Performancing Metrics

هجوم ناگهانی آب به سدهای جنوب | اتاق خبر
کد خبر: 334952
تاریخ انتشار: 31 فروردین 1395 - 14:10
معاون وزیر نیرو با اعلام ذخیره ۱.۵ میلیارد متر مکعب سیلاب در سدهای خوزستان و مهار سیل اخیر در سدهای دز، گتوند و کرخه، گفت: رکورد ۱۹ ساله ورود آب به سد دز در سیل هفته گذشته شکسته شد.

به گزارش اتاق خبر به نقل از مهر، رحیم میدانی در خصوص سیلاب اخیر در حوضه دز با اعلام ذخیره‌سازی ۱.۵ میلیارد مترمکعب از سیلاب در سدهای خوزستان گفت: با تدابیر اتخاذ شده در قبل از وقوع سیلاب و در زمان وقوع سیلاب توانستیم با خسارات کمی آن را پشت سر بگذاریم.

معاون آب و آبفای وزير نيرو با تاکید بر انجام مستمر رفتارسنجی و کنترل پایداری سدها، اظهارداشت: تاکنون سیلاب با حجم ۸ هزار مترمکعب در ثانیه را تجربه نکرده بودیم، اما هشدارهای به موقع سازمان هواشناسی در مدیریت سیل کمک شایانی به ما کرد.

وی ادامه داد: تاکنون سیلاب با حجم ۸ هزار مترمکعب در ثانیه را تجربه نکرده بودیم، اما هشدارهای به موقع سازمان هواشناسی در مدیریت سیل کمک شایانی به ما کرد.

میدانی ادامه داد: در این هشدارها به عدد و رقم و میزان بارش و حجم سیلاب اشاره نمی‌شود و شما نمی‌دانید سیلاب با چه حجمی قرار است بروز کند، بنابراین همکاران ما در مدیریت منابع آب با استفاده از شاخص‌هایی که در دست دارند، پیش‌بینی‌هایی می‌کنند که این پیش‌بینی‌ها به ما کمک شایانی در مدیریت سیلاب‌ها خواهد کرد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه سیلابی که در حوضه آبریز دز اتفاق افتاد سیلابی بود که تاکنون در این حوضه تجربه نشده بود، گفت: یک بار در سال ۱۳۷۶ نزدیک به ۶۷۰۰ مترمکعب بر ثانیه دبی سیلاب ورودی به سد دز بود در صورتی که در ساعت ۵ صبح پنجشنبه ۲۶ فروردین دبی آب ورودی لحظه‌ای به سد دز به ۱۰ هزار و ۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسید و دبی پیک ساعتی نیز به ۸ هزار مترمکعب بر ثانیه رسید.

میدانی، حجم مخزن سد دز را حدود ۶۰ کیلومتر مربع اعلام کرد و افزود: وجود این سد کمک بزرگی به مهار سیلاب و پخش آن در مخزن سد دز کرد، زیرا به‌ صورت معمول اردیبهشت زمان سیلاب‌های ما است؛ بنابراین بخشی از مخزن سد را خالی نگه می‌داریم تا اگر لازم شد قسمتی از سیلاب در حجم خالی سد نگهداری شود.

این مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به اینکه قبل از وقوع سیلاب، نزدیک به ۴۳۸ میلیون مترمکعب مخزن سد را خالی نگه داشته بودیم تا بتوانیم سیلاب را مدیریت کنیم گفت: سرشاخه دز به شاخه اصلی کارون متصل می‌شود و نقشی که سدهای ما در روی رودخانه کارون در مدیریت سیلاب داشتند نیز بسیار حائز اهمیت است زیرا اگر آب دز و کارون با هم جمع شوند، حجم آب در رودخانه بسیار افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: در سیل اخیر دبی پیک ساعتی سد گتوند به ۱۷۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسیده بود که اگر این حجم آب از کارون جاری می‌شد و ۸۰۰۰ مترمکعب در ثانیه نیز از دز وارد می‌شد، با شرایط بسیار خطرناکی مواجه می‌شدیم.

معاون وزیر نیرو یادآور شد: دبی پیک ساعتی سد کرخه نیز به ۳۶۰۰ متر مکعب بر ثانیه رسیده بود و ما فقط در سد کرخه، ۶۰۰ مترمکعب در ثانیه تله اندازی کردیم و این نقش تأثیرگذاری بود که سدهای ما در مهار سیلاب ایفا کردند.

میدانی با تاکید بر اینکه به‌ طور قطع اگر این سدها وجود نداشتند و وزارت نیرو، مدیریت منابع آب و آب و برق خوزستان سدها را خوب مدیریت نمی‌کردند، گفت: ولی با تدابیر اتخاذ شده در قبل از وقوع سیلاب و در زمان وقوع سیلاب توانستیم با خسارات کمی آن را پشت سر بگذاریم. تمام سدهای بزرگ کشور با استفاده از ابزار دقیقی که در بدنه آنها نصب می‌شود، به طور مستمر رفتارسنجی و کنترل پایداری می‌شوند.

94105

نظرات
ADS
ADS
پربازدید