اتاق خبر: معصومه ابتکار امروز در نشست صبحانه کاری اتاق بازرگانی ایران، افزود: به منظور حفاظت از منابع آبهای زیرزمینی از صدور کالاهای کشاورزی آببر جلوگیری شده و ظرفیت بهرهبردای از جنگلهای کشور دیگر وجود ندارد و باید صنایع به واردات چوب روی بیاورند.
بنا بر این گزارش به نقل از فارس؛ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: مشوقهایی برای احداث صنایع سبز در نظر گرفته شده است و با وزیر امور اقتصادی و دارایی مکاتبه شده که مشوقهایی برای صنایع بازیافت در نظر گرفته شود.
ابتکار به برداشت بیرویه آب از چاههای زیرزمینی اشاره کرد و گفت: بیش از 35 هزار حلقه چاه مجاز و غیرمجاز در اطراف تالاب جازموریان احداث شده که باعث خشک شدن تالاب و تبدیل شدن به کانون اصلی ریزگرد در کشور شده است.
وی افزود: برداشت آب از اطراف جازموریان در شرایطی است که این منطقه به مرکز صادرات میوه کشور تبدیل شده است.
ابتکار همچنین از تصویب آییننامه کشت فراسرزمینی خبر داد.
باتلاق جازْموریان، یا جَزْموریان، حوضهای آبریز و دریاچهای به همین نام در جنوب شرقی ایران درجنوب کوه شاهسواران کرمان واقع شدهاست. حوضهٔ آبریز جازموریان با وسعـت 69 هزار و600 کیلومتر مربع، از لحاظ تقسیمبندی بخشی از حوضهٔ مسدود میانی ایران به شمار میآید. نیمـهٔ باختری این حوضـه بـه وسعت 35600 کیلومتر مربع در استان کرمان، و نیمهٔ خاوری آن به وسعـت 000‘34 کیلومتر مربع در استان سیستان و بلوچستان جای دارد.
ابتکار، رویکرد دولت یازدهم را برقراری گفتوگوی سازنده با بخش خصوصی دانست و افزود: موضوع محیط زیست برای دنیا بسیار جدی است؛ چراکه آینده حیات را در کره زمین منوط به محیطزیست میدانند و دستورکار جهان برای سال 2030 تدوین شده که شهریور امسال رئیسجمهور کشورمان در کنار رؤسای جمهور در نیویورک آن را تأیید کردهاند.
وی همچنین به توافق 195 رهبر جهان برای کاهش گازهای گلخانهای اشاره کرد و گفت: ما هم هدفگذاری کردهایم که کاهش 4 درصدی انتشار کربن و گازهای گلخانهای را داشته باشیم و در عین حال با شرط برداشته شدن تحریمها و ورود و انتقال تکنولوژیهای جدید این رقم را به 12 درصد در سال 2030 برسانیم.
رئیس سازمان محیطزیست خطاب به واحدهای صنعتی و تولیدی گفت: کاهش گازهای گلخانهای به مفهوم تعطیلی تولید نیست، بلکه برای بهینهسازی و اصلاح الگوی مصرف است و ما رشد اقتصاد سبز را هدفگذاری کردهایم.
وی بخش سخنان خود را به اصلاح الگوی کشاورزی در کشور اختصاص داد و اظهار داشت: دیگر استفاده از رویههای قبلی در کشاورزی به صلاح نیست و نیاز به انقلاب در این زمینه داریم؛ چراکه اکنون با افت شدید آب سفرههای زیرزمینی و نابودی نشانگرهای طبیعت ازجمله تالابها مواجهیم.
ابتکار تالاب جازموریان را یکی از این موارد عنوان کرد که تا 15 سال پیش پرآب و محلی برای عدیل آب و هوای کشور محسوب میشد، اما متأسفانه به دلیل بیبرنامگی و در کنار آن تغییر اقلیم، اکنون به کانون ریزگردها تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: 35 هزار حلقه چاه مجاز و غیرمجاز آبهای زیرزمینی و حقابههای این تالاب را گرفتهاند و اکنون تبدیل جدی برای سلامت و محیطزیست شده است و متأسفانه این منطقه یکی از مراکز صادرات میوه به شمار میرود و باید پرسید تولید میوه آببر مانند هندوانه چه توجیهی دارد.
رئیس سازمان محیطزیست از تصویب آییننامه کشت فراسرزمینی در کمیسیون زیربنایی خبر داد و گفت: در این زمینه مایلیم با اتاق بازرگانی وارد مذاکره شویم؛ چراکه موضوع آب مجازی و تجارت آب و اینکه چگونه میتوانیم آب وارد کشور کنیم، بسیار مهم است و باید از صدور کالای آببر جلوگیری کرده تا آب را برای کشور حفظ کنیم.
اصلاح قانون آلایندگی خبر دیگری بود که متولی محیطزیست کشور به فعالان بخش خصوصی داد و گفت: مشکلات صنایع را میدانیم و به دنبال اصلاح قانون آلایندگی هستیم؛ چراکه معتقدیم این قانون از برخی زوایا عادلانه نیست و در عین حال 4 لایحه بسیار مهم در این زمینه در مجلس داریم که امیدواریم مجلس دهم آن را نهایی کند.
ابتکار همچنین به ضرورت واردات چوب مورد نیاز صنایع از کشورهای پرآب ازجمله روسیه اشاره کرد و گفت: جنگلهای ما دیگر ظرفیت بهرهبرداری ندارند و صنایع ما سعی کنند تا چوب را از منابع واردات تأمین کنند؛ چراکه برخی کشورها کشاورزی عظیم چوب دارند.
وی همچنین از ارائه مشوقهایی برای صنایع سبز خبر داد و افزود: با وزیر اقتصاد نیز مکاتبه کردهایم تا مشوقهایی را در زمینه صنایع بازیافت در نظر بگیرند.
94109