اتاق خبر - این میکرو رباتهای قدرتمند را تیمی از محققان دانشگاه استنفورد طراحی کردهاند. آنها میگویند که راز این کار در حرکت دقیق هر ربات، یک کار گروهی محاسبهشده و در مجموع، علم بایومیمیکری (Biomimicry) بوده است.
در علم بایومیمیکری، هدف، طراحی دستگاهها و سازههایی بر اساس مدلها و پردازشهای بیولوژیکی است؛ در این علم گونههای جانوری و زیستی طبیعی ملاک طراحی قرار میگیرند. این رباتها هم بر اساس ساختار فیزیکی گونهای از مارمولک گکوتا ساخته شدهاند. دستهای این جانداران حالت چسبنده دارد که هم میتواند وزن و بار سنگینی را تحمل کنند و هم بهراحتی از سطح جدا میشوند.
پیشتر محققان بر همین اساس رباتهایی را ساختند که توانسته بودند از یک دیوار بالا بروند، در حالی که (به علت همین ویژگی خاص در دستهایشان) بار سنگینی را هم حمل میکردند. هر ربات میتوانست تا ۲۰۰۰ براربر وزن خودش، بار را جابهجا کند. حالا در آزمایش جدید، تعداد بیشتری از رباتها به شکل مورچههای ریز دور هم جمع شده و در یک کار گروهی منظم و محاسبه شده، یک اتومبیل ۱۷۷۰ کیلوگرمی را بکسل کردند.
در واقع محققان این پروژه دریافته بودند که مورچهها وقتی بخواهند بار سنگینی را حمل کنند، به شکل یک تیم درمیآیند. هر مورچه در هر گام، وزن خود را به جای شش پا، روی سه پای خود میاندازد و به این ترتیب قدرت هرکدام از اعضا به طور قابل توجهی افزایش مییابد. در رباتهای موتاگ(µTug) از این شیوه نیز استفاده شده است. (µ مخفف عبارت میکرو است و موتاگ یعنی بکسل در ابعاد میکرو)
ویدیوی بکسل کردن خودروی ۲ تنی توسط شش ربات ۱۷ گرمی را تماشا کنید…
نمای نزدیک از پاهای چسبندهی هر ربات موتاگ…
94110