کد خبر:
19340
تاریخ انتشار: 11 بهمن 1390 - 11:32
ناظر ویژه قوه قضائیه در پرونده فساد بزرگ بانکی وعده داد که محاکمه حدود 30 متهم این پرونده از اواخر بهمن آغاز شود. غلامحسین محسنی اژهای در نشست خبری دیروز خود گفت: کیفرخواست 24 نفر از متهمان این پرونده صادر شده و در روزهای آینده نیز برای پنج تا شش نفر دیگر کیفرخواست صادر میشود. محسنی اژهای همچنین از دستگیری چند مسوول اجرایی در هفتههای گذشته خبر داد و گفت که آنها به دریافت رشوههای میلیاردی در جریان فساد بانکی اخیر اعتراف کردهاند.
پرونده فساد بزرگ بانکی که از مرداد ماه سال جاری در قوهقضائیه به جریان افتاده است تاکنون در پیچ و خمهای دستگاه قضا جا خوش کرده و هنوز به رغم وعدههایی که داده شده این پرونده به نتیجه مشخصی نرسیده است. آخرين بار 21 دی ماه بود که رییس دستگاه قضا گفت: تلاشهای قوهقضائیه به مرحلهای رسیده که تحقیقات مقدماتی بخش عمده پرونده فساد مالی به اتمام رسیده و کیفرخواست تعدادی از متهمان هفته آینده به دادگاه ارسال و دادگاه متهمان اصلی برگزار میشود.
بر اساس این وعده قاضی القضات، بنا بود که اواخر دی ماه دادگاه متهمان فساد بانکی اخیر آغاز شود، اما تا کنون دادگاهی برگزار نشده و بعد از حدود 20 روز، سخنگوی دستگاه قضا میگوید که دادگاه متهمان فساد بانکی بزرگ که متشکل از 30 نفر هستند، اواخر بهمن ماه برگزار میشود.غلامحسین محسنی اژهای در بیست و پنجمین نشست خبری خود که روز گذشته برگزار شد با بیان ابعاد جدید پرونده فساد بزرگ بانکی تصریح کرد:اگر مشكلي پيش نيايد و قاضي پرونده فساد مالي اخير به نقص بزرگي در اين پرونده برخورد نكند، انشاءالله اولين جلسه دادگاه رسيدگي به اين پرونده در اواخر بهمنماه برگزار میشود.ناظر ویژه قوهقضائیه در پرونده فساد بزرگ بانکی افزود:24 نفر از افراد مرتبط در اين پرونده كيفرخواستشان صادر شده است و قاضي پرونده نيز تعيين شده و از هفته گذشته در حال مطالعه اين پرونده است. علاوه بر اين 24 نفر، پنج الي شش نفر ديگر نيز در طول هفته كيفرخواستشان صادر ميشود و شايد به 30 نفر يا بيشتر هم برسد.
وي اضافه کرد: از چهار هفته گذشته تا الان، ابعاد جديدي از اين پرونده مشخص شده و اموال بيشتري شناسايي شده است و كارشناسي اموال غير از چند شركت بزرگ و تقريبا اموال غيركارخانجات به اتمام رسيده است.
اعتراف مسوولان اجرایی به دريافت رشوه
دادستان كل كشور اظهار كرد: در طول يك ماه چندين نفر در مسووليتهاي مختلف در رابطه با پرونده فساد مالي اخير دستگير شدهاند؛ البته مسووليت بالايي ندارند، ولي در مسووليتهاي اجرايي بودهاند و به دريافت مبالغ قابل توجهي به صورت رشوههاي ميلياردي اعتراف كردهاند. دادستان كل كشور در پاسخ به سوالي درباره بازداشت يكي از معاونان وزير صنعت، معدن و تجارت نيز خاطرنشان كرد: چندين نفر كه داراي مسووليتهايي بوده و در كارهاي اجرايي بودهاند، دستگير شدهاند و نسبت به اتهامشان كه دريافت رشوه است، اذعان كردهاند.سخنگوی قوهقضائیه درباره روند رسیدگی به اتهامات محمود خاوری مدیرعامل مستعفی بانک ملی و انتقال او به ایران گفت: در این رابطه از طریق اینترپل اقداماتی صورت گرفته همچنین از طریق غیر رسمی به او پیغام دادهایم؛ اما منتظر اقدامات پلیس اینترپل هستیم. این محک خوبی برای مدعیان مبارزه با فساد است. این یک موضوع غیر سیاسی است و متهم به خاطر اتهام فساد مالی تحت تعقیب قرار گرفته است.
شرایط رفع فیلتر سايت هاشمي
خبرنگار «دنیای اقتصاد» درخصوص چگونگی رفع فیلتر سایت آیتالله هاشمی رفسنجانی سوال كرد كه محسنياژهاي پاسخ داد: سايتهايي كه به آنها تذكر داده ميشود، اگر مطالبشان را از روي خروجي سايت برداشتند كه هيچ. البته نوع تخلف متفاوت است. به اين سايت يك بار تذكر داده شده بود، توجه كرده بودند، بار ديگر اين اقدام صورت گرفت كه تذكر داده شد و بعد از آن اقدام قانوني از طريق كارگروه جرائم رايانهاي صورت گرفت. وی افزود: اين سايت به نام آقاي هاشمي نبوده، بلكه به نام يكي از فرزندان ايشان ثبت شده بود و به آنها گفته شد كه اگر اين سايت را ثبت كنند و آن موارد را بردارند، سايت باز ميشود.
محسنياژهاي در پاسخ به سوالي در مورد پرونده بيمه ايران نيز گفت: همانطور كه قبلا گفته شد پرونده پس از رفع نقص مجددا به دادگاه رفته ولي هنوز تعيين وقت نشده و محاكمه شروع نشده است، اما اين پرونده در دادگاه در حال مطالعه است. خبرنگاري سوالي در مورد صحبتهاي وزير اطلاعات مبني بر وجود دستهاي پشت پرده در التهابآفريني در بازار سكه و ارز و اقدام دادستاني نسبت به اين موضوع پرسيد كه محسنياژهاي پاسخ داد: معمولا دستهاي پشت پرده را همان سيستم اطلاعاتي ميداند. هر وقت به دستگاه قضايي ارجاع شد، در اين زمينه صحبت ميكنيم.وي در پاسخ به سوالي در رابطه با شكايت كميسيون اصل 90 از رييسجمهور و برخي اعضاي دولت هم گفت: همانطور كه در جلسات قبل گفته شد از ناحيه مجلس پروندههايي به دستگاه قضايي فرستاده شده است كه در حال رسيدگي است. بخشي از اين پروندهها مربوط به ديوان عدالت اداري و بخش ديگر مربوط به مراجع قضايي ديگر است و در اين باره هم همانطور كه قبلا اشاره كردهام تا نهايي شدن حكم در پروندهها، از بردن اسم افراد معذوريت قانوني داريم. محسنياژهاي در ادامه درباره تشكيل ستاد پيشگيري از تخلفات انتخاباتي با بيان اينكه ستاد ويژه انتخاباتي جلساتي را با وزارت كشور و شوراي نگهبان تشكيل داده است، اظهار كرد: بهحمدالله تا به امروز پروندههاي بسيار نادري به اين ستاد ارجاع شده است و از همه استانهايي كه نسبت به تخلفات انتخاباتي گزارش گرفتهايم، موارد بسيار نادري تاكنون به اين مرجع قضايي ارجاع شده است. وي ادامه داد: شعب پيشگيري از تخلفات انتخاباتي هم در دادسرا و هم در دادگاه تشكيل شده، ولي تاكنون پروندهاي در اين زمينه نداشتهايم.
توضیح اژهای درباره شایعات خانوادگی
محسنی اژهای در پاسخ به خبرنگاری در مورد شایعاتی مبنی بر اینکه گفته شده فرزند دادستان کل کشور با خودروی آخرین مدل در خیابانهای تهران جولان میدهد، گفت: چندین شایعه علیه من مطرح است، اما تجربه نشان داده شایعه پراکنی در مورد افرادی که مسوولیت خاصی دارند، اتفاق جدیدی نیست. مثلا گفتهاند برادرزادههای من وکیل پرونده اختلاس شدهاند. یکی از برادرزادههای من کودک است و دیگری دانشجو است و سایر برادر زادههای من هم در مقطع دبستان و دبیرستان تحصیل میکنند. دادستان کل کشور گفت: شایعه شده من در بازار ارز هم دست داشتهام که آن را نیز تکذیب میکنم.
دنیای اقتصاد