اتاق خبر: مجتبی فلاحت زاده ، در حال حاضر مسئله قاچاق مواد مخدر و پدیده اعتیاد ساختارهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده و ضرورت دارد كه قبل از دعوت مردم به مشاركت همگانی برای برخورد با اعتیاد، مسئله اصلی گرایش به سمت مصرف مواد مخدر و قرص های روان گردان ها بررسی و ریشه یابی شود.
وی اظهار داشت: از لحاظ روانشناختی، مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی رابطه مستقیمی با اختلالات روحی و روانی افراد دارد كه مصرف كنندگان با استعمال موادی مانند شیشه ، كراك و قرص های آمفتامین نوعی احساس آرامش كاذب می كنند و این نگرش ناشی از ندانستن آگاهی های لازم درباره مواد مخدر و مضرات آن است و وقتی كه فرد وابستگی شدیدی به اعتیاد پیدا كرده رهایی از آن را در خود غیرممكن دانسته و سرنوشت خود را با ناكجاآباد رقم میزند.
فلاحتزاده ادامه داد: مواد مخدر علاوه بر زیان های جدی و خطرناک جسمی از قبیل ابتلا به بیماری های عفونی و واگیردار هم چون ایدز و هپاتیت و سل، عوارض و مشکلات عدیده اجتماعی و اقتصادی از قبیل افزایش جرم های مرتبط با مواد مخدر را نیز منجر می شود و سلامت جامعه را به خطر می اندازد.
وی، مواد مخدر را به دو دسته تقسیم كرد و گفت: مواد مخدر دسته اول به صورت مرفین و کدئین مورد استفاده قرار میگیرد ولی مخدرهای دسته دوم به مواد شیمیایی گفته میشود که بر روی عملکرد مغز اثر گذاشته و منجر به تغییرات رفتاری، شناختی، خلقی و همچنین درجه هوشیاری در فرد مصرفکننده میشوند.
فلاحت زاده با تاكید بر اینكه مصرف مواد روانگردان محرک پیامدهای زیان بار اجتماعی و اقتصادی دارد و به ویژه بهداشت فردی و همگانی را تهدید میکند، افزود: با توجه به تنوع و تكثر مواد روان گردان و گسترش مصرف آن میان نوجوانان و جوانان ضرورت دارد برای پیشگیری از به خطر افتادن سلامت عمومی جامعه ، اقدامات حمایتی از سوی مسوولان و ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شود زیرا استفاده از روان گردان ها به اختلال روانی و ارتكاب جرم منجر می شود.
وی اظهار داشت : میزان آگاهی و شناخت نوجوانان و جوانان از قرص های روانگردان و علائم مصرف آن در سطح پایینی است و بصور كلی اكثر آنان درباره برخی موضوعات در خصوص روانگردان ها و عوارض و علائم مصرف آن اطلاعات و شناخت کافی ندارند كه توجه رسانه ها به این امر دو چندان است .
وی با اشاره به اینكه سطح معلومات دانش آموزان در باره مضرات مواد مخدر و عواقب بهداشتی فردی و اجتماعی آن را می توان در دوره تحصیل افزایش داد، اضافه كرد: به این منظور باید اطلاعات مورد نظر را در کتب درسی مختلف از قبیل دانش اجتماعی و معارف اسلامی گنجاند ، برای این که دانش آموزان با جنبه های مختلف مواد و عاقبت مصرف آنها آشنایی پیدا كنند و مطالب یاد گرفته به سرعت دچار فراموشی نشوند، لازم است مطالب به صورتی ساده ولی جالب در دروس مختلف و سال های متوالی تکرار شوند.
این عضو انجمن روانشناسی ایران تصریح كرد:گزارشهای كشوری نشان میدهد كه روزانه حدود هشت نفر جان خود را به دلیل مصرف مواد مخدر از دست می دهند و متاسفانه نوع مواد تولیدی در حوزه مواد روانگردان به دلیل عدم دقت و تخصص افراد و پنهان کاری در نوع مواد به کار گرفته شده موجب افزایش مرگ و میر شده است.
به گفته فلاحت زاده ، امر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید بر پایه آگاهی و اطلاع رسانی استوار باشد و همه اقشار مختلف مقابله با اعتیاد را در برنامه های مهم و ضروری زندگی شان جای دهند و نسبت به آن احساس تكلیف و مسئولیت كنند.
منبع:مهر