این شرایط نسخه اقتصاد مقاومتی را ارئه کرده اند.
مدیر کمیسیون های تخصصی اتاق تعاون با اشاره به سیاست های 24 گانه اقتصاد مقاومتی و جایگاه بخش تعاون در آنها، تاکید کرد: باید جایگاه تعاون را در این سیاست ها یافت و در راستای آن حرکت کرد.
محمد رضا آل سارا مدیرعامل اتحادیه لاستیک، فیلتر و روغن کشور نیز با اشاره به اینکه اتحادیه های توزیعی در حال نابودی هستند و از چرخه فعالیت خارج می شوند، گفت: بحران اقتصادی شاما تعاونی ها و اتحادیه ها نیز شده است.
وی با بیان اینکه در بخش تعاون پیشکسوت های بسیاری داریم که می توانند به این بخش کمک کنند، تاکید کرد: با توجه به نامگذاری امسال به اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل و برای اجرای این سیاست ها و فرمایشات مقام معظم رهبری، چالش های زیادی داریم.
وی تصریح کرد: از جمله این چالش ها این است که در حال حاظر دو تشکل داریم، یک تعاونی ها و اتحادیه ها به عنوان زیر مجموعه وزارت تعاون و دیگری تشکل هایی که مشابه تعاونی ها، کارهای غیرانتفاعی انجام می دهند و تعاونی مجبور به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند و آن تشکل ها از مالیات معافند که این موضوع موجب مشکلاتی برای تعاونی ها در رقابت با بخش خصوصی شده است.
وی پیشنهاد داد: به منظور ارزیابی اساسنامه های تعاونی ها و تشکل های مشابه، کمیته ای تشکیل شود.
محمد محمودی مدیر عامل اتحادیه تاکسی بار نیز با بیان اینکه این اتحادیه یکی از پرچالش ترین اتحادیه ها است، گفت: تعاون بخشی است که در اجرای اقتصاد مقاومتی می تواند نقش موثری ایفا کند ولی این بخش اکنون نمی تواند قدمی بردارد و با موانع بسیاری روبرو است که از جمله آنها شهرداری ها و اصناف هستند و در این صورت نمی توان به اجرای اقتصاد مقاومتی پرداخت.
وی با اشاره به اختیاراتی که در قانون به اتاق بازرگانی و اتاق تعاون داده شده است، گفت: آنچه که در قانون به عنوان اختیارات به اتاق تعاون داده شده است، در عمل اجرا نمی شود که این برای بخش تعاون مشکل ساز شده است.
پارسا گوهری نماینده اتاق تعاون همدان نیز در این نشست، با اشاره به اهمیت کمیسیون های تخصصی اتاق تعاون، بر ایجاد بودجه مستقل برای این کمیسیون ها تاکید کرد.
سیارمه نماینده اتاق تعاون قزوین نیز با اشاره به اختیارات قانونی اتاق بازرگانی که مانند آن برای اتاق تعاون نیز در نظر گرفته شده است، بر استفاده از این اختیارات برای اجرای اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و بیان داشت: برای اجرای این اقتصاد باید کمربندها را محکم ببندیم و از یک برحه اقتصادی بگذریم تا به هدف برسیم.
نماینده پارلمانی اتاق تعاون نیز به ارائه گزارشی از خدمات مسافری و باری تعاونی ها در سال های مختلف پرداخت.
نماینده اتاق تعاون یزد نیز بیان داشت: یکی از اقدامات برای اجرای اقتصاد مقاومتی این است که تعاونی ها در شرایط مساوی با اصناف و سایر فعالان اقتصادی قرار بگیرند.
نماینده اتاق تعاون اصفهان نیز با اشاره به اینکه هیچ خدماتی به حوزه حمل و نقل ارائه نشده است، گفت: یکی از مشکلات تعاونی های مسافری این است که برخی از وظایف تعاونی ها به شهرداری واگذار شده و این موضوع به جز درآمدزایی برای شهرداری چیز دیگری نیست و ما پیشنهاد می کنیم این وظایف از شهرداری به تعاونی ها بازگردانده شود.
بهشتی نیز به عنوان یک از نمایندگان تعاونی های حمل و نقل در این نشست، با بیان اینکه اکنون در بخش تعاون دچار رکود هستیم، گفت: باور لازم در این بخش وجود ندارد و وقتی تعاونگران خود را باور ندارند تا به اجرای اقتصاد مقاومتی کمک کنند، چطور می توان از سایرین برای کمک به بخش تعاون و اجرای این سیاست ها انتظار داشت.
باقری مدیرعامل اتحادیه حمل و نقل درون و برون شهری استان البرز هم یک دیگر از تعاونگران حمل و نقل با اشاره به مشکلات فراوان بخش تعاون، گفت: سر تعاونی ها را بریدند و در حال حاظر تعاونی ها در وزارت تعاون هیچ جایگاه و ارزشی ندارند.
وی با بیان اینکه اکنون وزیر تعاون، وزیر کار و رفاه اجتماعی است، نه تعاون، تاکید کرد: در شرایط فعلی که از مسئولین ارشد دولتی و مجلس هیچ حمایتی از تعاونی ها نشده است، چه انتظاری می توان برای اجرای اقتصاد مقاومتی داشت.
باقری به اقدام سازمان تامین اجتماعی در خصوص گرفتن اختیارات بیمه ای از تعاونی ها، از این موضوع به شدت انتقاد کرد و آن را موجب نابودی تعاونی ها دانست.
وی پیشنهاد داد: به اتحادیه ها بهایی داده شود که با در اختیار گرفتن وظایف خود، اعضایشان از آنها تبعیت کنند.
کمانه نماینده اتحادیه سراسری تاکسیرانی نیز گفت: با توجه به قانون بهبود فضای کسب و کار، به اتاق تعاون برای ورود تعاونی ها به این حوزه اختیارات لازم داده شود.
وی تصریح کرد: مصادیق اقتصاد تعاون، تعاونی ها هستند و برای فعالیت بهتر آنها ضروری است قوانین لازم از میان برداشته شوند و عضویت اتاق تعاون در شورای گفت و گو، می تواند در این زمینه راهگشا باشد و اگر با برنامه جلو برویم، می توانیم از اقتصاد مقاومتی به عنوان یک فرصت استفاده کنیم.
نماینده اتاق تعاون آذربایجان شرقی نیز در این نشست، تاکید کرد: قوانینی که اتحادیه ها و تعاونی ها با آنها سر و کار دارند، باید بازنگری شوند و اگر خلاء قوانین وجود دارد، باید قانون لازم ایجاد شود.
وی نوسازی ناوگان مسافری و باری تعاونی ها را یکی از دغدغه های اصلی ذکر کرد.
محمود وزیر مشاور امور اتحادیه های اتاق تعاون نیز با اشاره به مشکل بیمه تعاونی های حمل و نقل، گفت: در این زمینه در دیوان عدالت اداری پرونده ای شکل گرفته است که روند آن از سوی ریاست اتاق تعاون پیگیری می شود.

منبع: اتاق تعاون ایران 

94106 

کلید واژه ها :
نظرات
ADS
ADS
پربازدید