کد خبر:
18293
تاریخ انتشار: 25 دی 1390 - 11:32
اتاق نیوز_ معاون برنامه ریزی و بودجه بانک انصار اظهار کرد: در شرایط کنونی افزایش ضرب الاجعلی نرخ سود بانکی به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری اتاق نیوز، ابراهیم شیخ زاده، معاون برنامه ریزی و بودجه بانک انصار با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت:در وضعیت کنونی اقتصاد کشور به نظر می رسد تصمیم شورای پول و اعتبار مبنی بر افزایش نرخ سود بانکی به بیش از 20 درصد اقدام مناسبی باشد.
وی با اشاره به دلایل صحیح بودن چنین اقدامی تصریح کرد: در حال حاضر بازار غیر متشکل پولی که زیر نظر بانک مرکزی نیست با پرداخت نرخ سود بالا توانسته منابع زیادی را جمع آوری کند و از طرف دیگر این منابع را با نرخ های زیاد تسهیلات دهد.
وی اضافه کرد:مردم یا به سراغ این موسسات و تعاونی ها برای کسب سود متناسب با تورم رفته اند و یا مبالغشان را صرف خرید سکه طلا،دلار و امثالهم کرده اند، که تمام این امور حاکی از آنست که وجوه از سیستم بانکی خارج و به سمت بازار غیر متشکل پولی و بازارهای موازی با بازار بانکی رهنمون شده است .
معاون برنامه ریزی و بودجه بانک انصار همچنین گفت:باید اعتراف کرد که در سال جاری منابع بیش از سال های پبش از بانک ها خارج شده و دلیل اصلی آن سیاست گذاری های اشتباه بانک مرکزی بوده است که بدون در نظر گرفتن آثار و تبعات هدفمندی یارانه ها و تورمی که ایجاد می کند مبادرت به تعیین نرخ سود بانکی آنهم به صورت دستوری نمود.
به گفته وی ،در صورتی که سیاست جدید شورای پول و اعتبار عملیاتی شود منابع پولی مردم به محیط امن بانک ها باز خواهد گشت.
وی تاکید کرد: اقتصاد کشور در شرایط فعلی نیازمند آرامش است تا به دور از التهاباتی که طی این مدت ایجاد شد و بازار پولی کشور را دستخوش ناآرامی کرد بتواند مسیر درست را شناسایی و با نشان دادن آن به مردم اوضاع را آرام کند.
وی در خصوص مصوبه شورای پول و اعتبار گفت: این مصوبه باید به امضای رئیس جمهور برسد و در صورت نهایی شدن آن اقدام مهمی در پایان سال 90 خواهد بود.
شیخ زاده بیان کرد:افزایش نرخ سود بانکی هزینه های پول را بیشتر کرده و متعاقب آن نرخ سود عقود مشارکت و تسهیلات نیز افزایش خواهد یافت.
وی به تبعات مثبت چنین اقدامی اشاره کرد و گفت:جلوگیری از آثار مخرب اقتصادی در شرایط فعلی بر همه واجب است و به همین دلیل افزایش نرخ سود های بانکی انتخاب میان بد و بدتر برای شورای پول و اعتبار بود.
پایان پیام/