اتاق خبر:در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی مهدی موسوینژاد نماینده مردم دشتستان در مخالفت با کلیه لایحه بودجه ۹۵، از کاهش سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی انتقاد کرد.
عضو کمیسیون انرژی اظهار داشت: کاهش سهم صندوق توسعه ملی ناشی از عدم توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
وی با بیان اینکه اهداف تشکیل صندوق توسعه ملی، تقویت تولید داخلی و توسعه ملی بوده است، گفت: این صندوق در تولید، رقابت ایجاد کرده و تولید را رونق میدهد.
موسوینژاد، علت ورشکستگی صنایع داخلی و تولیدی را عدم توجه به اختصاص دقیق منابع صندوق توسعه ملی خواند و گفت: تقویت صندوق توسعه ملی منجر به تقویت تولید خواهد شد.
عضو کمیسیون انرژی اظهار داشت: برداشتهای ۱.۷ میلیارد، ۱.۲ میلیارد و ۴.۲ میلیارد از صندوق توسعه ملی در دولت دهم ناشی از عدم بودجهریزی واقعی بود که موجب تشدید تورم شد.
وی تصریح کرد: زمانی که درآمدها و هزینهها واقعی دیده نشود، همه بودجه صرف هزینههای جاری شده و هزینههای عمرانی محقق نمیشود که این امر منجر به افزایش بیکاری خواهد شد.
موسوینژاد ادامه داد: دولت برای جبران کسری بودجه خود اقدام به خلق پول جدید و بدون پشتوانه میکند و بدون دریافت منابع آزاد شده ناشی از توافق، آنها را در حکم وصول شده، صرف کرده و اقدام به چاپ پول میکند که موجب افزایش نقدینگی و تورم میشود.
عضو کمیسیون انرژی از افزایش وابستگی بودجه سال ۹۵ به درآمدهای نفتی انتقاد کرد و گفت: این اقدام خلاف سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
وی تصریح کرد: در سال ۹۴ دولت مجوز فروش روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت داشت که ۲۵ درصد درآمد حاصل از فروش نفت به بودجه وارد میشد اما امسال مجوز فروش روزانه دو میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه نفت دارد که ۲۵ درصد درآمد فروش نفت به بودجه وارد میشود که در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است.
موسوینژاد اظهار داشت: دولت برای تحقق درآمد مالیاتی ابتدا باید مشکل رکود اقتصادی را حل کند، اگر نقدینگی به صنایع کوچک تزریق شود، دولت میتواند مالیات وصول کند، در دوران رکود، اخذ مالیات ظلم است.
عضو کمیسیون انرژی از دولت خواست الگوی مصرف سوخت را تعریف کرده و از افرادی که مازاد بر آن مصرف میکنند، عوارض آلایندگی وصول کند.
منبع:مهر