کد خبر:
24975
تاریخ انتشار: 16 اردیبهشت 1391 - 13:28
اتاق نیوز- سوار بر "گوگل ارت" بشوید و به بالای خلیج فارس پرواز کنید؛ روی دکمه بزرگنمایی کلیک کنید؛ نگران نباشید، اینجا متعلق به سرزمین ایران است و با ابزار گوگل ارت به راحتی می توانید در فضای بالای آن پرواز کنید.
بزرگنمایی را بیشتر کنید؛ بیشتر و باز هم بیشتر. حالا تکه هایی از خشکی را می توانید ببینید که با بردن نشانه گر ماوس روی هر کدام از آنها عبارت Persian gulf ظاهر می شود. به بزرگنمایی ادامه دهید تا تکه های خشکی بزرگ و بزرگ تر شوند. به جای غریبه سرک نمی کشید، اینها جزایر ایرانی نشسته بر پهنه خلیج فارس هستند. به بزرگنمایی اگر ادامه دهید، یکی از این جزیره ها با بقیه متمایز می شود و انگار که خاک آن با سایر جزایر فرق می کند. جزیره ای ذوزنقه ای شکل که هرچه به آن نزدیک و نزدیک تر می شوید قرمزی خاکش بیشتر به چشم می آید. شما به بالای ابوموسی رسیده اید.
ابوموسی یکی از چهارده جزیره استان هرمزگان است که به عنوان جنوبی ترین جزیره ایرانی آب های خلیج فارس شناخته می شود. این شهرستان استان هرمزگان، فاقد اراضی مناسب کشاورزی است و اهالی آن بیشتر از راه صید ماهی امرار معاش می کنند. اما خاک متمایل به سرخ آن چندان هم بی برکت نیست. خاکی که می توان پول و ثروت از آن گرفت و به وضعیت اقتصادی این سرزمین و اهالی آن رونق داد.
معدن خاک سرخ که در پهنه ابوموسی جا خوش کرده است در حالی دست نخورده مانده است که با بهره برداری از آن چرخ اقتصادی این جزیره به گردش در می آید و سفره ساکنان آن را رنگی می کند. مصرف عمده محصولات معادن خاک سرخ برای تولید رنگ و لوازم آرایشی است. این در حالی است که براساس گفته معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی، ذخایر کوچکی از خاک سرخ در این جزیره دیده شده است اما به دلیل موقعیت سوق الجیشی ابوموسی، توجه چندانی به آن نشده است.
بهروز برنا در گفت و گو با «آسمان»، وجود معدن خاک سرخ در ابوموسی را تأیید می کند و یادآور می شود که سازمان زمین شناسی گزارش وجود معدن و ذخایری از خاک سرخ در این منطقه را به دولت اعلام کرده است اما به دلیل آنکه حجم این معادن کوچک است و به لحاظ اقتصادی صرفه بالایی ندارد، تصمیم گرفته شد توجهی به این گزارش نشود. به گفته برنا، در جنوب ایران، جزیره هرمز دارای بیشترین میزان حجم ذخایر خاک سرخ است به حدی که معادن هرمز در سطح جهانی از حیث بزرگی دارای رتبه است. به گفته وی، معادن خاک سرخ هرمز نامی آشنا در میان معدن کاران جهان است.
اگرچه معدن کاران جهان به خوبی با معادن خاک سرخ هرمز آشنا هستند اما معدن خاک سرخ ابوموسی نیز حتما از چشم آنها دور نمانده است و در صورت توجه مسوولان به استخراج این معدن، نام ابوموسی بیشتر از آنکه در محافل سیاسی برده شود، پای آن به اقتصاد نیز باز می شود. این در حالی است که در صورت استخراج معدن خاک سرخ این منطقه از خلیج فارس، نه تنها فرصت کسب و کار در این جزیره برای اهالی اندک آن فراهم می شد بلکه با صادرات محصولات این معدن پای توسعه نیز به ابوموسی باز می شد. در گذشته تولید سالانه خاک سرخ بوموسی، به حدود ۱۶هزار تن میرسیده که توسط آلمانی ها و سپس انگلیسی ها استخراج می شده است .اما در آن سال به علت عدم مرغوبیت جنس و فقدان امکانات مناسب، دنباله کار را رها کرده اند.
آن روز که محمود احمدی نژاد با سفر به استان هرمزگان در دور اول سفرهای استانی، طی مصوبه ای به سازمان زمین شناسی دستور داد جزیره ابوموسی را زیر ذره بین گرفته و ظرفیت معدن خاک سرخ این جزیره را مشخص کند، شاید امید به آن داشت که روزی برای افتتاح این معدن به جزیره ابوموسی پا بگذارد. اما این اتفاق نیفتاد تا اهالی ابوموسی همچنان به صید ماهی دل خوش کنند در حالی که طلای سرخ را زیر پا دارند.
منبع:آسمان