Performancing Metrics

ابقای عادلی در سایه موفقیت دیپلماسی زنگنه | اتاق خبر
کد خبر: 174714
تاریخ انتشار: 2 آذر 1394 - 11:26

اتاق خبر - موفقیت ایران در ابقا  دکترعادلی به عنوان دبیر کل مجمع کشورهای صادر کننده گاز از جهات گوناگون  برای وزارت نفت و تیم دیپلماتیک این وزارتخانه  و بخصوص شخص وزیر نفت که رایزنی هایش را از آخرین دیدار خود با الکساندر نوواک وزیر انرژی فدراسیون روسیه درمسکو آغاز ومجدانه تا ملاقات با وزیر نفت عراق پشت درهای بسته تا شب قبل از رای گیری ادامه داد موفقیتی چشم گیر به حساب می آید. این تمدید در شرایطی صورت گرفته است که بنابرگزارشها موضوع انتخاب دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز، این بار با چالش‌های جدی مواجه شده بود به گونه‌ای که اجلاس وزارتی برای انتخاب دبیرکل از ساعت 3 بعد از ظهر تا 7 و 50 دقیقه شب به درازا کشیده و دلیل آن هم ظاهرا به این موضوع برمیگردد که رویه قبلی GECF برای انتخاب دبیرکل که صرفاً برمبنای رأی‌گیری مجدد برای تمدید دوره اول دبیرکلی به مدت دو سال بود فراموش شده و انتخاب دبیر کل اینبار با رای گیری بین 4 کاندیدای ایران، روسیه، لیبی و الجزایر به سرانجام رسیده بود که در نهایت کاندیدای ایران با غلبه بر رقیب اصلی خود از لیبی برای 2 سال دیگر این منصب ارزشمند جهانی را در اختیار ایران نگاه داشت.

تلاش رقبا برای ربودن کرسی دبیر کلی این سازمان از کف ایران در حالی بود که حاصل دو سال مدیریت آقای عادی در این سازمان مدلی به نام "راهبرد بلندمدت و مدل جهانی گاز" است که مطابق برنامه ریزی قبلی قراراست درنشست سران و وزیران در تهران معرفی گردیده و رونمایی شود.

تکمیل نخستین بخش ازاین الگوی(GECF Global Gas Model)  می تواند کمک بزرگی به فعالیت­های تحقیقاتی و توسعه سناریوهای بلند مدت بازار گاز کند. صرف نظر از این بعد حرفه ای و سازمانی که به نتیجه رسیدن این طرح نمونه ای از مدیریت موفق نماینده ایران در این سازمان را نشان می دهد تداوم دبیرکلی نماینده ایران بر این کارتل گازی در شرایط کنونی از سه جهت برای ایران حائز اهمیت بود: نخست آنکه در این دورایران میزبان اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادر کننده گاز بود و عدم موفقیت ایران در تداوم تصاحب کرسی دبیر کلی نشان از تضعیف موقعیت بین الملل ایران داشت که با وجود امتیازمیزبانی قادر به تداوم این ریاست خود بر این سازمان نبود، و اکنون این انتخاب به وضوح حاکی از تثبیت و ارتقا این جایگاه دارد.

دوم اینکه با وجود شرایط سیاسی منطقه خاورمیانه که به نظر میرسید به نوعی اجماعی در میان کشورهای عرب علیه کاندیدای ایران شکل گرفته  باشد وبخصوص با توجه به رایزنی های گسترده نماینده لیبی با پشتیبانی قطر به همراه سایر شرکایشان برای انتخاب نماینده لیبی که جدی ترین رقیب ایران بود، این انتخاب نشان از موفقیت وزیر نفت و تیم دیپلماتیک این وزارتخانه در کسب همدلی اکثریت اعضا با ایران دارد که بدون شک میتواند درکاهش تنش و آغاز فصلی نو برای کشورمان در سایر سازمانهای مشابه بین المللی نظیر اپک نیز بسیار تاثیرگذار باشد. و در نهایت در شرایطی که پس از رفع تحریمها ورود فعالانه ایران به سازمانها و نهادهای تاثیر گذار بین المللی می تواند در سرعت رسیدن کشور به اهدافش تاثیر چشمگیری داشته باشد این انتخاب بدون شک می تواند یکی از گامهاموثر در این زمینه به حساب آید،چراکه تداوم حضور ایران در بالاترین سطوح تصمیم گیری و تصمیم سازی در بازار جهانی گاز که ایران به عنوان بزرگترین دارنده منابع متعارف آن شناخته میشود می تواندیکی ازاولین مولفه ها در توسعه سریع این صنعت و ورود به بازار جهانی مربوط در شرایط پسا تحریم محسوب گردد.

مطالب مرتبط
نظرات
ADS
ADS
پربازدید