به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایرنا از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران، محمود حجتی امروز(یكشنبه) در نخستین جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران در سال 95 با بیان اینكه نگاه ما در بخش كشاورزی، افزایش بهرهوری با منابع آبی است، افزود: گذشتگان بر خلاف ما به منابع زیرزمینی خود فشار بیش از حد نیاورده و در سفرههای زیرزمینی عدم تعادل ایجاد نكردهاند.
حجتی اضافه كرد: ما نیز میتوانیم با همین شرایط طبیعی به خوبی افزایش بهرهوری داشته باشیم.
وی با تأكید بر ضرورت كشت گلخانهای گفت: جایگزینی این كشت به جای كشت مزرعه فواید بسیاری دارد، زیرا كشت گلخانهای فقط هشت تا 10 درصد آبی مصرف شده در مزرعه را استفاده می كند.
وزیر جهاد كشاورزی همچنین از اجرای طرحهای بذرهای مقاوم به شوری و كشت پاییزه خبر داد و تاكید كرد كه این وزارتخانه هیچ نوع كشتی را نفی نمیكند.
وی ادامه داد: مزیت نسبی كشتهای مختلف برای ما اهمیت دارد زیرا كشوری چهار فصل داریم و در هر منطقهای محصولی ویژه دارای مزیت نسبی است.
حجتی همچنین به توضیح برخی از مواد مطرح شده در جلسه امروز هیات نمایندگان پرداخت و گفت: در مورد تعرفه اختصاصی به محصولات مختلف كشاورزی، شرایط متفاوتی وجود دارد و باید در این زمینه بهگونهای تصمیمگیری شود كه در نهایت به سود همه باشد.
عضو كابینه دولت یازدهم ادامه داد: محصولاتی مانند هندوانه و سیبزمینی خام ارزش صادراتی ندارند زیرا از نظر اقتصادی در سطح كلان به نفع كشور نیست.
** سازوكار صادرات محصولات كشاورزی در كشور نداریم
وی در ارتباط با تولید مرغ در كشور نیز گفت: ظرفیتهای ایجاد شده در كشور برای تولید گوشت مرغ، بیشتر از میزان تقاضا و ظرفیت مصرف آن است؛ همچنین با فاصله كمی بعد از تولید باید مصرف شود و نمیتوان آن را در جایی ذخیره كرد.
حجتی با تأكید بر لزوم حمایت جدی از صنعت تولید مرغ كشور گفت: همه تلاش ما در وزارتخانه، برقرار كردن مشوقهای صادراتی برای مرغ بوده است اما سازو كار صادراتی محصولات كشاورزی در كشور ما وجود ندارد.
وی همچنین با اشاره به مشكلات لبنیات در كشور، راه برون رفت از مشكلات لبنیات را برقراری مشوقهای صادراتی دانست.
وی همچنین بر ایجاد زنجیره تولید و صادرات در زمینه محصولات كشاورزی تاكید كرد و گفت: وزارت جهاد كشاورزی آماده همفكری و تعامل با بخش خصوصی است؛ نباید فقط به بیان مشكلات اكتفا كرد؛ باید برای حل مشكلات راهكار ارائه داد.
وی با انتقاد از یكسو نگری در موضوعا های اقتصادی گفت: باید نگاهی جامع به موضوعات مختلف داشته باشیم و همه ابعاد را در نظر بگیریم.
وزیر جهاد دولت یازدهم، با بیان اینكه ظرفیتهای بسیاری برای تولید و صادرات آرد در كشور با تولید گندم وجود دارد، گفت: باید به دنبال راهكارهای این موضوع باشیم و موانع این امر شناسایی شود.
** با واردات شكر مشكل نداریم
وزیر جهاد كشاورزی پیرامون واردات شكر به كشور نیز گفت: ما با واردات شكر هیچ مشكلی نداریم، اما با اینكه این محصول وارد شده و رسوب داده شود، مخالفیم.
انتهای پیام/
کد: 94108