Performancing Metrics

علت کاهش قیمت نفت سیاسی کاری و نبود اتحاد میان صادرکنندگان | اتاق خبر
کد خبر: 303514
تاریخ انتشار: 30 آذر 1394 - 15:31
در گفتگوی اتاق خبر با نمایندگان مجلس مطرح شد
قیمت نفت در سرازیری ! کاهش قیمت نفت ! جلسه بی نتیجه اوپک. اینها کلماتی هستند که در هفته های اخیر بر صفحات نمایش تلوزیون و وب سایت ها خبری می آیند.

اتاق خبر- محمد حسن گودرزی: قیمت نفت در سرازیری ! کاهش قیمت نفت ! جلسه بی نتیجه اوپک. اینها کلماتی هستند که در هفته های اخیر بر صفحات نمایش تلوزیون و وب سایت ها خبری می آیند.

قیمت نفت در حال کاهش شدید است و به نظر می رسد که این کاهش نیز ادامه دار باشد. به خصوص برای کشورهایی مانند ایران و ونزوئلا که با مشکلات اقتصادی نیز دست و پنجه نرم می کنند. حتی کشورهایی مانند قطر نیز از این کاهش قیمت بی نصیب نبوده و ضررکرده اند اند. علیرغم اینکه این کشور با تحریم نفتی و محدودیت صادرات نفت روبه رو نبوده است با این حال برای پیشبرد پروژه های بلند پروازانه خود به درآمد نفتی احتیاج دارد.


در مورد ایران وضعیت تفاوت دارد. این کشور در سال 2010 از تحریم های نفتی که در راستای برنامه هسته ای خود بر این کشور تحمیل شد به شدت ضربه خورد و جایگاه خود را در صنعت نفت از دست داد. در حال حاضر ایران در حال تلاش برای رسیدن به جایگاه قبلی خود است. توافق هسته ای و برداشته شدن تحریم ها باعث شده که سیاستمداران این کشور تلاش خود را برای اجرای برنامه های اقتصادی و جبران ضرر های پیش امده در جریان تحریم ها انجام دهند.
اما پائین امدن قیمت نفت در این میان باعث شده که اجرای برنامه های اقتصادی و توسعه ای ایران با مشکل مواجه شود. در این میان اتاق خبر با دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و عضو کمسیون انرژی در مورد شرایط بازار نفت گفت و گو کرد و نظر آنها را در این مورد جویا شد.

سیاسی کاری عربستان علت کاهش قیمت نفت است
جلیل جعفری عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با اتاق خبر با بی سابقه توصیف کردن شرایط کنونی برای کشورهای صادرکننده قیمت نفت ادامه این وضعیت را به ضرر کشورهای تولید کننده نفت دانست.
نماینده مردم خلخال در ادامه صحبت های خود با تاسف بار توصیف کردن شرایط حاکم بر بازار نفت، گفت: قیمت تولید هر بشکه نفت در حال حاضر در حدود 15 دلار است و ادامه کاهش قیمت نفت ضربه بزرگی به اقتصاد کشورهای تولید کننده نفت وارد خواهد کرد. علت این امر وابسته بودن اقتصاد این کشورها به نفت است. قیمت واقعی نفت این نیست که در حال حاضر می بینیم و ادامه این وضعیت منجر به رکود شدید در کشور خواهد شد.


جعفری با تاکید بر نقش کشورهای صادر کننده نفت عضو اوپک و غیر عضو در تاثیرگذاری بر قیمت ها و بازار نفت، مسائل و رقابتهای سیاسی را در بروز این مشکل تاثیر کذار دانست. وی گفت: با توجه به اینکه بخش زیادی از تولید نفت در کشورهای اسلامی صورت می گیرد، این کشورها باید با اتحاد خود بتوانند این وضعیت را تغییر دهند. این درحالی است که عربستان به دلیل مسائل سیاسی و رقابت های منطقه ای نقش خود را به درستی انجام نمی دهد و باعث ضربه زدن به سایر کشورها می شود.
وی در مورد احتمال کاهش بیشتر نفت امکان این اتفاق را کم دانست و گفت: باید با تشکیل جلساتی با حضور نمایندگان کشورهای تولید کننده نفت راهکاری برای برون رفت از این وضعیت پیدا کنند. متاسفانه اجلاس اخیر اوپک اجلاس بی نتیجه ای بود. در حالی که حتی یک میلیون بشکه از سقف تولید اوپک کم می شد با این مشکلات مواجه نمی شدیم.


جعفری در مورد امکان بازپس گیری جایگاه گذشته ایران در بازار نفت با تاکید بر حق ایران در داشتن سهمیه 2.5 میلیون بشکه ای خود، از سیاست های نفتی کشورهای نفتی خلیج فارس به خصوص عربستان سعودی انتقاد کرد. وی با ذکر مثالی از حضور شرکت نفتی شل در بازار گفت: سیاسی کاری عربستان باعث شده که قیمت نفت کاهش یابد ودر کنار آن رکود اقتصاد که در دنیا حاکم است باعث شده این کاهش قیمت بیشتر شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی قیمت مناسب برای نفت در بودجه سال 95 را 35 دلار دانست و با بیان اینکه در منطقه گروه تروریستی داعش نفت را با قیمت پائینی می فروشد اضافه کرد: بالا رفتن قیمت نفت قابل پیشبینی نیست اما در صورتی که عربستان سیاسی کاری را در مورد میزان صادرات نفت کنار بگذارد و در کنار آن همکاری سایر کشورهای تولید کننده نفت می توان امیدوار بود که قیمت نفت افزایش پیدا کند.


مشکل اساسی اوپک نبود سهمیه بندی است
امیر عباس سلطانی نماینده مردم بروجن و عضو کمیسیون انرژی مجلس در مورد وضعیت کنونی بازار نفت با اشاره به اختلاف اعضای اوپک و مشکلاتی که برای ساختار آن به وجود آمده است، مشکلات سیاسی و کارشکنی های عربستان را از دلایل رکود و کاهش قیمت نفت در بازار دانست.


سلطانی در گفت و گو با اتاق خبربا بیان این که با توجه به روند کنونی انتظار نمی رود که در سال آینده نیز قیمت نفت بیشتراز35 دلارشود گفت: با توجه به کارشکنی های برخی از کشورهای عربی اوپک و نوع تصمیم گیری در این سازمان که تصمیمات باید به تائید هر 13 عضو برسد. مشکل اساسی در اوپک داریم نبود سهمیه بندی در اوپک است. برای مثال عربستان به تنهایی 11 میلیون از 30 میلیون بشکه نفت تولیدی اوپک را تولید می کند و از طرفی دیگر ایران قصد به دست آوردن جایگاه قبلی خود است. ایران ظرفیت تولید 3 میلیون بشکه نفت را در روز دارد اما در حال حاضر تنها کمتراز نصف این مقدار را تولید می کند.


نماینده مردم بروجن با بیان اینکه ایران توانایی رسیدن به جایگاه قبلی خود را در بازار نفت دارد گفت: در حال حاضر پیشبینی می شود که ظرفیت تولید نفت در کشور به 1.5 میلیون بشکه تا اخر امسال برسد و این مقدار تا سال آینده به 3 میلیون نیز خواهد رسید. وی با تاکید بر سیاسی کاری عربستان و کشورهایی مانند امارات و قطر در تولید زیاد نفت علت این امر را تامین کسری بودجه این کشورها و فشار به کشورهایی مانند ایران و روسیه دانست.
وی در پایان مورد قیمت پیشنهادی دولت برای نفت در بودجه سال 95، اظهار بی اطلاعی کرد اما پبشبینی کرد که مبلغ پیشنهادی دولت بین 35 تا 40 دلار برای هر بشکه خواهد بود. سلطانی افزایش قیمت نفت را متاثر از شرایط سیاسی و منطقه ای دانست و شرایط قیمت نفت را تا سال آینده تثبیت شده دانست.

نظرات
ADS
ADS
پربازدید