کد خبر:
20289
تاریخ انتشار: 24 بهمن 1390 - 14:52
محمدرضا میرتاجالدینی، معاون پارلمانی رییسجمهور به گروهی از منتقدان بودجه 91 در مجلس پاسخ داد، گروهی که ميگویند بودجه 91 برای شرایط تحریم تنظیم نشده است.
معاون پارلمانی رییسجمهور در پاسخ به آنها ميگوید که تحریمهای دشمنان علیه ایران، تاثیری بر بودجه سال 91 كشور نخواهد داشت. او تاکید ميکند هرچقدر هم كه تحریمها شدید باشد، ایران آمادگی كامل برای مقابله با آنها را دارد.
این اظهارات میرتاجالدینی تقریبا همان پاسخهایی است که محمود احمدینژاد رییسجمهور همواره درباره تحریمها به زبان آورده است. معاون رییسجمهور معتقد است تحریمها باعث بروز خلاقیت جوانان و كارشناسان ميشود. البته به نظر نمیرسد این پاسخ برای منتقدان این روزهای بودجه 91 چندان قانعکننده باشد. چه اینکه پیشتر، حمیدرضا فولادگر، رییس کمیسیون اصل 44 قانون اساسی مجلس در این باره گفته بود که بودجه سال آینده برای شرایط عادی کاربرد دارد نه شرایط سخت و تحریم.
این نماینده مجلس افزوده بود که باید در شرایط تحریم و «جنگ اقتصادی»، یک نشانی از تلاش دولت در حمایت از تولید و سرمایهگذاری وجود داشته باشد و مشخص باشد که در شرایط تحریم و فشار اقتصادی، بودجه چگونه عمل خواهد کرد؟ به گفته او، لازم بود تا دولت در زمینه رفع موانع تولید و تقویت سرمایهگذاریهای داخلی و همچنین ایجاد انضباط ارزی، برنامههای روشنی را ارائه کند.اما معاون پارلمانی رییسجمهور در پاسخ به این انتقادها به ایرنا گفت که «بودجه سال آینده به صورتی تنظیم شده كه در هر شرایطی جوابگوی نیازهای كشور است.» وی با بیان اینكه تحریمها برای اولین بار نیست كه به ایران تحمیل ميشود، اظهار کرد: هرچقدر هم كه تحریمها شدید باشد، ایران آمادگی كامل برای مقابله با آنها را دارد.
وی با اشاره به اینكه تحریم ها، ایران را به سمت اتكا به توان بومی و داخلی سوق ميدهد، تصریح كرد: این تحریمها باعث بروز خلاقیت جوانان و كارشناسان ما در عرصههای مختلف و شكوفاتر شدن آنان ميشود. معاون پارلمانی رییسجمهور با تاكید براینكه بودجه سال 91 با نگاه جاری و اقتصادی در شرایط مختلف تدوین شده است، گفت: بودجه سال آینده با هزینه 38 هزار میلیارد تومانی دارای اولویتهای بسیار خوبی در بخش بهداشت و درمان، سلامت و فرهنگی است. میرتاجالدینی با اشاره به اینكه بودجه عمرانی سال 91 حدود هشت هزار میلیارد تومان است، یادآور شد: این بودجه دارای امتیازاتی به صورت عمرانی، ملی و استانی برای هر استان است كه عملا در اختیار مسوولان استانها قرار ميگیرد.
وی افزود: با این امتیاز به استانها، شاهد سرعت عمل زیاد در پیشرفت پروژههای نیمهكاره و جدید هر استان خواهیم بود.
کارگروه مجلس برای بررسی ایرادات بودجه
از سوی دیگر، در حالی که دولتمردان به طور کامل از لایحه بودجه سال 91 دفاع ميکنند، شماری از نمایندگان و هیاترییسه مجلس نقدهایی را به نحوه تنظیم بودجه 91 وارد ميدانند. پس از آنکه هفته گذشته خبر رسید هیاترییسه مجلس به مرکز پژوهشهای مجلس و دیوان محاسبات به عنوان دو بازوی پژوهشی و نظارتی قوه مقننه ماموریت داده است تا ایرادات این لایحه را پیش از بررسی آن در کمیسیون تلفیق بودجه رفع کنند، حالا حمیدرضا فولادگر از تشکیل کارگروهی دیگر در همین زمینه خبر داده است. هرچند به گفته او، این کارگروه قرار است مغايرتهاي موجود درلايحه بودجه91 با قانون برنامه پنجم و قانون سياستهاي اجرايي اصل 44 را بررسی و رفع کند.
به اعتقاد فولادگر در بودجه 91 شرکتهای دولتی از شمول واگذاریها خارج شدهاند و همچنین بر اساس مادهای که این نماینده توضیحی درباره آن نداده، امکان دارد کل برنامه پنجم و اصل 44 قانون اساسی در جریان اجرای این لایحه کنار گذاشته شود. به همین منظور او از تشكيل كارگروهي متشكل از برخي اعضاي اين كميسيون، نمايندگان اتاق بازرگاني و تعاون، مركز پژوهشها، ديوان محاسبات و يكي از ادارات كل وزارت اقتصاد و دارايي براي بررسي جزئيات مغايرتهاي موجود درلايحه بودجه91 با قانون برنامه پنجم و قانون سياستهاي اجرايي اصل 44 خبر داده است.
رييس كميسيون ويژه اصل 44 در گفتوگو با ايسنا گفت: در كميسيون لايحه بودجه سال 1391 را بررسي كرده و مغايرتهاي ششگانه آن را با قانون برنامه پنجم توسعه و قانون سياستهاي اجرايي اصل 44 استخراج كردهايم.
رييس كميسيون ويژه اصل 44، با اشاره به برخي از مغايرتهاي لايحه بودجه 91 با قوانين بالادستي ابراز عقيده كرد: در قالب مادهاي از لايحه بودجه حكمي آورده شده كه در صورت اجرايي شدن، احتمال كنار گذاشتن برنامه پنجم و قانون سياستهاي اجرايي اصل 44 قوت خواهد گرفت. فولادگر افزود: در ماده ديگري از احكام بودجه ليستي از شركتهاي دولتي مشخص و درخواست شده است كه اين شركتها از شمول واگذاريها معاف شوند.
بررسی ردیفهای بودجه 91 در دیوان محاسبات
ريیس دیوان محاسبات کشور از بررسی دقیق لایحه بودجه 91 و انطباق آن با قانون برنامه پنجم توسعه قبل از بررسی در مجلس خبر داد و گفت: در این بررسی کارشناسانه وارد ردیفهای بودجه شدهایم، کاری که هیچ گاه مجلس هم وارد آن نمیشد.عبدالرضا رحمانی فضلی ، با اشاره به کمیته تشکیل شده از کارشناسان دیوان محاسبات و کارشناسان حوزههای مختلف اجرایی برای بررسی لایحه بودجه 91 و نواقص آن اظهار کرد: در این بررسی از اساتید دانشگاه و افراد با تجربه بیرونی استفاده کردهایم و حتی داخل ردیفهای بودجه هم شدهایم، در حالی که مجلس هیچگاه وارد ردیفهای بودجه نمیشود.
وی ادامه داد: در این بررسی کارشناسی بودجه 91 را با بودجه 90 انطباق میدهیم و همچنین از نظر انطباق با قانون برنامه پنجم هم بررسیهای دقیقی انجام خواهیم داد. ريیس دیوان محاسبات کشور ابراز امیدواری کرد بررسی دقیق دیوان محاسبات و کمیته تشکیل شده تا پس از انتخابات کامل و نواقص لایحه بودجه 91 رفع شود و گزارش آن در اختیار نمایندگان قرار گیرد.
رحمانی فضلی در پاسخ به این سوال که لایحه بودجه 91 تا چه میزان متفاوت از لایحه بودجه 90 است، گفت: در لایحه تقدیمی دولت تفاوتهای زیادی با بودجه 90 شاهد هستیم، به طوریکه دربرخی بندها مواردی هست که جهتگیری بودجه 91 را عوض میکند.وی درباره رقم درنظر گرفته شده برای هدفمندی یارانهها نیز گفت: در این مورد رقمی در بندها و اجزاي بودجه عمومی نیامده، اما رقم آن در قالب بودجه شرکتها دیده شده است.
منبع:دنیای اقتصاد