کد خبر:
24651
تاریخ انتشار: 10 اردیبهشت 1391 - 13:52
اتاق نیوز- اگرچه دو هفتهای هست که به صورت جدی موضوع تعیین قیمت شیر خام از سوی دولت مطرح شده است، اما هنوز نتیجه مشخصی حاصل نشده تا همه را به سمت تمکین از آن سوق دهد، بلکه آنچه که هم اکنون در بازار مشاهده میشود، چیزی جز سوءمدیریت و متضرر شدن مصرفکنندگان نیست.
طولانیشدن فرآیند تصمیمگیری در مورد قیمت شیر خام از سوی دولت و کارگروه کنترل بازار، زمینه را برای سوءاستفاده گرانفروشان مواد لبنی فراهم کرده است.
تعیین قیمت شیر خام از سوی دولت هم داستانی شده است. 40 روز از آغاز تخلفات گرانفروشی تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی و برخی دامداران در بازار میگذرد و دولت همچنان بر سر این موضوع جلسات خود را طراحی و برگزار میکند که آیا قیمت شیر خام را از 630 به 720 تومان افزایش دهد یا خیر.
بگو مگوها و اختلافات میان دامداران، تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی و دولت آنقدر طولانی شده است که دیگر مصرفکنندگان هم یارای مقابله با گرانفروشان در بازار را ندارند و اگرچه چند روزی صبر کرده و شیر را از سبد مصرفی خود حذف کردهاند تا شاید دولت برای این وضعیت و پایان دهی به آن چارهای بیندیشد و هر چه سریعتر تکلیف قیمت شیر و فرآوردههای لبنی را تعیین کند؛ اما این صبر تاکنون راه به جایی نبرده است.
عدم تعیین قیمت، تداوم گرانفروشی
در عین حال، اگرچه دو هفتهای هست که به صورت جدی موضوع تعیین قیمت شیر خام از سوی دولت مطرح شده است، اما هنوز نتیجه مشخصی حاصل نشده تا همه را به سمت تمکین از آن سوق دهد، بلکه آنچه که هم اکنون در بازار مشاهده میشود، چیزی جز سوءمدیریت و متضرر شدن مصرفکنندگان نیست.
در واقع، گرانفروشی در بازار شیر خام به گفته مرتضی تمدن، استاندار تهران با سردمداری چند برند معروف تولیدکننده مواد لبنی در بازار آغاز شده است و قرار است با تدبیر دولت، پایان یابد. او خود برای ساماندهی این وضعیت وارد گود شد و حتی در جلسهای با دامداران برای تعیین قیمت شیر خام به 720 تومان به تفاهم رسید، غافل از اینکه این قیمت از سوی محمدرضا رحیمی، رئیس کارگروه کنترل بازار تائید نخواهد شد.
حال، معاون اول رئیسجمهوری کار را برای بررسی بیشتر به معاون وزیر کشور ارجاع داده است تا او با برگزاری نشستهایی با دامداران، قیمت شیرخام را به کارگروه کنترل بازار پیشنهاد داده تا بعد از تائید این کارگروه، قیمت در کشور به صورت رسمی اعلام شود.
جلسه بینتیجه شنبه برای تعیین قیمت شیر خام
رضا باکری، دبیر انجمن تولیدکنندگان فرآوردههای لبنی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جلسه روز گذشته دامداران در دفتر معاون وزیر کشور برای تعیین قیمت شیر خام، میگوید: این جلسه متاسفانه بدون نتیجه به کار خود پایان داد.
وی میافزاید: کار بررسی و تعیین قیمت شیر خام برای ارایه به کارگروه کنترل بازار به دلیل مخالفت معاون اول رئیسجمهوری به معاون وزیر کشور سپرده شده است، اما جلسه روز گذشته که با حضور دامداران، نمایندگان دولت، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و نیز کارخانجات تولیدکننده فرآوردههای لبنی برگزار شد، به جمعبندی خاصی نرسید.
امتناع از عرضه شیر تخلف است
در عین حال، نعمتاله ترکی، معاون استاندار تهران در این رابطه به خبرنگار مهر میگوید: آن دسته از کارخانجات تولیدکنندگان مواد لبنی که قبل از هرگونه تصمیمگیری در مورد قیمت شیر خام در کارگروه کنترل بازار، اقدام به افزایش قیمت کردهاند با اشد مجازات مواجه خواهند شد.
وی میافزاید: هیچ کارخانهای حق گرانفروشی را ندارد، ضمن اینکه امتناع از عرضه شیر در بازار نیز به نوعی تخلف محسوب میشود و با آن برخورد خواهد شد.
ترکی گفت: معاون اول رئیسجمهوری، وزارت کشور را مسئول جمعبندی قیمت شیرخام با توافق با دامداران کرده است که جلسات کارشناسی در حال برگزاری است و امیدواریم هرچه زودتر به نتیجه برسیم.
امتناع از عرضه شیر در بازار
هم اکنون برخی از تولیدکنندگان به بهانه مشخص نبودن قیمت شیر، از عرضه به میزان تعیین شده و مشخص که هر روز صورت میگرفت، امتناع میورزند و همین امر باعث به وجود آمدن نوعی کمبود در بازار شده است.
وقتی دلایل را از مدیرعامل یکی از شرکتهای تولیدکننده فرآوردههای لبنی سوال میکنیم اعلام میکند که تولید با قیمت شیر خام 630 تومانی توجیه اقتصادی ندارد، به همین دلیل اگر قرار باشد کارخانه به تولید ادامه دهد، باید قیمت منطقی باشد، در غیر این صورت باید اجازه افزایش منطقی تولیدات داده شود تا کارخانه متضرر نشود.
وی در گفتگو با مهر میگوید: اگر تولید را ادامه دهیم، باید به قیمت بالاتری در بازار محصولات خود را بفروش رسانیم، در حالیکه دولت مجوزی برای این افزایش قیمت به ما نداده است، بنابراین مجبوریم که تولیدات را کمتر از قبل به بازار عرضه کنیم تا متضرر نشویم.
به هرحال، به نظر میرسد دولت باید هرچه سریعتر قیمت شیر خام را اعلام کند تا اجازه این سوءاستفادهها در بازار گرفته شود، این در شرایطی است که هر روز که از تصمیمگیری در این مورد میگذرد، سوءاستفادهها در بازار بیشتر شده و متاسفانه شیر هم کالایی است که بیشتر خانوارها نمیتوانند آن را از سبد خود حذف کنند، بنابراین مجبور به خرید با قیمتهای بالاتری هستند تا مایحتاج خود را تامین کنند؛ پس هر روز تعلل دولت در این رابطه، مشکل را دو چندان میکند.
منبع:مهر