Performancing Metrics

پلمپ نیروگاه شهید رجایی به دلیل استفاده از سوخت مازوت | اتاق خبر
کد خبر: 313424
تاریخ انتشار: 10 بهمن 1394 - 19:58
اکبر ادیب‌فر مدیرعامل شرکت پروژه تولید انرژیهای تجدیدپذیر مپنا با اشاره به اینکه در برنامه ششم اسمی از انرژی‌های نو برده نشده است، گفت: مهم‌ترین دلیل عدم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در خاورمیانه و از جمله ایران ارزان بودن قیمت نفت و انرژی‌های فسیلی است.

اتاق خبر: ادیب فر گفت: اگر هزینه سوخت را بصورت ترکیبی از سوخت مایع و گاز در نظر بگیریم هر کیلووات انرژی فسیلی بالغ بر ۸۵۰ تومان تمام می‌شود غیر از این هزینه آلایندگی آب نیز باید اضافه شود و این در حالی است که تنها نیروگاهی که برق تولید می‌کند و نیاز به آب ندارد نیروگاه بادی است.

بنا بر این گزارش به نقل از ایلنا؛ اکبر ادیب‌فر مدیرعامل شرکت پروژه تولید انرژیهای تجدیدپذیر مپنا با اشاره به اینکه در برنامه ششم اسمی از انرژی‌های نو برده نشده است، گفت: مهم‌ترین دلیل عدم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در خاورمیانه و از جمله ایران ارزان بودن قیمت نفت و انرژی‌های فسیلی است البته کشورهایی مثل امارات، قطر و عربستان علیرغم اینکه منابع نفت و گاز زیادی دارند سرمایه گذاری خوبی در تجدیدپذیر‌ها داشته‌اند ولی این موضوع در ایران به خوبی مدیریت مالی نشده است.

وی افزود: دولت جدید قوانین خوبی برای تغییر قیمت جهت افزایش سرمایه گذاری انجام دارد اما باز هم کفایت نمی‌کند زیرا این موضوع بیش از هر چیز نیازمند تامین مالی است.

تناقض رویکردها در انرژی‌های تجدیدپذیر

ادیب فر با اشاره به اینکه رویکرد ایران در انرژی‌های تجدیدپذیر تناقض دارد، افزود: دولت در کاپ ۲۱ و کنواسیون آب و هوا تعهد کاهش ۴ تا ۱۲ درصدی آلاینده‌ها را داده است و بخشی از آن را منوط به همکاری مجامع بین المللی کرده این در حالی است که در تمامی کشورهای دنیا برنامه و راهکار مشخصی برای رسیدن به ارقام اعلامی خود ارائه کرده‌اند.

وی با بیان اینکه رسیدن به رقم ۱۲ درصد کاهش آلاینده رقم بزرگی است و بعید است که ایران بتواند به آن دست یابد، تصریح کرد: طبق برنامه ۷۵۰۰ مگاوات تولید برای انرژی‌های تجدیدپذیر دیده شده است.

ادیب فر به خساراتی که بابت تدوام استفاده از انرژی‌های فسیلی و نرفتن به سمت انرژی‌های نو کشور متحمل می‌شود، اشاره و اظهار داشت: هزینه‌هایی که بابت استفاده از انرژی‌های فسیلی به کشور تحمیل می‌شود بیش از هزینه اولیه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است.  

بیماری انسان‌ها بزرگترین خسارت عدم استفاده از تجدیدپذیرها

وی ادامه داد: آنچه در کشور قیمت گذاری نمی‌شود سلامت انسان است که هزینه‌های آن هیچگاه اندازه گیری نمی‌شود و آنچه محاسبه می‌شود فقط قیمت تبدیل انرژی است در صورتی که در محاسبات اگر هزینه سوخت را بصورت ترکیبی از سوخت مایع و گاز در نظر بگیریم هر کیلووات انرژی فسیلی بالغ بر ۸۵۰ تومان تمام می‌شود غیر از این هزینه آلایندگی آب نیز باید اضافه شود و این در حالی است که تنها نیروگاهی که برق تولید می‌کند و نیاز به آب ندارد نیروگاه بادی است اما نیروگاه‌ها به ازای هر کیلووات ساعت تولید برق بطور متوسط 1.05 متر مکعب آب مصرف می‌کنند که هزینه آن نیز باید محاسبه شود و ضمن اینکه کمبود آب هم داریم.

جلوگیری از تولید 250 هزار تن CO2 با نیروگاه بادی کهک/ پلمپ نیروگاه شهید رجایی به دلیل استفاده سوخت مازوت

مدیرعامل شرکت پروژه تولید انرژیهای تجدید پذیرمپنا خاطرنشان کرد: قیمت تمام شده انرژی‌های تجدیدپذیر در مجموع ارزان‌تر و شرایط بهتر محیط زیستی را ایجاد می‌کند بطور نمونه نیروگاه بادی کهک به ازای ۱۰۰ مگاوت ۹۰ میلیون لیتر گازوئیل مصرف نکرده و و ۲۵۰ هزار تن CO۲ نیز تولید نشده است و در کنار آن نیروگاه شهید رجایی است که به خاطر استفاده از سوخت مازوت چندین بار از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به شرایط پلمپ کشیده شده است.

وی اظهار داشت: در آمریکا برای سال ۲۰۵۰، ۷۰ تا ۸۰ درصد برق از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود که ۴۷ تا ۴۸ درصد آن از طریق نیروگاه بادی است یعنی در این کشور کاملا جایگزینی تجدیدپذیر و فسیلی را می‌بینیم اما در ایران قرار است که ۷۵۰۰ مگاوات از برق مورد نیاز از تجدیدپذیر‌ها تامین شود.

لزوم جایگزینی نیروگاه‌های فسیلی و تجدیدپذیر

وی در ادامه به برنامه از رده خارج کردن نیروگاه‌های فسیلی قدیمی و جایگزین کردن آن‌ها با نیروگاه‌های تولید انرژی نو اشاره و اظهار داشت: برنامه‌ای وجود داشت که نیروگاه‌های تجدیدپذیر جایگزین نیروگاه‌های فسیلی از رده خارج شوند، اما عملیاتی نشده است.

ادیب فر در پاسخ به اینکه در کشور ما باید چند درصد انرژی از تجدیدپذیر‌ها استفاده شود؟ گفت: طبق برنامه چهارم باید ۵ درصد از انرژی‌های نو تامین برق داشته باشیم اما الان نیم درصد تحقق یافته و شرایط مطلوبی ندارد.

وی اظهار داشت: اکنون نیروگاه منجیل ۲۰ سال است که عمرش رو به اتمام است و نیازمند تغییرات عمده‌ای است تا مورد استفاده قرار گیرد لذا اگر بخواهیم ۵ درصد را محقق کنیم باید از خرید تضمینی برق حمایت شود.

مدیرعامل شرکت پروژه تولید انرژیهای تجدید پذیرمپنا در ادامه بر لزوم ورود بخش خصوصی به تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره و اظهار داشت: اگر می‌خواهیم شرکت‌های خصوصی را وارد کنیم باید برای تضامین خرید برق و بازگشت سرمایه اطمینان حاصل کنیم و قیمت برق نیز منطقی باشد ضمن اینکه دولت نباید به این بخش ورود کند زیرا رقابت پذیری بخش خصوصی از بین رفته و فرصت از شرکت‌های کوچک گرفته می‌شود بهتر این است که اولین انقلاب انرژی‌های تجدیدپذیر بعد از ۲۰ سال انجام می‌شود.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید