کد خبر:
19731
تاریخ انتشار: 16 بهمن 1390 - 11:42
اتاق نیوز_ مدیر عامل بیمه سامان با بیان این که موضوع بانک-بیمه (Bancassurance) مقوله ای است که در سایر کشورها علی الخصوص اقتصادهای مدرن، کاملاً جا افتاده است،اظهار کرد: در کشور ما هنوز در راستای قانونمند کردن تعاملات بین شبکه بانکی و صنعت بیمه اقدامی صورت نگرفته و قوانین جاری در خصوص نحوه تقسیم منافع و تبادلات مالی و کارمزد بین این دو صنعت مسکوت است.
به گزارش پایگاه خبری اتاق نیوز، علی ضیایی ، مدیر عامل بیمه سامان در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: در خصوص سایر کانالهای فروش از جمله نمایندگان، شرکتهای بیمه می توانند از یک سو با توسعه این شبکه (از نظر کیفی و کمی) بر اساس یک برنامه منسجم و از سوی دیگر ایجاد یک نوع اخلاق حرفه ایی (Business Ethics) در بین نمایندگان یکی از ارکان توسعه پایدار بیمه های عمر را ایجاد نمایند.
وی با بیان اینکه پنجاه درصد حق بیمه ، بیمه نامه ها ی عمر به بیمه مرکزی ج.ا.ا. در قالب اتکایی اجباری واگذار می شود، اظهار کرد: منابع در اختیار شرکت های بیمه برای سرمایه گذاری محدود بوده و همین امر یکی از چالش های شرکت ها برای عدم توسعه یافتگی بیمه های عمر به شمار می آید.
ضیایی بازده سرمایه گذاری محصول بیمه عمرکه در قالب سود اندوخته به بیمه گذار (مصرف کننده نهایی) قابل پرداخت است، از دو قسمت تشکیل می شود: بخشی که توسط شرکت بیمه سرمایه گذاری شده و بخشی که توسط بیمه مرکزی سرمایه گذاری شده است.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته معمولاً میزان سود شرکت های بیمه از محل فعالیت سرمایه گذاری اندوخته بیمه های عمر بیشتر از نرخ اعلامی از جانب نهاد ناظر بوده است. در سایر کشورها، موضوع اتکایی در بیمه های عمر صرفاً بر روی پوشش خطر فوت و پوششهای اضافه اعمال می شود و اندوخته بیمه نامه بصورت کامل توسط شرکت بیمه سرمایه گذاری می شود.
ضیایی گفت: به لحاظ مدیریت ریسک و فن بیمه، روش صحیح این است که مبالغ تجهیز شده از محل بیمه حق بیمه های بیمه عمر توسط شرکت ها سرمایه گذاری شود اما براساس قوانین موجود این امر برای شرکت های بیمه انجام پذیر نیست.
ضیایی اضافه کرد: این امر باعث شده تا نرخ بازده قطعی بر روی اندوخته های بیمه های عمر با محدودیت روبرو بوده و لذا جذابیتهای خاص برای این محصول در مقایسه با سایر ابزارهای پس انداز در بازار کاهش یابد. با افزایش اخیر در نرخ سود سپرده های بانکی، این موضوع تشدید خواهد شد و رقابت با بانکها نیز به مشکلات شرکتهای بیمه در توسعه بیمه های عمر اندوخته ساز اضافه خواهد شد.
وی بیان کرد: عدم وجود اطلاعات کافی،دقیق و شفاف در مورد بیمه های عمر و تشکیل سرمایه در بین مخاطبین این محصول(که به صورت بالقوه بیشتر جمعیت ایران را شامل می شود) باعث کند شدن سرعت رشد ضریب نفوذ در بازار شده است.
مدیر عامل بیمه سامان همچنین تصریح کرد: در این حوزه می توان با اطلاع رسانی از طریق کانال های رسمی مانند بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به مرور زمان باعث افزایش آگاهی و اعتماد مردم نسبت به این نوع از محصولات بیمه ایی شد،و در نتیجه ضریب نفوذ این نوع از محصولات را افزایش داد.
وی تاکید کرد: البته رشد بیمه های عمر در بلند مدت می تواند از بسیاری مشکلات و دغدغه های مردم و ناهنجاری های اجتماعی جلوگیری نماید.
به گفته وی ، در حال حاضر کانال فروش مورد استفاده شرکتهای بیمه عمدتاً شبکه نمایندگان این شرکتهاست. در حالیکه در کشور ما شبکه قوی بانکی می تواند به عنوان یکی از اصلی ترین کانالهای ترویج فرهنگی و فروش بیمه عمر مورد استفاده قرار گیرد.
پایان پیام/