اتاق خبر: مهدی کرباسیان سه شنبه درمراسم معرفی مدیرعامل جدید منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس اظهار کرد: فولاد کاوه جنوب با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و600 هزارتن آهن اسفنجی که هم اکنون در حال تولید آزمایشی است بهار سال آینده به بهره برداری می رسد.
بنا بر این گزارش به نقل از ایرنا؛ رئیس هیات عامل ایمیدرو از سبا فولاد بعنوان دیگر واحد تولید فولاد اسفنجی با ظرفیت یک میلیون و 200هزارتن در سال بعنوان دومین واحدی نام برد که نیمه اول سال آینده شاهد افتتاح آن خواهیم بود.
مدیرعامل سازمان نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اضافه کرد: این درحالی است که قرارداد افزایش دو برابری ظرفیت فولاد هرمزگان ( از یک و نیم میلیون به سه میلیون تن)نیز با شرکت های ایتالیایی نهایی شده است.
این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن تجارت از 95 بعنوان سالی خوب برای فولادکاران کشور و به ویژه مستقر درمنطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس نام برد و گفت: سه ماهه اول سالی که در پیش رو داریم گندله سازی مادکوش با ظرفیت تولید سالانه دو میلیون و 500هزارتن نیز وارد چرخه تولید می شود.
معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت همه این فعالیت ها را در راستای عملی کردن وعده رئیس جمهوری در خصوص تولید سالانه 10میلیون تن فولاد در استان هرمزگان عنوان کرد.
کرباسیان از دسترسی به آبهای بین المللی و ذخایر فراوان گاز و همچنین قرار گرفتن در نزدیکی عسلوئیه بعنوان سه امتیاز اساسی برای توسعه همه جانبه صنایع انرژی بر در هرمزگان نام برد و افزود: مشکل برق نیز با افتتاح واحد 235مگاواتی (شرکت انرژی غدیر) درمنطقه ویژه خلیج فارس تا سال آینده برطرف می شود.
وی یادآورشد: با توجه به رفع مشکلات پیش آمده، عملیات اجرایی نیروگاه 500مگاواتی دوم نیز به زودی آغاز و پیش بینی می شود حداکثر تا سه سال آینده وارد مدار تولید شود.
این مقام مسئول با اشاره به استقبال سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس ابراز داشت: با افزودن دو هزارو 500 هکتار زمین جدید مساحت این منطقه به هفت هزارو 500هکتار افزایش می یابد که دراین صورت شرایط مساعدی برای جذب سرمایه گذاران فراهم می شود.
در اطلاعات منتشره آمده است: فاز نخست فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب برای تولید 1.2 میلیون تن بیلت با سرمایه گذاری 400 میلیون دلار، فاز نخست احیای مستقیم صبا فولاد خلیج فارس با تولیدسالانه 1.5 میلیون تن آهن اسفنجی با سرمایه گذاری 360 میلیون دلارو همچنین مرحله اول طرح گندله سازی شرکت مادکوش با ظرفیت 2.5 میلیون تن با سرمایه گذاری 280 میلیون دلار نیمه اول سال آینده (95هجری خورشیدی) در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس افتتاح و مورد بهره برداری قرار می گیرند.
در استان هرمزگان شش منطقه ویژه اقتصادی قشم، صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، بندر شهید رجایی، کشتی سازی خلیج فارس، منطقه انرژی بر پارسیان (غرب استان) و منطقه ویژه اقتصادی لاوان ( نفتی) و همچنین دو منطقه آزاد تجاری کیش و قشم فعالیت دارند.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس که هم اکنون افزون بر 13هزار نفر در صنایع مستقر در آن مشغول به کار هستند در 13کیلومتری غرب شهر بندرعباس در سواحل نیلگون خلیج فارس قرار دارد.
دسترسی به راههای هوایی، دریایی، ریلی،آسفالته ترانزیت، مجاورت با پالایشگاههای بزرگ نفت ستاره خلیج فارس و بندرعباس، بندرشهید رجایی و همچنین دارابودن هتل پنج ستاره، تجهیزات آب شیرین کن و تصفیه آب،اسکله های اختصاصی تخلیه و بارگیری مواد فله معدنی مجهز به 33 کیلومتر نوار نقاله وتجهیزات واگن برگردان با ظرفیت 12میلیون تن ، اسکله اختصاصی تخلیه مواد نفتی با ظرفیت 15میلیون تن از ویژگیهای منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس نسبت به دیگر مناطق ویژه کشوراعلام شده است.
در مراسمی با حضورمهدی کرباسیان معاون وزیرصنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدروو و معاون اقتصادی استاندارهرمزگان و شماری از مسوولان محلی و همچنین کارشناسان و کارمندان شاغل در این منطقه ،عبدالمجید عبدلی زاده بعنوان مدیرعامل جدید منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس معرفی و از تلاشهای شش ساله مسعود هندیان مدیر عامل سابقه تقدیر بعمل آمد.
94109