کد خبر:
18112
تاریخ انتشار: 21 دی 1390 - 13:26
تولید دربخش کشاورزی با گره ی کور روبه رو شده است وعدم پویایی مسئولین در بخش تولید منجر به واردات بی رویه می شود .
مرتضوی رئیس انجمن کانون غذای کشور با اشاره به مطلب بالا به خبرنگار اتاق نیوز گفت : عدم مدیریت نامناسب در بخش های کشاورزی ودامپروری صنایع غذایی را بابحران روبه رو کرده است .
وی با اشاره به اینکه ایران کشوری با آب وهوا خشک ونیمه مرطوب است اظهار کرد :قیمت مواد تولیدی در ایران با کشوراسترلیا بسیار متفاوت است ؛ایران کشوری با آب وهوای تقریبا خشک است وقیمت محصولات کشاورزی درآن بسیار بالاتر از استرالیا است ومحصولات کشاورزی تولید شده درکشور ما قدرت رقابت با این کشور را ندارند ، ولی این موضوع دلیلی بر واردات تمام مواد غذایی مورد نیاز کشور از استرالیا نیست.
وی تصریح کرد : مدیران مسئول بایدبه جای واردات بی رویه مشکلات زیر ساختی صنعت غذا را با روش های صحیح مدیریتی برطرف کنند.
مرتضوی ادامه داد :در حالی که کشور با تحریم های بین المللی ونوسانات نرخ ارز دست وپنجه نرم می کند ولی تمام مشکلات موجود در صنعت غذا را نمی شود به نوسانات نرخ ارز مرتبط ساخت .
وی با اشاره به اینکه ترکیه منابع ارزی کشور خود را از فروش نفت به دست نمی آوردعنوان کرد :با توجه به اینکه ترکیه از منابع نفتی مناسبی برای تامین ارز کشور خود برخوردار نیست ولی با تولید مناسب در بخش های مختلف از جمله کشاورزی توانسته است بخش کشاورزی موفق باشد وازاین راه در تامین ارز مورد نیاز خود نقش داشته باشد .
وی ادامه داد :میانگین عمرتکنولوژی دربخش های تبدیلی کشور حدود10سال است در حالیکه در کشور ترکیه این رقم 15الی 17سال است ، در نتیجه کشور ما از نظر تامین سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی با هیچ محدودیتی روبه رو نیست وعمده مشکلات موجود در بخش کشاورزی وجود دارد .
رئیس انجمن کانون غذایی کشور با اشاره به واردات بیش از حد روغن خوراکی به کشور عنوان کرد :چرا کشوری مانند ایران که از منابع انسانی موهبت های الهی برخوردار است باید دست به گریبان واردات باشد زیرادر زمینه های ابتدایی زراعت ومدیریت زراعی مشکل داریم .
وی تصریح کرد:ایران در گذشته به عنوان یکی از کشورهای صادر کننده گوشت قرمز وسفید در دنیا بود اما امروزه باید به کشوری مانند برزیل وابسته باشیم .
مرتضوی ادامه داد :تولید درکشور ما در بخش های مختلف از جمله کشاورزی با گره های کوردر تولیداز جمله در تامین خوراک دام روبه رو شده است در عین حال عدم فعالیت وپویایی مسولئین ذیربط در نهایت منجر به واردات بی رویه می شود .
وی تصریح کرد :تنها راه رسیدن به خودکفایی وعدم واردات بی رویه در کشور استفاده مناسب از زمین های پایین دستی وسدها وروش های آبیاری بهینه در بخش کشاورزی است .
رئیس انجمن صنایع غذایی گفت :تنها مشکلی که درصنعت غذا یی کشور وجود دارد عدم بهره برداری مناسب از منابع آب وخاک ونیروی انسانی برای تولید مواد اولیه صنایع تبدیلی است که باید یک بازنگری در تمام این موارد از سوی مسئولین مربوطه انجام پذیرد .
انتهای پیام /