به گزارش اتاق خبر به نقل از ایسنا،دکتر رضایی اظهار داشت: با بیان اینکه 150 نوع سر درد وجود دارد، درباره سردردهای عصبی گفت: این نوع از دردها که به سردردهای مزمن هم معروفند از رایجترین انواع درد میان بزرگسالان و نوجوانان محسوب میشوند و به دلیل انقباض ماهیچههای سر و گردن که باعث به وجود آمدن دردی خفیف که برای مدتی قطع شده و دوباره شروع میشود، بوجود میآید و معمولا برای مدتی طولانی ادامه دارد. کسانی که از این نوع سردردها رنج میبرند، احساس میکنند تسمهای کشی و تنگ به دور سرشان بسته شده است.
وی درباره سردردهای میگرنی نیز گفت: دلیل اصلی این نوع سردردها هنوز مشخص نیست، اما میدانیم که به انقباض رگهای خونی مرتبط است. این نوع دردها میتواند شدید یا خفیف بوده و به صورت کوبهای و نبضی باشد؛ طوری که گویا با جسمی به سر کوبیده میشود. دردهای میگرنی از ۴ ساعت تا ۳ روز طول میکشد و معمولا یک تا چهار بار در هر ماه بروز میکند. گاهی اوقات دردهای میگرنی با نشانههای دیگری نظیر تهوع، استفراغ، کم اشتهایی، درد شکم و اختلالات شکمی نیز همراه است. برخی از مبتلایان به این نوع سردرد نمیتوانند نور شدید را تحمل کنند و برخی دیگر قبل از شروع سردرد، صداها یا بوهای غیرمعمولی را شنیده و احساس میکنند. در کودکانی که میگرن دارند، علائمی نظیر رنگ پریدگی، تب، اختلالات شکمی، سرگیجه و دید محو و نامشخص مشاهده میشود.
این متخصص مغز و اعصاب خاطر نشان کرد: سردردهای خوشهای یا دستهای نوعی دیگر از انواع سر دردها محسوب میشوند که از نادرترین نوع سردرد است. در این نوع، درد آن قدر شدید است که اکثر بیماران نمیتوانند آن را تحمل کنند، در جایی دراز بکشند یا بنشینند و معمولا هنگام درد راه میروند. این درد که به شکل سوزنی و سوزشی است در پشت یا دور یکی از چشمها احساس میشود و به دلیل این که معمولا حملههای درد به صورت گروهی است، دستهای یا خوشهای نامیده شده است. یک دوره درد ممکن است از ۲ هفته تا ۳ ماه طول بکشد و در طول این دوره درد یک تا سه مرتبه در روز احساس میشود. این نوع سردردها ممکن است برای ماهها یا سالها ناپدید شوند، اما در صورت عدم درمان دوباره باز خواهند گشت.
وی اشاره کرد: افرادی که بویژه بعد از تماشای تلویزیون یا مطالعه به مدت طولانی با سردردهای دائمی مواجه میشوند باید میزان بیناییشان را مورد بررسی قرار دهند، زیرا مشکلات بینایی یکی دیگر از دلایل بروز سردردهای عصبی است.
رضایی تاکید کرد: در برخی موارد ممکن است سردردها در نتیجه وارد آمدن ضربه به سر یا در مواردی نادر نشانه بیماری جدیتر مثل تومور مغزی باشد. دلیل رایج سردردهای عصبی، استرسهای احساسی مربوط به خانواده، دوستان، محل کار یا تحصیل، گرسنگی، تغییر در الگوی خواب و افسردگی است، اما در برخی موارد میتواند به دلیل رگ به رگ شدن یا کشیده شدن گردن و کمر به دلیل نشستن یا خوابیدن در وضعیت نامناسب نیز باشد.
وی در پایان گفت: روش ارزیابی سردردها استفاده از سی تی اسکن یا ام آر آی است. در هر دو روش تصویری از مغز به دست میآید که نواحی غیرطبیعی در آن آشکار خواهد شد. در صورتی که با وجود درمان باز هم دردها تکرار شوند، باید به متخصص مراجعه کنید.
انتهای پیام