به گزارش اتاق خبر به قل از ایرنا،ابراهیم ناصری گفت: بخش عمده ای از ارزش افزوده صنایع معدنی در فرمولها و دانش فنی آن نهفته است لذا باید با همکاری بخش خصوصی راهکاری برای دستیابی به 'ارزش افزوده حقیقی' صنایع معدنی ارائه کرد.
وی بیان کرد: به همین منظور 'اتاق فکر معدن و اکتشاف معدنی' با مشارکت سازمان زمین شناسی، نظام مهندسی معدن و بخش خصوصی در خراسان رضوی شکل گرفته و زمینه تعامل بخش خصوصی و دولتی برای ایجاد واحدهای فرآوری مواد معدنی فراهم شده است.
رییس اداره صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در ادامه از همکاری نکردن بخش خصوصی در ارائه اطلاعات و آمار دقیق فعالیتهای معدنی خود انتقاد کرد. بخش عمده ای از ارزش افزوده صنایع معدنی در فرمولها و دانش فنی آن نهفته است لذا باید با همکاری بخش خصوصی راهکاری برای دستیابی به 'ارزش افزوده حقیقی' صنایع معدنی ارائه کرد.
وی گفت: سیاستگذاری و تصمیم گیری در بخشهای صنعتی و معدنی نیازمند آمار دقیق است لذا باید دست اندرکاران آن بخش همکاری مطلوبی با سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی داشته باشند.
رییس اداره صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: گلایه فعالان بخش خصوصی در این استان مبنی بر عدم تلاش دولت برای مشارکت این بخش در تصمیم سازیهای کلان کشور، قابل قبول نیست.
وی گفت: برای ارائه تصمیمات درست و کسب آمار دقیق از وضعیت اقتصادی در کشور نیازمند مشارکت بخش خصوصی در این زمینه هستیم تا اطلاعات دقیق را به صورت مکتوب به ارگانهای دولتی ارائه دهند تا بر اساس آن تصمیمات درست اتخاذ شود.
رییس اداره صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: سیاست دولت تدبیر و امید توسعه معدن و صنایع معدنی در ابعاد کمی و کیفی است.
وی افزود: بر این اساس درصدد هستیم کیفیت کار اکتشاف و استخراج از معادن را افزایش داده و صنایع فرآوری مواد معدنی را توسعه دهیم.
ناصری گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت روش تعیین صلاحیت فنی و مالی برای صدور پروانه های اکتشاف و بهره برداری از معادن را بازنگری کرده و اصلاحات لازم را در این خصوص انجام داده لذا از این پس علمی شدن کار معدنی و واگذاری آن به افراد دارای صلاحیت به جد پیگیری می شود.
وی همچنین ناکارآمدی برخی از فعالان بخش خصوصی را در استحصال مواد معدنی مورد انتقاد قرار داد و گفت: در برخی کشورها تا 60 مترمربع از یک سنگ معدنی استحصال می شود اما معدنکاران خراسان رضوی استحصال سنگهای تزیینی را نهایتا تا 10 مترمربع انجام می دهند.
وی سنتی بودن روشهای استخراج معادن را یک مشکل عمده در این بخش ذکر و تاکید کرد: باید برای بهره وری مطلوب از معادن، استخراج به روش علمی و با بهره گیری از فناوری روز انجام شود که تحقق این مساله همت جدی بخش خصوصی را می طلبد.
ناصری اضافه کرد: 'ماده 90 قانون معادن' به معدنکارانی که استخراج و استحصال مواد معدنی را به روش علمی انجام دهند اجازه سرمایه گذاری در معدن برای فرآوری آن را بدون هیچ مانعی یا اخذ مجوز از سازمانهایی نظیر حفاظت محیط زیست و شهرداری می دهد.
او با بیان اینکه صنایع معدنی به صنایعی اطلاق می شود که بخشی یا کل مواد اولیه اشان را از معادن دریافت می کنند گفت: صنایع معدنی این استان از حیث تعداد واحدهای تولیدی 28 درصد، از نظر سرمایه گذاری 41 درصد و از نظر اشتغال 24 درصد از کل صنایع خراسان رضوی را به خود اختصاص داده اند.
ناصری افزود: 19 درصد ارزش افزوده بخش صنعت خراسان رضوی متعلق به صنایع معدنی است لذا این صنایع بعد از صنایع حمل و نقل، خودروسازی و صنایع غذایی در رتبه سوم برخورداری از ارزش افزوده بخش صنعت استان قرار دارند.
کد خبر:
309648
تاریخ انتشار: 27 دی 1394 - 08:30
رئیس اداره صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: صنایع معدنی بهترین بخش برای ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد و اشتغال پایدار برای چندین نسل به شمار می روند.