Performancing Metrics

هشدار درباره نابودی دام‎های مازندران با تب برفکی | اتاق خبر
کد خبر: 332219
تاریخ انتشار: 23 فروردین 1395 - 11:03
رئیس اتحادیه صنعت دامپروری استان مازندران با هشدار نسبت به اینکه تب برفکی بیماری خطرناکی است که می تواند منجر به نابودی دام‌های مازندران شود، گفت: دامداران نسبت به آگاهی از بیماری باید هوشیارتر باشند.

به گزارش اتاق خبر، اله یار ولی‌زاده گفت: از حدود شش تا هفت ماه پیش در کشور و از حدود 2 تا 3 ماه قبل مشکل بیماری تب برفکی در استان مازندران دیده شده است.

وی با خطرناک عنوان کردن بیماری تب برفکی برای دام گفت: این بیماری هرچند بین انسان و دام مشترک نبوده و برای انسان خطرناک نیست ولی این نوع از تب برفکی دام های سنگین را نیز مبتلا می کند و موجب از بین رفتن آنان خواهد شد.

رئیس اتحادیه صنعت دامپروری استان مازندران ادامه داد: به دلیل محدودیت شرکت رازی که تولید کننده سرم بیماری است مقرر شد در صورت مشاهده بیماری و خسارت اقدام به واکسینه کردن دام صورت گیرد.

ولی‌زاده تصریح کرد: این بیماری بیشتر در دام‌های آزادچرا که در مناطق کوهستانی آزاد هستند روی می دهد و احتمال دارد این بیماری را از حیوانات وحشی منطقه گرفته باشند از این رو در دشت و دام‌های محصور دیده نشده است.

وی ادامه داد: با اطلاع از شیوع بیماری به دامداری های استان اطلاع رسانی شد و هر دامداری که درخواست کرده بود ضدعفونی و واکسیناسیون انجام شد اما بخشی از دامداران با کاهلی درخواست ضدعفونی و واکسینه کردن را اعلام نکردند.

رئیس اتحادیه صنعت دامپروری استان با اعلام اینکه دارو به میزان کافی در استان وجود دارد، اظهار کرد: به میزان کافی دارو در استان وجود دارد و در صورت نیاز هر واحد دامداری، سریعاً توسط دامپزشکی واکسیناسیون انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: در خصوص واکسن وارد شده که توسط بخش خصوصی انجام شده اطمینان کافی وجود ندارد ولی در گذشته که شرکت داروسازی رازی این داروها را تهیه می کرده است چون با نظارت و مجوز دامپزشکی کشور بوده اطمینان خاطر بیشتری وجود داشت.

ولی زاده از توزیع دارو توسط کلینیک‌ها انتقاد و بیان کرد: کلینیک‌های استان بیشتر جنبه اقتصادی دارند و نباید نمایندگان دامداران نسبت به توزیع دارو اقدام کنند.

رئیس اتحادیه صنعت دامپروری استان ادامه داد: دامپزشکی استان همکاری لازم را دارد و با توجه به وجود مشکلات پدید آمده به میزان کافی دارو تهیه شده و در صورت درخواست ظرف 48 ساعت دارو به دامداران خواهد رسید.

 

وی به فرهنگ سازی در میان دامداران اشاره کرد و گفت: رسانه ها باید در خصوص آگاهی دادن به دامداران فعالیت کنند تا فرهنگ سازی در خصوص بیماری‌های دام انجام شود و دامداران نیز از بیماری‌های دام مطلع شده و به ضرورت پیشگیری از بیماری پی ببرد.

منبع: ایسنا

94104 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید