به گزارش اتاق خبر،مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه تبلیغات منفی علیه محصولات صنعتی تمایل و گرایش مردم به سمت محصولات سنتی و فرآوردههای تهیه شده به شکل خانگی را افزایش داده، گفت: «رب گوجه فرنگی ازجمله این محصولات است. تولید این محصول به روش خانگی روبه افزایش است و تولید کنندگان این محصولات با ادعای سالم بودن این فراوردهها در مقایسه با محصولات صنعتی، نسبت به جذب مشتری برای محصول خود اقدام میکنند.»
علی حشمتی به آمار نگران کننده حجم نوعی از نگهدارنده با عنوان بنزوات سدیم در ربهای خانگی اشاره و تصریح کرد: «بر اساس آزمایشهای انجام شده در آزمایشگاه کنترل غذا و داروی دانشگاه، بخش زیادی از ربهای خانگی دارای 1200 میلیگرم در کیلوگرم و گاهی بیشتر از این ماده هستند. این درحالی است که استفاده از بنزوات سدیم در رب گوجه فرنگی ممنوع است.»
وی با تاکیدبر اینکه بنزوات سدیم یک ترکیب نگهدارنده بوده و مانع کپک زدن رب میشود، خاطرنشان کرد: «استفاده از این ترکیب فقط به مقدار اندک در بعضی از محصولات از جمله نوشابه و انواع سسها مجاز است.» حشمتی در پایان یادآور شد: «کپک زدن رب نشان دهنده طبیعی بودن آن است و این موضوع در مدت کمتراز دو تا سه روز در دمای اتاق روی میدهد. همچنین کپک نزدن محصول دلالت بر کیفیت آن نیست بلکه نشان دهنده حضور یک ترکیب نگهدارنده در این محصول است.»