اتاق خبر - برزو بابایی اظهار کرد: کمباینهای وارداتی قیمت های گزافی از 400 تا 600 میلیون تومان دارند که در توان کمباین داران نیست، از این رو با یک هزینه 5 میلیون تومانی میتوانند کمباین خود را کامل تعمیر کرده و دیگری نیازی به خرید دستگاه جدید نداشته نباشد.
وی با بیان اینکه کمباین داران بهشهری هر سال قبل از برداشت بهاره نشست فنی برگزار میکنند، اظهار کرد: نشستها و کلاسهای آموزشی با هدف بازدید دورهای از کمباینها و ارتقای سطح علمی کمباینداران برای افزایش کارآمدی حین برداشت برگزار میشود.
بابایی، معاینه فنی کمباینها را اولویت اتحادیه کمباین داران مازندران دانست و خاطرنشان کرد: در راستای ارتقای فنی کمباین داران، دوره تربیت تکنسین معاینه فنی برای نخستین بار در کشور در شهرستان سیمرغ برگزار شد.
وی با بیان اینکه نخستین برداشت مکانیزه اراضی کشاورزی مازندران بیستم اردیبهشت انجام میشود، اظهار کرد: در نخستین برداشت امسال، 45 هزار هکتار از اراضی کلزا و 67 هزار هکتار از اراضی زیر کشت گندم با کمباینها برداشت مکانیزه میشوند.
بابایی درباره نظارت بر معاینه فنی کمباینها، اظهار کرد: تحت نظارت سازمان جهاد کشاورزی، اتحادیه کمباین داران مازندران در 22 شهرستان استان توسط 35 نفر از کارشناسان اقدام به معاینه فنی کمباینها میکنند و در صورت تایید برای هر یک از این کمباینها برچسب معاینه فنی صادر میشود و مجوز فعالیت آنها در برداشت بهاره امسال خواهد بود.
وی، معاینه فنی کمباینها را موجب کاهش هدررفت محصولات کشاورزی، بیان و اعلام کرد: طی نظرسنجیهای صورت گرفته، معاینه فنی کمباینها موجب شد تا در سال گذشته 3 درصد کاهش هدررفت محصول در مازندران صورت گیرد هرچند برای افزایش این دستآورد نیازمند حمایت های بیشتری توسط مسئولان محلی هستیم.
وی افزود: اتحادیه کمباینداران مازندران با درک این موضوع، معاینه فنی کمباین ها را در دستور کار قرار داده تا از ریزش محصولات در کمباینها جلوگیری کند و فرسودگی 70 درصدی تحت نظارت مستمر معاینات فنی اتحادیه قرار گرفته است.
ایسنا
94110