Performancing Metrics

سایه سنگین جنگ با کردها برصنعت توریسم ترکیه | اتاق خبر
کد خبر: 337053
تاریخ انتشار: 12 اردیبهشت 1395 - 10:06
دکتر اسماعیل محمودی
تنش های دولت اردوغان با مردم کردستان منجر به کاهش تمایل گردشگران اروپایی برای سیر و سیاحت در این کشور شد.

اتاق خبر: صنعت توریسم تابه امروز به عنوان یکی از راه های اصلی کسب درآمد کشور ترکیه شناخته می شد و طبق آخرین آمارها تا پیش از وضعیت بحرانی اخیر در داخل این کشور، بیشتر گردشگران ترکیه را مردم کشورهای عربی و روسیه تشکیل می دادند و این موضوع با درنظر گرفتن وقایع اخیر برای این کشور مشکل آفرین شده است.

در ماه های اخیر با توجه به سیاست های خاصی که رجب طیب اردوغان رییس جمهور این کشور پیش گرفته است روابط ترکیه با بسیاری از کشورها رو به وخامت رفته است اما مورد هدف قرار دادن هواپیمای روسی روابط کشورهای ترکیه و روسیه را در تمامی حوزه ها تحت الشعاع قرار داد تا جایی که ترکیه تمام گردشگران روس خود را از دست داد.

 در خصوص کشورهای عربی نیز باید گفت این کشورها بنا بر دلایل سیاسی و مشکلات منطقه ای توجه خود را از کشور ترکیه برگرفت و بر کشورهای اروپایی تمرکز کرد. از سویی دیگر افزایش درگیری های داخلی به دلیل تنش های دولت اردوغان با مردم کردستان منجر به کاهش تمایل گردشگران اروپایی برای سیر و سیاحت در این کشور شد.

به همین دلیل اوضاع اقتصادی ترکیه روز به روز رو به وخامت بیشتر می رود و اگر دولت ترکیه به خصوص شخص اردوغان در سیاست های خود تغییری ایجاد نکند این کشور در دراز مدت دچار لطمات سنگین تری در حوزه اقتصادی خواهد شد اما با توجه به آخرین صحبت های اردوغان می توان دریافت که چنین احتمالی بسیار دور از ذهن است البته باید این نکته را نیز یادآورشد که بازگشت ترکیه به عصر طلایی صنعت توریسم خود فرآیندی بسیار زمان بر است و در کوتاه مدت اتفاق نخواهد افتاد.

دولت اردوغان به جای اینکه برای ترمیم موقعیت گردشگری و بهبود روابط بین المللی این کشور تلاش بیشتری کند از راه های موقتی مشکل اقتصادی کشورش را رفع می کند. به عنوان مثال؛ چندی پیش اردوغان مرزهای خارجی (آبی و زمینی) کشور خود را به روی پناهجویان سوری گشود و این مردم  سعی می کردند از طریق دریا راهی کشورهای اروپایی شوند بنابراین دولت ترکیه از این طریق هم به نوعی درآمدزایی دست زد و هم با ابزار پناهجویان به دوّل اروپایی فشار وارد ساخت. راه حل دیگر این دولت برای تأمین بودجه غارت منابع نفتی و گازی اقلیم کردستان است. طبق آخرین آمار ارائه شده دولت ترکیه روزانه به میزان 500 میلیون دلار از این خطه استخراج می کند این اقدامات نوید درگیری های بیشتر با کردهای این مناطق را می دهد.

در خصوص روابط کشور ترکیه با ایران نیز همین منطق و روال را می توان مشاهده کرد. نگاه مردم و دولت ایران نسبت به ترکیه  منفی و بدبینانه شده است چرا که سیاست های ترکیه در خاورمیانه به مذاق ایرانی ها خوش نیامد. 

 در مجموع می توان گفت تنها دلیلی که در این سال ها ایران و ترکیه روابط تجاری گسترده ای داشتند به این حقیقت باز می گشت که ایران تحریم بود اما با اجرای برجام کشور ترکیه چه به عنوان شریک تجاری و چه به عنوان مقصد گردشگری در اولویت های پایین تری قرار خواهد گرفت.

94104ت

نظرات
ADS
ADS
پربازدید