دبیر اتاق تعاون سمنان اعلام کرد: در شرایط فعلی اقتصادی تعاونی ها توان مقابله و رقابت خود را با سایر تشکل ها از دست می دهند.
آقاعمو دبیر اتاق تعاون سمنان در خصوص موانع اشتغالزایی بخش تعاون و استفاده از اقشار تحصیل کرده گفت: ایجاد تعاونی های دانش بنیان بهترین راه برای بهره بردن از این اقشار است که اکنون بهترین نوع تعاونی ها هستند که در استان نیز فعالیت های خوبی دارند.
وی با بیان اینکه باید افراد را برای ایجاد این تعاونی ها راهنمایی و به آنها تسهیلات پرداخت کرد، گفت: تعاونی های دانش بنیان به روزترین نوع تعاونی ها از لحاظ دانشی هستند.
دبیر اتاق تعاون سمنان در بررسی موانع اشتغالزایی تعاون بیان داشت: یکی از مشکلاتی که بخش تعاون با آن روبرو است، پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است که تعاونی ها آن را پرداخت می کنند و اما اصناف مجبور به پرداخت آن نیستند.
وی با اشاره به مشکلاتی که در این زمینه برای تعاونی ها به وجود آمده است، خواستار اجرای عدالت شد.
دبیر اتاق تعاون سمنان با بیان اینکه حمایتی از تعاونی ها صورت نمی گیرد و تعاونی ها بدون حمایت حاکمیتی با مشکل مواجه شده و ابتر می مانند، خواستار حمایت های جدی دولت از بخش تعاون شد.
وی درخصوص سیستم اقتصادی حاکم و ارتباط آن با تعاونی ها گفت: سیستمی که حاکم شده سیستم لیبرالی آزاد و مبتنی بر سود بیشتر و رقابت بین افراد است که تعاونی ها جایگاهی در اقتصاد آزاد نداشته و در این شرایط توان مقابله و رقابت با سایر تشکل ها را ندارند.
این تعاونگر تصریح کرد: در این رقابت ها تعاونی های ضعیف از بین می روند.
وی با اشاره به سایر مشکلات تعاونی ها به ویژه در استان سمنان گفت: افزایش حقوق کارگران و کاهش فروش موجب شده تعداد کمی از تعاونی ها فعال باشند؛ به طوری که سال گذشته تعدادی از آنها ورشکست شدند و امسال نیز اکثرا در معرض ورشکستگی هستند.
منبع: اتاق تعاون ایران