اتاق حبر - «مهدي پازوكي» اقتصاد مقاومتي را اصل مهم در بحث استقلال و امنيت ملي بيان كرد و افزود: هرچه اقتصاد يك كشور در مقابل فشارها و تهديدهاي خارجي مقاوم تر باشد، امكان تاثيرگذاري آن در معادلات، تحولات منطقه اي و بين المللي بيشتر مي شود و امنيت و استقلال كشور نيز تقويت خواهد شد.
وي انجام اصلاحات اقتصادي را پيش نياز ارتباطات موفق بين المللي دانست و افزود: بايد اطمينان پيدا كنيم رفع تحريمهاي اقتصادي به ثبات اقتصاد كلان ميانجامد و در ميانمدت رشد فراگير و بالايي را به ارمغان مي آورد.
اين اقتصاددان تاكيد كرد: هدفمندسازي روابط با دنياي خارج بايد با قطع وابستگي همراه شود تا بتوانيم با مقاوم سازي توانمندي هاي داخلي، فشار تحريم ها را تاحد ممكن بي اثر كنيم.
پازوكي توسعه مراودات بين المللي را موجب كسب منافع اقتصادي بيشتر، افزايش قدرت تاثير گذاري در معادلات بين المللي و اجرايي شدن سياست هاي اقتصاد مقاومتي دانست و افزود: بسياري از مسايل بينالمللي نيازمند همكاري با كشورها است و افزايش همكاريهاي بينالمللي به تسهيل اين امر كمك مي كند.
اين تحليلگر اقتصادي افزود: كشورهاي توسعه يافته 80 درصد توليد ناخالص داخلي جهان را در اختيار دارند و ارتباط با آنها موجب انتقال تكنولوژي و دانش فني و در نتيجه افزايش بهره وري خواهد شد.
پازوكي رفع تحريمها را فرصت مناسبي براي تقويت و گسترش ارتباطات جهاني دانست و افزود: برخورداري از منابع غني انرژي، جمعيت 80 ميليوني، نيروي انساني تحصيل كرده، جايگاه مهم منطقهاي و موقعيت ژئوپلتيك ايران، زمينه مناسبي را براي توسعه روابط فراهم مي كند.
اين كارشناس اقتصادي دوران پساتحريم را آغاز دور جديدي از گفت و گوها براي حل مشكلات اقتصادي دانست و افزود: دولت با برقراري سياست اقتصادي برد - برد با جهان توسعه يافته مي تواند بين اقتصاد ايران با اقتصاد جهاني رابطه مطلوب برقرار كند.
وي تاكيد كرد بايد بررسي هاي دقيقي نسبت به راهبردهاي بلندمدت اقتصادي كشور انجام شود تا جهت گيري هاي صحيح در روابط اقتصاد خارجي، زمينه مناسب براي سرمايهگذاري هاي خارجي نيز فراهم شود.
پازوكي انجام اصلاحات بيشتر در سياست هاي كلان اقتصادي را تنها راهكار علمي و منطقي عبور از مشكلات و چالش هاي ساختاري دانست و افزود: بايد واقعيت ها و اولويت هاي اقتصادي را شناسايي كرده و براساس آن، راهكارهاي بخردانه و كارشناسي اتخاذ كنيم.
اين اقتصاددان تصريح كرد: تهران بايد در شرايط فعلي روابط سياسي، اقتصادي و فرهنگي خود با كشورهاي جهان به ويژه اتحاديه اروپا گسترش دهد و برنامه ريزي هاي لازم را براي ترسيم راهبردي مناسب در روابط اقتصادي خارجي خود انجام دهد.
پازوكي تاكيد كرد: بايد تلاش كرد تصوير نامناسبي را كه دشمنان در قالب پروژه ' ايران هراسي' از ايران به افكار عمومي دنيا ارايه داده اند اصلاح و بازسازي شود تا ميزان مقبوليت كشور در سطح جهاني ارتقاء يابد.
به گزارش ايرنا؛ دكتر حسن روحاني رئيس جمهوري بارها در ديدار با مسئولان داخلي وخارجي كشور به لزوم بهرهبرداري مناسب از فضاي پسابرجام تاكيد كرده و گفته است، ايران به دنبال ايجاد ثبات، امنيت و توسعه در منطقه است و از فرصت كنوني در جهت توسعه روابط سياسي، اقتصادي و فرهنگي با كشورها و مناسبات بين المللي استفاده خواهد كرد. بعد از برجام و فرصتي كه براي همكاري و تفاهم ايجاد شد، ايران به عنوان پرچمدار مبارزه عملي با تروريسم شناخته مي شود و براي ملتهاي منطقه نيز پيام آور ثبات و امنيت است.
به گزارش ايرنا، پس از برنامه جامع اقدام مشترك(برجام) هيات هاي بزرگ اقتصادي و سياسي از كشورهاي مختلف جهان به ويژه اروپا براي مذاكره درباره گسترش همكاري ها راهي كشورمان شده اند.
در هفته جاري وزير خارجه استوني به همراه يك هيات اقتصادي و سياسي به ايران آمد و با مسئولان ارشد كشورمان ديدار و مذاكره كرد.
رئيس جمهوري قزاقستان نيز درراس هياتي بزرگ از مسئولان سياسي و اقتصادي اين كشور روز دوشنبه ( ديروز) وارد كشورمان شد و 44 يادداشت تفاهم در اين سفر بين طرفين به امضا رسيد.
امروز( سه شنبه) نيز نخست وزير ايتاليا در راس يك هيات 250 نفره سياسي و اقتصادي براي مذاكره با مقام هاي ايراني وارد تهران شد.
ایرنا
94110