اتاق خبر: محمدرضا مقدم معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری با اشاره به نیاز میادین نفتی به تزریق گاز گفت: برای تزریق گاز ابتدا باید مطالعات دقیق انجام شود و ببینیم برداشت صیانتی آیا مفید هست یا خیر. ضمن اینکه اینگونه نیست که به طور قطع بگوییم آیا تزریق اهدافی که در مطالعه مدنظر داشتهایم محقق کرده است. بنابر این در مراحل مختلف تزریق باید مرتبا رصد شود و از برداشت اطلاعات کسب کنیم تا مشکلات برداشت رفع شود.
بنا بر این گزارش به نقل از ایلنا؛ وی افزود: تاکنون به دلایل مختلف از جمله تحریمها و محدودیتهایی که ایجاد شد نتوانستیم برنامههای تولید گاز را جلو ببریم و در نتیجه طرحهای تزریق گاز به چاههای نفتی نیز اجرایی نشد.
مقدم تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به طرحهایی که در پارس جنوبی به بهره برداری میرسد برنامه تزریق گاز را در اولویت اول قرار دادیم.
وی کل نیاز چاههای نفت در زمان پیک را 300 میلیون متر مکعب در روز عنوان کرد و گفت: میزان نیاز چاهها به تزریق گاز بتدریج کاهش یافته و کم میشود تا جایی که به فشار معین برسیم و تزریق کم شود.
معاون وزیر نفت یادآور شد: در زمانی که میزان تولید گاز کم بود تزریق به چاهها نیز کم بوده و فقط 70 تا 80 میلیون متر مکعب در روز تزریق داشتیم و این مسئله قطعا آسیبهایی برای چاهها بدنبال داشت.
وی در ادامه توضیح داد: اساسا وقتی گاز به چاه تزریق میشود اینگونه نیست که به فوریت روی تولید نفت اثر بگذارد بلکه در بلند مدت اثر خود را نشان میهد.
مقدم گفت: تزریق گاز در برخی میادین مثل آغاجاری و مارون که اخیرا انجام شده اثر خودش را روی تولید میدان نشان داده است.
وی خاطرنشان کرد: محدودیت منابع و نبود امکانات روی طرحهای توسعهای تاثیر گذاشته و میزان گازی که نیاز بود تزریق نشده لذا از اهدافمان عقب افتادیم.