Performancing Metrics

رشد ۱۳۲ درصدی فرزندخواندگی در استان تهران در سال ۹۴ | اتاق خبر
کد خبر: 338226
تاریخ انتشار: 11 اردیبهشت 1395 - 21:54
رئیس بهزیستی استان تهران از رشد ۱۳۲ درصدی فرزندخواندگی در استان تهران در سال ۹۴ خبر داد.

اتاق خبر:احمد دلبری در نشست خبری امروز خود اظهار داشت: استان تهران علی رغم توسعه عمرانی، اقتصادی و شهری همچنان در حوزه رفاه اجتماعی وضعیت نامطلوبی دارد که یکی از دلایل ان مهاجرت و رشد حاشیه‌نشینی است.

وی ادامه داد: این روند تاجایی ادامه پیدا کرده که در حال حاضر استان تهران دارای 50 سکونت غیررسمی است. این درحالی است که در گذشته مرزبندی استان تهران و شهرستان‌های تابعه از جمله شمیریانت مشخص و مستقل بود اما در حال حاضر استان تهران گسترش زیادی پیدا کرده که به تبع مشکلات بیشتری را برای این استان رقم می‌زند.

رئیس بهزیستی استان تهران افزود: در سال 75، 86 درصد جمعیت در مناطق شهری این استان زنگی می‌کردند اما این رقم درسال 93 به 93 درصد رسید و 7 درصد مناطق روستایی نیز عملاً به نحوی به مناطق و سکونتگاه‌های غیررسمی تبدیل شدند که نیاز ضروری به پایگاه خدمات اجتماعی دارند.

دلبری با اشاره به اینکه مسئله طلاق یکی از چالش‌های اصلی استان تهران است، تصریح کرد: درصد طلاق در سال 75 حدود 13 درصد بوده که در سال 91 به 35 درصد می‌رسد و استان تهران را از این لحاظ در ردس استان‌ها قرار می‌دهد. علامتی در بحران فروپاشی خانواده‌ها است که بیش از 60 درصد طلاق‌ها ریشه در اعتیاد دارد.

وی همچنین گفت: بحث زنان سرپرست خانوار نیز از جمله بحث‌های مهم استان تهران است که نمی‌توان آن را آسیب اجتماعی دانست اما به عنوان فاکتور خطر باید مورد توجه قرار گیرد. براساس آمار مرکز آمار ایران بحث زنان سرپرست خانوار در یک بازه زمانی 10 ساله یعنی از سال 75 تا 85، 18 درصد رشد داشته اما از سال 85 تا 90 یعنی در فاصله 5 سال به 40 درصد رسیده است به طوری که در سال 90، 13 درصد تهران را زنان سرپرست خانوار تشکیل دادند که ضرورت اقدام دستگاه‌های متولی در این زمینه را می‌طلبد.

رئیس بهزیستی استان تهران همچنین در خصوص بحث ازدواج نیز عنوان کرد: در سال 90 میانگین کشوری ازدواج 109 بوده و به ازای هر 10 هزار نفر در استان تهران 75 ازدواج صورت گرفته است.

دلبری افزود: براساس آمار در سطح استان تهران 15 هزار معتاد خیابانی داریم که 60 درصد از آنها از شهرستان‌ها و 10 درصد زنان هستند. کودکان خیابان نیز چالش دیگر این استان هستند که 60 درصد آنها اتباع بیگانه و 30 درصد مربوط به خرده فرهنگ‌ها،  کولی‌ها و اکثراً بی‌هویت  هستند.

وی تصریح کرد: براساس آمار جهانی 500 میلیون معلول در سراسر جهان زندگی می‌کنند که 80 درصد از آنها در کشورهای جهان سوم هستند. از این تعداد 11 میلیون معلول در ایران هستند که 4 درصد از جمعیت تهران را تشکیل می‌دهند و نیاز به خدمات دارند. ما با وجود دو هزار و 888 مرکز ارائه خدمات که 74 مرکز دولتی هستند خدمات مختلف توانبخشی و اجتماعی به جامعه هدف ارائه می‌دهیم.

رئیس بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: آسیب‌های فضای مجازی و استفاده از مواد مخدر صنعتی از جمله آسیب‌های جدی است که باید مورد توجه قرار گیرد. اما متأسفانه ضعف ما در این زمینه علاوه بر کاهش سن آسیب‌های اجتماعی و نبود هماهنگی میان دستگاه‌های متولی است آسیب‌ها را در مرحله خطرناک‌تری قرار می‌دهد. یکی از مشکلات دیگر ما نظارت بر دستگاه‌هایی است که به نحوی با بهزیستی همکاری می‌کنند.

دلبری با اشاره به مددجویان مجهول الهویه که به نحوی از سازمان بهزیستی خدمت می‌گیرند، افزود: از 4500 سالمندی که در مراکز ما حضور دارند 900 نفر مجهول الهویه هستند. همچنین در شیرخوارگاه‌ها نیز 20 تا 30 درصد کودکان مجهول الهویه هستند و در سال گذشته که به طور میانگین ماهیانه 57 کودک 3 تا 6 ساله به شیرخوارگاه سپرده شدند 30 درصد آنها مجهول الهویه هستند.

وی تصریح کرد: در سال 94 حدود 800 نفر ساعت کار کارشناسی و پژوهشی در سازمان بهزیستی کشور انجام شد که ما‌حصل آن تدوین 340 عنوان برنامه برای حل مشکلات مرتبط با مددجویان این سازمان است. ما در این زمینه علاوه بر افزایش کلی اعتبارات سازمان بهزسیتی نیاز به اعتبارات خاصی داریم که البته تمام این اعتبارات نباید از سوی سازمان بهزیستی تأمین شود و دستگاه‌های مرتبط به طور مثال در بحث آموزش پیشگیری از اعتیاد مانند آموزش و پرورش نیز باید حضور جدی داشته باشند.

رئیس بهزیستی استان تهران همچنین گفت: چالش اصلی استان تهران اعتیاد است بخصوص معتادان خیابانی موصوف به ماده 16 که براساس آمار غیررسمی بین 10 تا 15 هزار نفر هستند. بهزسیتی در این زمینه به صورت جدی وارد عمل شد و فاز اول کار در آذرماه سال 94 کلید خورد. در این مرحله 4 هزار و 403 نفر جمع آوری شدند که سه هزار و 389 نفر از آنها در 129 مرکز بهبود اقامتی میان مدت جانمایی شدند. فاز بعدی این طرح طی دو روز گذشته به دستور دادستان تهران آغاز شد و 343 معتاد خیابان به مرکز غربالگری ارجاع داده شدند که 107 نفر از آنها واجد شرایط نگهداری نبودند 17 نفر از اتباع بیگانه به کشور خود برگردانده شدند و 219 نفر نیز به مراکز میان‌مدت اقامتی ارجاع داده شدند.

دلبری افزود: امروز نیز 150 نفر از معتادان خیابان به مرکز غربالگری ارجاع داده شدند و بهزستی آمادگی دارد دو هزار و 200 نفر دیگر  را در این مراکز نگهداری کند ضمناً در مرحله قبلی 700 نفر از معتادان به مراکز بهاران شهرداری تهران ارجاع داده شدند.

وی در خصوص بحث فرزند خواندگی نیز گفت: یکی از چالش‌های ما در سال 94 بحث فرزندخواندگی بود که ورودی زیادی داشتیم و با توجه به امکانات محدود ما هر 15تا18 کودک یک مادر یار بودند همچنین 1600 خانواده پشت نوبت فرزند خواندگی بودند که با تعاملات خوب بهزیستی و قوه قضاییه در سال گذشته در این زمینه 132 درصد رشد داشتیم.

رئیس بهزیستی استان تهران افزود: یکی از برنامه‌ها ما گسترش سیستم تلفنی است که دبرای این منظور 36 نیروی کارشناس به کار گرفته شدند و معتقدیم هرچه در مشاوره تلفنی سرمایه گذاری کنیم بازدهی خواهد داشت. در حال حاضر 510 هزار تماس تلفنی موفق با خط 1480 برقرار شده که البته 400 هزار تماس غیرموفق داشته‌ایم که نشا میدهد به تجهیز مکانی و پرسنل نیاز داریم.

دلبری تصریح کرد: همچنین هفت هزار و 700 زوج به طرح مداخله پیشگیری از طلاق ورود پیدا کردند که از این تعداد 10 درصد منجر به سازش و بازگشت به زندگی شدند. همچنین هزار نفر از خدمات 8 مرکز مداخله در بحران‌های فردی و خانوادگی استفاده کردند و دو هزار و 400 مورد نیز مشمول خدمات سیار اورژانس اجتماعی شدند. 25 هزار تماس تلفنی با خط اورژانس اجتماعی برقرار شد و هزار و 78 نفر خدمات نگهداری و خوابگاهی گرفتند.

وی با اشاره به بحث مددجویان مجهول الهویه این سازمان نیز گفت: 150 هزار معلول تحت پوشش خدمات توانبخشی بهزیستی هستند اما 16 درصد از آنها در مراکز نگهداری می شوند همچنین دو هزار و  673 معلول مجهول الهویه داریم که یارانه 600 هزارتومانی از بهزیستی دریافت می‌کنند و مابقی از سوی خیرین تهیه می‌شود و تمام روستاهای استان تهران در سال 94 تحت پوشش طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه قرار گرفتند.

رئیس بهزیستی استان تهران با اشاره به صدور 90 درصد از کارت‌های معلولیت برای معلولان استان تهران، افزود: این مسئله کارنامه درخشانی را برای بهزیستی استان تهران رقم زده است همچنین برای سال 95 برای 75 خانواده دارای سه فرزند معلول در استان تهران برنامه‌های حمایتی داریم و قرار است در هر شهرستان این استان نهضت خیابان دوستدار معلول به صورت مناسب سازی یک خیابان برای معلولان و سالمندان اجرا شود.

منبع: تسنیم

94104

نظرات
ADS
ADS
پربازدید