به گزارش اتاق خبر،«سعید محمود الرحمن» رئیس موسسه تحقیقات، کنترل بیماری و اپیدمولوژی وزارت بهداشت بنگلادش روز یکشنبه گفت:به کشورهای جنوب آسیا توصیه می شود که در مرحله نخست اقدام به جمع آوری داده و اطلاعات در خصوص ویروس زیکا کنند.
وی افزود:داشتن اطلاعات لازم برای مقابله با این ویروس به خصوص برای زنان باردار با توجه به عوارض این ویروس بر جنین بسیار اهمیت دارد.
رئیس موسسه تحقیقات و کنترل بیماری وزارت بهداشت بنگلادش خاطرنشان کرد جمع آوری تصادفی موارد ابتلا به تب می تواند به کشور های منطقه برای مقابله با ویروس زیکا کمک کند.
وی افزود:اگر در کشوری گسترش غیر معمول ویروس «دنگی» و یا «تب زرد» مشاهده شود باید تمام کشورهای منطقه اقدام به نمونه برداری تصادفی برای شناسایی ویروس زیکا را آغاز کنند.
این مقام بهداشتی بنگلادش گفت که این کشور از طریق نمونه برداری تصادفی و بررسی نمونه های گرفته شده در گذشته، توانست به یک مورد ویروس زیکا را شناسایی کند.
وی افزود:فرد مبتلا به ویروس زیکا شناسایی شده در این کشور سابقه سفر به کشورهای آلوده و یا فرد آلوده به این ویروس را نداشته است .
به گفته وی ،مقامات بهداشتی بنگلادشی تاکنون 159 نفر را تا 20 متری محل زندگی این فرد بررسی کرده اند و تاکنون هیچ موردی در خصوص ابتلا به ویروس زیکا مشاهده نکرده اند.
وزارت بهداشت و سلامت هند نیز اعلام کرد این کشور نمونه گیری تصادفی برای شناسایی افراد آلوده به ویروس زیکا در این کشور را آغاز می کند.
این تصمیم هند یکروز پس از تایید بنگلادش مبنی بر شناسایی ویروس زیکا در نمونه خون یک بیمار که در سال 2015 در بیمارستان بستری شده بود ،گرفته شده است .
«جاگدیش پراساد» رئیس بخش خدمات بهداشتی وزارت بهداشت هند نیز گفت: شورای تحقیقات دارویی هند پشه حامل این ویروس را مورد مطالعه قرار می دهد.
ویروس «زیکا» از طریق نیش پشه «ادیس» منتقل می شود. افراد مبتلا به ویروس زیکا معمولا دارای نشانه هایی مانند تب خفیف، خارش پوست، ورم ملتحمه، درد عضلات و مفاصل، ضعف و سردرد هستند. این نشانه ها معمولا 2 تا 7 روز ادامه می یابند.
تاکنون درمان و یا واکسن خاصی برای مقابله با این بیماری تولید نشده است.
سازمان بهداشت جهانی ویروس زیکا برای نخستین بار در سال 1947 در کشور اوگاندا در میمون شناسایی کرد.
شیوع ویروس زیکا درمناطق مختلف در آفریقا، امریکا،آسیا و اقیانوسیه گزارش شده است.
در اوایل ماه گذشته سازمان بهداشت جهانی ویروس زیکا را یک حالت اضطراری برای سلامت عمومی اعلام کرد.
ابتلا زنان باردار به این ویروس ممکن است به بروز میکروسفالی نوزادان و تولد کودکانی با رشد اندک مغز و جمجمه منجر شود.
منبع: ایرنا
94104