Performancing Metrics

کشت فراسرزمینی در روسیه و قزاقستان | اتاق خبر
کد خبر: 313342
تاریخ انتشار: 10 بهمن 1394 - 18:26
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زارعت از کشت فراسرزمینی برنج، ذرت و دانه‌های روغنی در روسیه و قزاقستان خبر داد و گفت: بررسی محصولات آب‌بر کشاورزی در دستور کار قرار گرفته و به زودی نتایج آن به تفکیک محصول، مناطق و درآمد ارزی آن منتشر می‌شود.

اتاق خبر: عباس کشاورز در نشست خبری امروز - شنبه - اظهار کرد: کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و با قزاقستان و روسیه توافقاتی برای آغاز کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی به توافق قطعی رسیده‌ایم اما مذاکرات در این زمینه با کشورهایی مانند اوکراین، صربستان و برخی کشورهای آفریقایی هنوز نهایی نشده است.

بنا بر این گزارش به نقل از ایسنا؛ وی افزود: در کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی به دنبال تولید آن دسته از محصولاتی هستیم که در داخل قابل تامین نیست که می‌توان به برنج، ذرت و دانه‌های روغنی اشاره کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زارعت درباره‌ محصولات آب‌بر و وضعیت صادرات آنها اظهار کرد: در این زمینه اولین محصولی که به عنوان سنبل خاص و پرمصرف‌ترین محصول کشاورزی روی آن تمرکز کرده‌ایم برنج است، چراکه کشت آن غرق‌آبی بوده و دائما در معرض تبخیر است که در پی ابهاماتی که طی سال‌های اخیر در این زمینه ایجاد شد فرصتی از وزیر جهاد کشاورزی برای بررسی مصرف و مزیت آب محصولات کشاورزی در مناطق مختلف و نسبت به درآمد ارزی آن گرفتیم که به زودی نتایج این بررسی منتشر می‌شود.

کشاورز ادامه داد: به عنوان مثال کل آبی که هندوانه صادراتی (حدود 600 هزار تن) امسال به خود اختصاص داده است 360 میلیون مترمکعب بوده که در خوش بینانه‌ترین حالت پنج درصد آبی است که پشت سد‌ها تبخیر می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زارعت تصریح کرد: براساس ارزیابی‌های صورت گرفته در بین محصولات کشاورزی صادراتی هر کیلوگرم کالا حدود 0.8 دلار (80 سنت) ارزآوری برای کشور دارد و این وضعیت نشان می‌دهد که در زمینه‌ صادرات محصولات کشاورزی شرایط نامطلوبی وجود ندارد، اما جدول آب‌بری محصولات صادراتی کشاورزی به تفکیک محصول، مناطق مختلف و درآمد ارزی آن به زودی استخراج و منتشر می‌شود.

وی گفت: برای کشت محصولات آب‌بر در برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی نسخه جامعی تجویز شده است و براین اساس هر کسی بخواهد سبزی و صیفی بکارد باید به گلخانه برود و اگر به هر دلیل نتواند تولید‌اش را در گلخانه انجام دهد باید شروط وزارت جهاد کشاورزی را از جمله کاشت نشائی، آبیاری میکروب، مالچ‌پاشی برای جلوگیری از تبخیر و استفاده از ارقام زودرس را در دستور کار خود قرار دهد.

کاهش 17 درصدی واردات محصولات کشاورزی

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زارعت اظهار کرد: هشت محصول اساسی بخش کشاورزی 94 درصد واردات و 85 درصد انرژی مصرفی جامعه را شامل می‌شود که در این زمینه با کاهش واردات 17 درصدی آنها در 9 ماهه امسال نسبت به سال گذشته مواجه شدیم؛ به عنوان مثال میزان واردات گندم در 9 ماهه سال جاری 58 درصد نسبت به سال گذشته، میزان واردات برنج در این بازه زمانی 43 درصد نسبت به سال گذشته و میزان واردات شکر در 9 ماهه امسال نسبت به سال گذشته 40 درصد کاهش یافته است.

کشاورز به اقدام سراسری فراگیر در راستای ارتقای کنترل کیفیت کود از سال 1392 تاکنون اشاره کرد و گفت: برخلاف سال‌های گذشته که با مشکل کمبود کمی و کیفی کود مواجه بودیم، طی دو سال گذشته در هیچ مقطعی میزان ذخائر کود کشور کمتر از 750 هزار تن نبوده است و هم‌اکنون نیز هیچ مشکلی در این ارتباط از نظر کمیت، کیفیت و تنوع کودی وجود ندارد. همچنین از فصل زراعی آینده هیچ کودی بدون اخذ گواهی ثبت اجازه عرضه به بازار را ندارد.

وی با بیان این‌که تا پایان امسال هزار میلیارد تومان اعتبار به توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اختصاص می‌یابد، اظهار کرد: طرح افزایش تولید دانه‌های روغنی یکی از مهم‌ترین طرح‌های وزارت جهاد کشاورزی است و درصددیم تا ضریب خوداتکایی در تولید این محصول را از حدود شش تا هفت درصد کنونی به حدود 70 درصد در افق 1404 برسانیم. همچنین طرح افزایش تولید هشت محصول اساسی کشاورزی به اضافه سیب‌زمینی به عنوان دومین محصول مصرفی پس از گندم از سوی مردم در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است و از سال آینده به صورت جدی پیگیری می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زارعت همچنین در خصوص وضعیت تولید و واردات گندم نیز ادامه داد: امسال حدود 11.5 میلیون تن گندم تولید شد و براساس ارزیابی‌ها باید حدود 1.5 میلیون تن واردات انجام می‌شد که تاکنون به دو میلیون و 300 هزار تن رسیده است، اما واردات مازاد گندم به دلیل مشکلات ناشی از ثبت سفارش محصولات وارداتی است و از سوی دیگر میزان آن چندان نگران‌کننده برای بازار گندم نیست، چرا که این محصول به عنوان یک محصول استراتژیک تلقی می‌شود و نمی‌توان در واردات و تولید آن سخت‌گیری زیادی کنیم.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید