اتاق خبر: سید طاهر شبیری با بیان اینکه هیجانی در بازار خرید و فروش کاغذ دیده نمیشود، اظهار کرد: زمان فعلی زمان اوج مصرف کاغذ است اما با این حال خبری نیست و افزایش خرید و فروش کاغذ در بازار مشاهده نمیشود.
بنا بر این گزارش به نقل از ایسنا؛ وی با اشاره به رکود در بازار کاغذ و همچنین تاثیر تبلیغات انتخابات خبرگان و مجلس روی این بازار ادامه داد: اول باید مشخص شود که کاندیداها چه کسانی هستند و چه مقدار میخواهند برای تبلیغات چاپی بودجه صرف کنند.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا با بیان اینکه یکی از مصارف عمده کاغذ در بازار شب عید برای تولید سررسید و هدایای تبلیغاتی است، گفت: در این زمینه نیز شدتی که در سالهای قبل وجود داشت امسال وجود ندارد و با توجه به اینکه زمان صفحهبندی و فرمبندی این گونه محصولات نیز رو به اتمام است بعید به نظر میرسد که تاثیر زیادی روی بازار کاغذ داشته باشد.
توسل به انتخابات برای به گردش درآمدن بازار چاپ و کاغذ
شبیری با بیان اینکه منتظر تاثیر انتخابات و تبلیغات روی بازار کاغذ هستیم، اظهار کرد: به هر حال منتظر اموری هستیم اما آنچه قابل دسترستر از سایر مسائل است، بحث انتخابات است که بتواند بازار چاپ و کاغذ را به گردش درآورد.
وی با اشاره به عناصر متفاوت تاثیرگذار روی قیمت کاغذ ادامه داد: یکی از موارد مهم در قیمت کاغذ، نرخ ارز است و با توجه به اینکه قیمت ارز در مدت اخیر تغییر خاصی نداشته است، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که تغییر زیادی در قیمت کاغذ ایجاد شود.
دبیر سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا با بیان اینکه در حال حاضر مدت زمان خرید و فروش کاغذ اضافه شده است، گفت: یعنی زمان برگشت سرمایه تولیدکنندگان و تاجران زیاد شده و این افراد را با ریسکهای بسیاری مواجه کرده است.
شبیری با بیان اینکه تولیدکنندگان و تاجران علاقهای ندارند که قیمت کاغذ افزایش پیدا کند، افزود: در زمان رکود امکان بروز سوء استفادههای مالی توسط واسطهها زیاد میشود و بازار فعلی این پتانسیل را دارد و به همین دلیل خیلی سعی نمیشود که افزایش قیمت اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی دلیلی ندارد که قیمت کاغذ کاهش یابد، گفت: به این ترتیب سکون در قیمت کاغذ و در تجارت آن نیز نوعی رکود ایجاد کرده که اگر مدت زمان آن بیش از مدت فعلی ادامه پیدا کند، بسیار نگران کننده و خطرناک است.
دبیر سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا تحریمها را روی واردات و مصرف کاغذ اثرگذار دانست و گفت: زمانی مصرف کننده کاغذهای اروپایی بودیم و به دلیل تحریمهایی که علیه ایران وضع شد، مجبور شدیم به سراغ تولیدکنندگان کشورهای دیگر برویم، از سوی دیگر هزینههایی که برای واردات کاغذ و نقل و انتقال پول اضافه میشد را مردم باید پرداخت میکردند.
شبیری افزود: اگر این تحریمها برداشته شود، اتفاقی که در ابتدا میافتد این است که هزینههای اضافی را واردکنندگان و به تبع آن مردم پرداخت نمیکنند.
وی با اشاره به تاثیر لغو تحریمها بر قیمت کاغذ اظهار کرد: این موضوع کاملا به این بستگی دارد که تحریمها چگونه لغو شود. یعنی اگر تحریمها به صورت یکجا برداشته شود، ممکن است بسیاری از موارد حل شود و به تبع آن قیمت محصولات نیز کاهش پیدا کند اما اگر با شیب ملایمی این کار انجام شود، کاهش قیمت نیز مستلزم گذر زمان است.
دبیر سندیکای تولید کنندگان کاغذ و مقوا با بیان اینکه لغو تحریمها هیچ دلیلی برای خروج بازار از رکود نیست، ادامه داد: ممکن است کالایی ارزانقیمت باشد و ساده هم به دست آید اما باید در بازار، مصرف تجاری برای آن وجود داشته باشد تا در رکود نباشد.
وی اظهار کرد: البته نمیتوانیم بگوییم که با لغو تحریمها یک شبه قیمتها تغییر میکند و این تغییرها در دراز مدت با شیبی ملایم اتفاق خواهد افتاد که اگر هزینههای اضافی کالا و مواد اولیه حذف شود، طبیعی است که شرایط نقل و انتقال سادهتر خواهد بود و تغییرات در قیمت نیز اتفاق میافتد.