اتاق خبر- «رُعب از حوادث اخیر ترکیه باعث شده، ایرانیهای زیادی از سفر به این کشور، انصراف دهند، تا حدی که اکنون پروازها، نیمهخالی از ایران به ترکیه میروند.»
در حمله تروریستی شنبه گذشته استانبول، یک ایرانی جان باخت و سه هموطن دیگر مجروح شدند. با آنکه ترکیه در 9 ماه اخیر 11 بار لرزیده، اما انفجار اخیر که جان چند ایرانی را به خطر انداخت، سرانجام سفارت ایران در آنکارا را بر آن داشت، بدون اعلام شرایط ویژه برای سفر به این کشور، به مسافران توصیه کند، «مقررات و هشدارهای امنیتی مقامات کشور میزبان را رعایت و از حضور در اماکن پرتردد و تجمعها پرهیز کنند».
مهدی عنبر، معاون گردشگری استان تهران گفت که پس از صدور این توصیه، جریان انصراف از سفر به این کشور، راه افتاد و ما برای گرفتن استعلام از وضعیت ترکیه اقدام کردیم تا سرنوشت مسافران ایرانی مشخص شود.
به گفته او، ارسال شکایتها از تورهای نوروزی، امسال زودتر از سال های قبل و پیش از آنکه تعطیلات آغاز شود، شروع شد. بیشتر آن ها هم به کنسلی تورهای این مسیر مربوط می شد.
عنبر اضافه کرد: به خاطر وقایع اخیر ترکیه، خیلیها از این سفر انصراف دادهاند و تعداد کنسلیها نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. اطلاع دارم پروازهای ترکیه از ایران بسیار خالی میروند. چند روز پیش هم پیام تبلیغاتی از تور آنتالیا با اقامت در هتل 5 ستاره به قیمت یک میلیون و 350 هزار تومان دریافت کردم، این قیمت برای آنتالیا که اتفاقا هیچ ارتباطی با استانبول یا آنکارا ندارد، خیلی پایین است.
وی افزود: روز گذشته پنج نفر برای پیگیری کنسلی تور ترکیه به معاونت گردشگری تهران مراجعه کرده بودند، میگفتند از هفت میلیون تومانی که پرداخت کردهاند موفق شدهاند فقط پول دو شب اقامت در هتل را پس بگیرند. اوضاع امنیتی ترکیه طوری شده که بعضیها حاضرند از پول خود بگذرند.
معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران دربارهی استعلام گرفته شده از مراجع ذیربط نیز توضیح داد: با توجه به این شرایط و اتفاقات اخیر ترکیه، وقتی تعداد کنسلیها رو به افزایش رفت، در روز اول فروردین ماه از معاونت گردشگری در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور درخواست کردیم استعلامی را از مراجع ذیربط دریافت کند که معاون گردشگری چند روز پیش در نامهای اعلام کرد، نظر جدیدی از سوی وزارت امور خارجه ایران اعلام نشده است و هر مسافری که با آژانس قرارداد دارد، طبق شرایط کنسلی باید اقدام کند.
وی با بیان اینکه انصراف در چنین شرایطی منجر به تحمل جریمه از سوی مسافران میشود، اظهار کرد: در صورتی که وزارت خارجه اعلام شرایط ویژه میکرد، شرکتهای هواپیمایی موظف بودند عین هزینه را به مسافر برگردانند و تور مشمول قانون کنسلی نمیشد، اما حالا چنین شرایطی اعلام نشده و مسافر در صورت کنسل کردن تور، باید طبق قرارداد جریمه پرداخت کند.
او با بیان مثالی درباره ضوابط کنسلی تور در شرایط ویژه، گفت: چند سال پیش دو آژانس ایرانی به معاونت گردشگری تهران مراجعه کردند تا تاییدیه اجرای تور به مقصد ژاپن را دریافت کنند، اما سونامی اتفاق افتاد، آن زمان وزارت خارجه ایران، شرایط ویژه اعلام کرد و مسافران تور خود را کنسل کردند، اما شرکتهای هواپیمایی که اتفاقا ایرانی نبودند و هتلهای ژاپن هیچ یک، مبلغی را در ازای این کنسلی دریافت نکردند و عین مبلغ به مسافران بازگردانده شد. فقط هزینه ویزا سوخت شد که آن هم قوانین خاص خود را دارد.
عنبر تاکید کرد: شرایط ویژه تعریف دارد و ضوابط آن در قرارداد مسافر و آژانس نوشته شده است.
به گفته معاون گردشگری تهران، با وجود اعمال قانون جریمه، مراجعه برای کنسل کردن تورهای ترکیه همچنان ادامه دارد.
منبع: ایسنا