اتاق خبر: آمریکا و اتحادیه اروپا پس از انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی که پایبندی تهران به تعهدات هسته ای خود را تایید کرد، تحریمهای اقتصادی علیه ایران را روز شنبه با اجرای توافق هسته ای برداشتند.
بنا بر این گزارش به نقل از ایسنا؛ برداشته شدن تحریمهای اقتصادی غربی یک دهه ای، داراییهای بلوکه شده ایران را آزاد کرده و به ایران اجازه میدهد صادرات انرژی را ازسربگیرد. ایران صاحب چهارمین ذخایر نفتی و دومین ذخایر گازی بزرگ جهان بوده اما تحریمها مانع اصلی بر سر راه توسعه بخش انرژی بوده اند و اکنون که انجام سرمایه گذاریهای عظیم برای نوسازی تاسیسات نفتی و گازی فرسوده و توسعه زیرساخت پیش بینی شده است، شرکتهای ساختمانی کره ای به پروژههای جدید چشم دوخته اند.
به گفته چی سونگ، مدیر فدراسیون صنایع کره ای، ایران بیش از دوران تحریمها یکی از شرکای تجاری بزرگ کره جنوبی بود و روابط خوبی با شرکتهای کره ای داشت. با پیش بینی توسعه سرمایه گذاری در زیرساخت از سوی دولت ایران، شرکتهای کره ای آماده مشارکت در پروژههای ساخت و ساز هست.
یونهاپ در این گزارش به نظرسنجی اخیر آژانس توسعه تجارت کره از 521 شرکت ایرانی اشاره کرده که طبق آن، 90 درصد از شرکت کنندگان گفته اند قصد دارند پس از برداشته شدن تحریمها با در نظر گرفتن قیمت منطقی و کیفیت محصول، تجارت با شرکتهای کره ای را گسترش دهند.
شرکتهای ساختمانی کره جنوبی در دهههای گذشته قراردادهایی به ارزش 12 میلیارد دلار با ایران امضا کردند اما از سال 2009 به دلیل تحریمهای اقتصادی، قراردادهای معدودی امضا شده است.
انجمن تجارت بین المللی کره برآورد کرده است که ارزش بازار ساخت و ساز ایران از 88.7 میلیارد دلار در سال 2013 به بیش از 154 میلیارد دلار در سال 2016 صعود خواهد کرد.
فولادسازان و ایرلاینهای کره ای هم با ازسرگرفته شدن صادرات نفت ایران به بازار جهانی و کاهش بیشتر قیمت نفت که در حال حاضر هم به پایین 30 دلار در هر بشکه رسیده است، از این موقعیت سود خواهند بود.
پالایشگاههای کره ای درنظر دارند خطوط وارداتشان را متنوع کنند که احتمالا به بهبود درآمد آنها کمک خواهد کرد. سال گذشته دو پالایشگاه کره ای اس کی اینوویشن و هیوندای اویل بانک از ایران نفت وارد کردند.