![ddآل](http://www.otaghnews.com/wp-content/uploads/2012/08/ddآل.jpg)
اتاق نیوز- رئیس اتاق بازرگانی تهران ضمن تبیین فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار هیات دولت اظهار داشت: یکی از مشکلات عمده کشور حداقل بودن قدرت جذب اقتصادی است که باید به صورت پروژه ملی مورد توجه همه بخشها قرار گیرد. یحیی آل اسحاق در گفتوگو با فارس اظهار داشت: در جلسهای که مقام معظم رهبری به مناسب هفته دولت با کابینه داشتند ضمن تشکر از اقدامات دولت تاکید فراوانی بر انسجام، وحدت و هماهنگی بین همه ارکان دولت داشتند و فرمودند باید نقاط ضعف به طور جدی مورد ملاحظه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بیش از نیمی از توصیههای رهبری درباره مسائل اقتصادی بود، گفت: حضرت آقا به 17، 18 مورد اقتصادی اشاره کردند که میتوان از آن جمله به تعریف اقتصاد مقاومتی با نگاه سلبی و ایجابی، اهتمام به مشکل معیشتی مردم، استفاده از بخشهای دولتی و غیردولتی در خارج از مجموعه دولت، حمایت از تولید ملی، حمایت از صنایع کوچک و متوسط، تمرکز بر کارهای اساسی و کلان اقتصاد، ضرورت مدیریت نقدینگی در کشور، توجه به مسائل ارزی، توانمند کردن بخش خصوصی، پیگیری اصل 44، بررسی مشکلات واحدهای تولیدی، ضرورت انسجام ملی، مبارزه با فساد اقتصادی، مبارزه با اسراف اقتصادی، استفاده واحدهای دولتی از کالاهای تولید داخل و تقویت شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد. رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: اگر دولت بتواند تهدیدات خارجی را پیشبینی و برای آن برنامهریزی بکند اقتدار دولت بیشتر میشود.
وی افزود: تعریف اقتصاد مقاومتی از جنبه سلبی و ایجابی آن از نکات بسیار مهم فرمایشات رهبری بود به طوری که دشمن حوزه اقتصاد را به عنوان عاملی برای تهدید جمهوری اسلامی ایران انتخاب کرده است و هژمون نظام سلطه در حوزه اقتصاد دیده شده است آنچه امروز به عنوان یک حوزه جدید مورد استفاده قرار میگیرد استفاده از حوزه اقتصادی در همه بخشهاست. لذا بحث اقتصاد مقاومتی که حضرتآقا مطرح کردهاند به عنوان یک بحث میانرشتهای بین رشته مطالعات اقتصادی و مطالعات دفاعی نیازمند تحقیق و بررسی است.
آل اسحاق گفت: یکی دیگر از مواردی که دشمن بر روی آن تأکید میکند بحث معیشت مردم و قرار دادن مردم در مقابل حکومت است به طوری که دشمن با محدود کردن و منجمد کردن منابع اقتصادی فشار را بر مردم و واحدهای تولیدی میآوردند تا در مقابل حاکمیت بایستند بنابراین در بحث اقتصاد مقاومتی توجه به این نکته بسیار مهم است که نظام سلطه بحث تهدید اقتصادی را انتخاب کرده است.
به گفته وی، جمعیت 70 میلیونی ایران حداقل حضور را در اقتصاد خودشان دارند. بالغ بر 70 درصد اقتصاد کشور در دست مردم و ابتکار آنها و خلاقیت آنها و ریسکپذیری آنها نیست؛ تنها 20 تا 30 درصد اقتصاد ما مردمی و آن هم بیشتر در بخش خدمات اقتصادی است لذا توانمند کردن بخش خصوصی فقط مربوط به مسائل مالی نیست باید در همه بخشها بخش خصوصی توانمند شودو مردم باید موتور محرکه اقتصاد باشند. به رغم منابع عظیمی که وجود دارد قدرت اقتصادی ما قدرت کار نیست.
آل اسحاق با اشاره به بحث معیشت مردم گفت: یکی از اهداف دشمن این است که مردم را در مقابل حکومت قرار دهند معیشت مردم برای مردم حساسیت ویژهای دارد در واقع دشمن از طریق منابع معیشتی مثل واردات و همچنین از طریق افزایش نقدینگی و تورم و کاهش قدرت خرید مردم وارد شده است لذا برای مقابله با چنین اهدافی که وجود دارد باید همدلی بین همه ارکان کشور یعنی بین وزارتخانههای دولتی، بین تولیدکنندگان و حتی بین مصرفکنندگان وجود داشته باشد و باید تدابیر لازم در خصوص ذخیرهسازی، تولید داخلی، واردات به موقع، ساماندهی نظام توزیع، توجیه مردم در اسراف صورت گیرد.
آلاسحاق گفت: مقام معظم رهبری تأکید کردند تا در یک سال آخر دولت دهم،دولت به دنبال کارهای اساسی و کلان کشور باشد اگر اولویتهای اساسی و کلان کشور به دست فراموشی سپرده شود لطمات جبران ناپذیری به اقتصاد وارد خواهد شد که آثار آن در چند سال آینده مشخص میشود. رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: توانمند کردن بخش خصوصی از ارکان اقتصاد مقاومتی است و در اجرای اصل 44 باید دقت و وسواس وجود داشته باشد.
وی افزود: حضرت آقا مشکلات واحدهای تولیدی را نقدینگی، بدهی، تأمین مواد اولیه، بازار، بوروکراسی و مشکلات توزیع اشاره کردند و به واحدهای کوچک و متوسط توجه ویژهای داشتند چرا که بیشتر واحدهای تولیدی ما به لحاظ تعداد واحدها کوچک هستند که کمتر از 50 نفر در آن اشتغال دارند امروز واحدهای کوچک ما نیازمند توجه جدی به آنهاست.
وی افزود: به لحاظ ارزی و منابع مالی هیچگونه مشکلی در کشور وجود ندارد چرا که به تعبیر سازمانهای بینالمللی منابع ارزی کشور بالغ بر 100 میلیارد دلار و به تعبیر منابع داخلی بالغ بر 150 میلیارد دلار است اما واقعیتی که وجود دارد این است که قدرت مانور در منابع ارزی کشور کاهش پیدا کرده است والا از نظر منابع هیچ مشکلی نداریم و در این شرایط است که باید در نوسانات قیمت نفت مدیریت و برنامهریزی مناسب صورت گیرد مدیریت شناور ارز یک بحث ضروری در مدیریت ارزی است و باید فارغ از جریانات سیاسی به آن توجه کرد.
منبع:تهران امروز