اتاق خبر: مجتبی شیخ بهایی با بیان این که هوشمندسازی کنتورها و سیستمهای اندازه گیری از سالها پیش در دستور کار این شرکت قرار گرفته است گفت: خوداتکایی در این حوزه از جمله برنامه های اساسی شرکت ملی گاز ایران بود که خوشبختانه این سیاست با همکاری شرکتهای دانش بنیان داخلی محقق و ١٠ هزار کنتور ساخته و نصب شد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون دستاوردهای بزرگی در این حوزه به دست آمده که نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است، یادآور شد: برخی به دلایل خاص در فکر وارونه جلوه دادن مباحث هستند تا دستاورهای صنعت گاز در حوزه اقتصاد مقاومتی و خوداتکایی را که از سوی مقام معظم رهبری نیز تاکید فراوانی برآن شده است نادیده گرفته شود.
شیخ بهایی در ادامه به امضای تفاهمنامه با گروه اس کی تلکوم کره جنوبی اشاره کرد و گفت: در قالب این تفاهمنامه فناوریهای روز دنیا به شرکتهای کنتورساز و دانش بنیان ایرانی منتقل و کنتورهای ساخت این شرکتها در بخشهای مختلف بهینه می شوند.
وی با بیان این که در بحث ارتباط کنتورهای هوشمند سناریوهای مختلفی در دنیا وجود دارد، ادامه داد: سعی می کنیم از آخرین فناوری با کمترین هزینه استفاده کنیم که از جمله این موارد می توان به ایجاد بستر ارتباطی سیستمهای هوشمند اشاره کرد که LPW نام دارد.
معاون امور مهندسی و بهره برداری شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: باتوجه به پیشرفتهای انجام شده، توان باتری و نفوذ پذیری کنتورهای تولید شده در داخل باید افزایش یابد که این برنامه با بهره گیری از دانش شرکتهای بزرگ دنیا و با شرط انتقال فناوری به شرکتهای داخلی در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته وی، عمر باتری کنتورهای ساخت داخل کمتر از پنج سال است که با توجه به وجود ٢٠ میلیون مشترک، تعویض باتری این سیستمهای اندازه گیری برای شرکت ملی گاز ایران هزینه بالایی در برخواهد داشت و باید این مدت حداقل به ١٠ سال افزایش یابد.
شیخ بهایی تاکید کرد: گروه اس کی تلکوم کره جنوبی تاکنون پنج هزار کنتور با فناوری جدید در این کشور (کره جنوبی) ساخته که با بهره گیری از فناوری جدید عمر باتری به هفت تا ١٠ سال افزایش یافته و تعداد ٢٠ هزار کنتور با یک گیرنده در تماس خواهد بود که نشانه نفوذ پذیری بالای این تجهیز است.
وی با بیان این که شرکت ملی گاز ایران در پی دستیابی به بهترین و روزآمدترین فناوری دنیا در این حوزه است، تصریح کرد: براین اساس تفاهمنامه ای با گروه اس کی تلکوم کره جنوبی امضا شده که در قالب آن با همکاری شرکتهای ایرانی انتقال دانش فنی انجام خواهد شد.
به گفته شیخ بهایی، ٤٥ روز پس از امضای این تفاهمنامه، با تشکیل جلسه های مشترک، طرح ایجاد یک پایلوت در تهران ارائه می شود.
معاون امور مهندسی و بهره برداری شرکت ملی گاز ایران با اشاره به این که در این تفاهم خرید تجهیز در دستور کار نیست و تنها دانش فنی به شرکتهای ایرانی منتقل می شود، تاکید کرد: انتقال دانش فنی از نخستین مراحل اجرای کار آغاز شده و حتی در بحث پایلوت نیز باید این کار انجام شود.
وی با بیان این که برای دستیابی به این دانش فنی و انتقال آن به شرکتهای داخلی با شرکتهای آلمانی و فرانسوی نیز مذاکره شده است، گفت: سرمایه گذاری و انتقال دانش فنی به عنوان شرط اولیه همکاری مطرح شده و به صورت جدی در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه شرکتهای داخلی توان بالایی در این زمینه دارند و هم اکنون با دانشگاه صنعتی شریف نیز برای تولید تجهیزات با این فناوری همکاری داریم.
معاون امور مهندسی و بهره برداری شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سالها پیش در دستور کار این شرکت قرار دارد و با توان داخلی در تفکر خوداتکایی در بخشهای مختلف صنعت گاز هستیم.
منبع:ایلنا