به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایرنا، «ركن الدین جوادی» عصر شنبه در نخستین میزگرد همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی» افزود: قراردادهای توسعه فناورانه مخزن های نفتی اواخر سال 13٩٣ میان این شركت و دانشگاه ها و مركزهای تحقیقاتی برگزیده كشور امضا شد.
مدیرعامل شركت ملی نفت اضافه كرد: داشتن ایده به تنهایی كافی نیست و باید از فرهنگ تبدیل ایده به عمل برخوردار باشیم.
معاون وزیر نفت ادامه داد: پارسال را صرف ساماندهی این قراردادهای همكاری كردیم و امیدواریم امسال نتایج مثبت این تصمیم ملی نمایان شود.
وی ادامه داد: امیدواریم در آینده، همكاری شركت ملی نفت ایران با دانشگاه ها و مركزهای تحقیقاتی افزایش یابد. این شركت نیز تا زمان تبدیل ایده ها به واقعیت، در كنار دانشگاه ها می ماند.
جوادی گفت: اقتصاد مقاومتی بین صاحبنظران به باور بدل شده است و همه برای نیل به تحقق آن و شناسایی چالش ها و كاربردی سازی راه حل ها در تداركند.
مدیرعامل شركت ملی نفت به اقدام های انجام شده در سالهای پس از انقلاب برای خودكفایی اشاره كرد و افزود: به دلیل اینكه نگاه ما در سال های گذشته نگاه دانش محور و دانش بنیان نبود، انتقال دانش فنی نیز صورت نگرفت.
همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی» امروز (شنبه) با حضور معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد.
در این همایش كه پیش از این قرار بود پانزدهم اسفندماه پارسال برگزار شود، چالش ها و فرصت های حركت به سوی ایجاد صنعت نفتی دانش بنیان بحث و بررسی شد.
این همایش هفت میزگرد تخصصی با موضوع های بررسی نقش دانشگاه ها و مركزهای تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در بخش بالادست صنعت نفت (اكتشاف و تولید) و همچنین انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در بخش پایین دست صنعت نفت (صنایع پالایش، پتروشیمی و گاز) و نقش شركت های اكتشاف و تولید (E&P) و شركت های پیمانكار عمومی (GC) در انتقال و توسعه فناوری برای تحقق صنعت نفت دانش بنیان و همچنین ارتقای توان داخل (Local Content) با سیاست بازار در برابر توسعه فناوری داشت.
بررسی نقش پروژه ساخت ١٠ گروه كالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در انتقال و توسعه فناوری با مزیت تجاری- رقابتی و با رویكرد افزایش توان زنجیره ارزش صادرات خدمات فنی- مهندسی، بهینه سازی مصرف انرژی از طریق اصلاح فرایندها و انتقال و توسعه فناوری های بهینه سازی و همچنین نقش نهاد تنظیم كننده مقررات (رگولاتوری) برای انتقال و توسعه فناوری و ارتقای توان داخل برای تحقق اهداف صنعت نفت دانش بنیان نیز از دیگر مباحث مطرح در این میزگردها بود.
همچنین سه كارگاه جامع در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در این همایش برگزار و در جریان آن، نقش سامانه های اطلاعاتی و چگونگی تاثیرگذاری این سامانه ها بر روند دانش بنیان كردن صنعت نفت تبیین شد.
کد خبر:
334099
تاریخ انتشار: 29 فروردین 1395 - 09:14
معاون وزیر نفت گفت: امضای قراردادهای همكاری صنعت نفت با دانشگاه ها، گامی مثبت در كارآمدتر شدن تولید علم در كشور و كاهش فاصله با فناوری های روز دنیا به شمار می رود.
کد: 94108
کلید واژه ها :