کد خبر:
20023
تاریخ انتشار: 18 بهمن 1390 - 15:40
مدیر عامل بانك توسعه صادرت گفت: نر خ تسهیلات ارزی صادركنندگان نمونه بر اساس سیاست های تشویقی با نیم درصد كاهش به 4.5 درصد رسید.
'بهمن وكیلی' روز سه شنبه در نشستی خبری افزود: نرخ سود تسهیلات ارزی در سال گذشته برای تضامینی همانند سفته هفت درصد بود و این نرخ برای تسهیلات گیرندگانی كه سهل البیع بودند شش درصد بوده است كه این ارقام در سال جاری یك درصد كاهش یافته است.
به گفته وی، بر همین اساس نرخ سود تسهیلات ارزی درجه دومی ها شش درصد و برای درجه(وثیقه) اولی ها پنج درصد است.
وی با اشاره به صادرات تك محصولی كشور (نفت) اظهار داشت: در سال های اخیر صادركنندگان حضور پر رنگ تری برای صادرت خدمات فنی و مهندسی به سایر كشورها داشته اند.
وكیلی با بیان آن كه در پنج سال گذشته جهش پنج تا شش برابری در صادرات غیر نفتی داشته ایم، اظهار داشت: صادرات غیر نفتی از هشت میلیارد دلار ابتدای برنامه چهارم در پایان سال 89 به 32 میلیارد دلار رسیده است.
وی ادامه داد: هدفگذاری برای سال جاری نیز 45 میلیارد دلار بوده كه تاكنون به 37 تا 38 میلیارد دلار، تحقق یافته است.
وی ادامه داد: این بانك به هشت هزار صادركننده خدمات ارائه می كند، ضمن آن كه یك هزار و 500 شركت نیز از خدمات آنها بهره مند می شوند.
وكیلی با اشاره به انعقاد 2 میلیارد دلار تسهیلات از صندوق توسعه ملی گفت: شش تا هفت میلیارد دلار طرح به صندوق توسعه ملی ارائه شده كه تاكنون برای 2میلیارد دلار آن قرارداد منعقد كرده ایم.
به گفته این مقام مسئول، مانده تسهیلات این بانك در سال گذشته 42 هزار میلیارد تومان بوده كه در 9 ماهه ابتدای سال جاری به این رقم دست یافته ایم.
وی ادامه داد: تسهیلات اعطایی امسال، سه میلیار دلار بوده و 2 میلیارد دلار دیگر در قالب گشایش اعتبار ارائه شده كه با وضعیت تحریم ها توانمندی مناسبی در این زمینه داشته ایم.
وی گردش مالی این بانك را هفت میلیار دلار در سال ذكر كرد و گفت: 83 درصد منابع در اختیار صادرات قرار گرفته است.
وكیلی از انعقاد تفاهمنامه با اوپك برای اجرای طرح هایی خبر داد و افزود: همچنین صندوق های مشتركی با چند كشور آفریقایی تشكیل شده است.
وی با اشاره به همكاری این بانك با كشورهای منطقه همانند افغانستان، عراق، سریلاتكا، سودان و كینه گفت: به دلیل شرایط كشور مشكلاتی برای گشایش اعتبار بوجود آمده بود كه با برگزاری جلسات با بانكها و بانك مركزی مشكلات رفع شده است.
وی تاكید كرد: هر چند كه به طور مستقیم نمی توانیم گشایش اعتبار كنیم، اما از طرق دیگر اقدامات لازم را انجام می دهیم.
وكیلی در خصوص گشایش اعتبار ریالی نیز گفت: با اتفاقاتی كه برای بازگشایی ال سی ریالی افتاد و برخی از بانكهای دنیا نسبت به ارائه فاینانس ممنوع شدند كه بر همین اساس قرار شد بانكهای كشور این كار را انجام دهند، اما قوانین آن كامل نبود.
وی در خصوص مباحث ایجاد شده برای مراودات ایران و امارات نیز اظهار داشت: بانك مركزی تدابیر لازم را در این زمینه انجام داده، به نحوی كه سبد ارزی كشور بزرگتر شده تا در مراودات از سایر ارزها در كشورهای دیگر غیر از امارات استفاده كنیم.
به گفته وی، ایران مراوداتی را با كشورهای چین، كره جنوبی، روسیه و تركیه می تواند انجام دهد.
وكیلی افزود: نوسانات نرخ ارز مشكلاتی را برای بازپرداخت تسهیلات صادركنندگان ایجاد نكرده است، زیرا صادركنندگان اگر ارز دریافت كنند، كالا را با ارز به فروش می رسانند و این نوسانات شاید تاثیر بیشتری بر معوقات واردكنندگان داشته باشد.
به گفته وی، سهم تسهیلات ارزی این بانك در بخش صنعت و معدن 24 درصد در بخش كشاورزی چهار درصد و خدمات هفت درصد بوده است.
وكیلی در مورد معوقات بانك نیز گفت: بانك توسعه صادرات با 8.5 درصد دارای پایین ترین معوقات نسبت به معوقات بانكی و زیر استاندارد و میانگین در این زمینه است.
وی در خصوص بانك ایران و ونزوئلا نیز افزود: این بانك با سرمایه یك میلیارد و 200 میلیون دلار باید تشكیل شده و دو رقم 100 میلیون دلاری برای این بانك تامین شده است.