Performancing Metrics

کمبود مواد اولیه بزرگ ترین چالش صنعت نساجی است | اتاق خبر
کد خبر: 300842
تاریخ انتشار: 17 آذر 1394 - 10:47
رئیس هیات مدیره انجمن نساجی:
الان در حدود ۱۸۰ هزار تن پنبه نیاز داریم که از این مقدار حدودا ۵۰ هزارتن آن در ایران تولید می‌شود و باید قاعدتا ۱۳۰ هزار تن وارد کنیم.

رئیس هیات مدیره انجمن نساجی ایران می گوید که مساله عمده صنعت نساجی کشور هم اکنون کمبود مواد اولیه است.

او اظهار کرد:« ما در سال ۱۳۵۳، حدود ۲۳۷ هزار تن پنبه در کشور تولید می ‌کردیم که از این ۲۳۷ هزار تن، حدود ۸۰ هزار تن آن در صنایع نساجی بود، بقیه‌ اش را به عنوان طلای سفید صادر می‌ کردیم. این مقدار، الان به حول و حوش ۵۰ هزار تن رسیده است. این، مساله اصلی صنعت نساجی است.»

به گفته او اصلی ترین دلیل رشد صنعت نساجی در ایران، پس از سروسامان دادن به تولید پنبه در کشور اتفاق افتاده است؛ که عمدتا در خراسان، داراب فارس و مازندران تولید می ‌شده است ولی حالا بسیاری از مزارع پنبه تبدیل به کاربری ها و مزارع دیگری شده است و حالا ما پنبه را وارد می کنیم.

مروج در ادامه می گوید:« ما الان در حدود ۱۸۰ هزار تن پنبه نیاز داریم. از این ۱۸۰ هزار تن، حدودا ۵۰ هزارتن آنآنآ در ایران تولید می‌شود و باید قاعدتا ۱۳۰ هزار تن وارد کنیم اما به ‌دلیل مشکلاتی که در واردات مواد اولیه هست، یک مقداری مواد مصنوعی جاگزین اینها می ‌شود.»

او می گوید:« فرض کنید پیراهنی که می‌پوشید، اگر پنبه می‌داشتیم از ۱۰۰ درصد پنبه تولید می شد، حالا به پنبه و پلی‌استر تبدیل می‌ شود. چون پتروشیمی‌ها مواد مصنوعی را تولید می ‌کنند، قاعدتا پلی‌استر به ‌راحتی با پنبه جایگزین می‌ شود. ضمن اینکه مزایا و خواص مواد اولیه را ندارد.»

رئیس هیات مدیره انجمن نساجی در ادامه می گوید:« ما مجبوریم پنبه را از خارج از کشور وارد کنیم، الان از تنها کشوری که داریم پنبه می‌آوریم ازبکستان است زیرا در پنبه دیگر کشور آفتی وجود دارد که ما از نظر استاندارد و دامپزشکی ممنوعیت داریم و امکاناتی برای مبارزه با این آفت نداریم اما واردات پنبه از ازبکستان چالش های بسیاری دارد هنوز سیستم بانکی سالم و مجهزی که LC قبول کند در این کشور نیست  و بانک‌های آن کشور ارتباط جهانی ندارند. هرچه پول می‌خواهید بفرستید، بایستی با صرافی بفرستید که خود این عاملی برای گران شدن است. یعنی درحقیقت، ۵درصد، که بعضی وقت‌ها حتی بیشتر هم می‌شود، سودی را که صراف می‌برد بر قیمت مواد اولیه افزوده می‌شود. از طرفی وقتی چنین باشد و بخواهید از طریق صرافی بفرستید، پس از ارز مبادله‌ای هم نمی‌توانید استفاده کنید، باید حتما از ارز آزاد استفاده کنید. این هم دلیل دیگری برای گران شدن مواد اولیه است. مثلا فرض کنید الان قیمت ارز مبادله‌ای حدود ۳هزار تومان است؛ اگر ما از هرجای دیگری بخواهیم کالا وارد کنیم می‌توانیم درخواست کنیم، ارز مبادله‌ای بگیریم و بیاوریم ولی از ازبکستان که می‌خواهیم بیاوریم باید ارز بازار آزاد ۳۵۰۰، ۳۶۰۰ تومانی از طریق صراف‌ها بگیریم، یک درصدی هم به آنها سود دهیم تا بتوانیم آن را منتقل کنیم.

منبع: اتاق تهران 

نظرات
ADS
ADS
پربازدید