مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان با اشاره به پیامد برداشت آب از منابع زیرزمینی در دشتهای هرمزگان از مسدود کردن ۵۳ حلقه چاه غیرمجاز طی ۸ ماه اخیر در استان خبرداد.
علی رضایی شامگاه یکشنبه در ششمین نشست شورای حفاظت از منابع آب هرمزگان اظهار داشت: اکثر آبخوانها در استان هرمزگان به دلیل تعدد چاه های غیر مجاز و برداشت بی رویه یا ممنوعه اعلام شده اند و یا شور شده است.
وی در ادامه بیان داشت: همه اقدامات مربوط به انسداد چاههای بدون پروانه با حکم قانونی از مراجع قضایی صورت گرفته و براساس قانون با متخلفین برخورد میشود.
رضایی تاکید کرد: به منظور عملکرد به موقع و موثر در این زمینه تسریع در رسیدگی به پرونده تخلفات چاههای غیر مجاز را از سوی مراجع قضایی خواستاریم.
مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه مسئولیت اصلی مراقبت و تأمین پایدار آب به عهده دولت است اظهار داشت: راهکارهایی برای مدیریت امور منابع آب در دستور کار قرار گرفته تا بتوان با سرعت، روند اصلاح برداشت بی رویه و بیضابطه از این منابع را پیگیری کرد.
وی با اشاره به آثار و پیامدهای ناگوار برداشت بی حد و حساب از منابع آب زیرزمینی گفت: تخریب کیفیت آب، نشست سطح زمین و خشک شدن رودخانهها با توجه به کاهش شدید بارندگی در استان آثار نامیمونی است که هماکنون در برخی مناطق قابل مشاهده است.
مدیرعامل آب منطقه ای هرمزگان در ادامه با بیان اینکه طبق نظر وزارت نیرو احداث آبشیرینکن در بندر عباس جایگزین طرح انتقال آب سد جگین به مرکز استان می شود بیان داشت: هزینه های بالای این طرح دولت را از عملیاتی کردن آن منصرف ساخته است.
وی گفت: از ظرفیت آب سد جگین برای آبیاری کشاورزی و زهکشی اراضی پایین دست سد استفاده میشود که میتوان از این ظرفیت برای رفع بخشی از تنش کم آبی در استان استفاده کرد.
رضایی در پایان تصریح کرد: از وزارت نیرو درخواست شد تا از سد جگین سالانه 9 میلیون متر مکعب آب به کشاورزان شهرستان بشاگرد اختصاص داده شود که در انتظار تایید این درخواست هستیم.
منبع: تسنیم