علی یگانه فرد در گفت و گو با اتاق خبر در خصوص عوامل بروز پدیده رکود، اذعان داشت: عوامل داخلی در ایجاد رکود به نسبت تحریم های خارجی تاثیر بالاتری داشته اند؛ فقدان حمایت بانک ها از بخش تولیدی و ایجاد رقابت ناسالم در این بخش، کاهش درآمدهای ارزی، افزایش ناگهانی قیمت نفت، کاهش صادرات و از دست دادن بازارهای هدف از جمله این عوامل هستند.
به گفته وی، برای رفع رکود در کشور باید هماهنگی های لازم بین 3 قوه فراهم شود و تمام مجموعه ها با یکدیگر همکاری داشته باشند.
نایب رئیس شورای بازرگانی ایران و ترکیه ادامه داد: در کشور ترکیه، نقش دولت در اقتصاد صفر است و تمام اختیارات در این حوزه به بخش خصوصی واگذار شده است، این درحالیست که در ایران یا واحدهای تولیدی دولتی اند یا شبه دولتی و درصد کمی از آن ها واحدهای خصوصی محسوب می شوند.
یگانه فرد با بیان اینکه در حوزه صادرات باید کشور ترکیه را الگو قرار داد و مشوق هایی را در این بخش درنظر گرفت، گفت: در این کشور تمام هزینه های صادراتی یک واحد تولیدی بر عهده دولت است و صادرکنندگان در جهت رونق بازار داخلی و جذب بازار خارجی تلاش کرده و در نهایت ثروت را وارد کشور می کنند.
وی در خصوص عملکرد اتاق زنجان در دوره هشتم، اظهار کرد: در اتاق جلسات مستمری برگزار می شود تا آمار و ارقام دقیقی از تولیدکنندگان، صادرکنندگان، کشاورزان و معدنکاران احیا شود و همچنین تصویب شرکت های بزرگ مقیاس با اولویت رونق بخش کشاورزی و صنایع دسته بندی استان در حال پیگری است تا امکان مانور برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی، اشتغالزایی و احیای صنایع وارداتی و صادراتی فراهم شود.
به گفته یگانه فرد؛ از آنجایی که اتاق سخنگوی بخش خصوصی است باید شرایطی را فراهم کند تا تمام مشکلات اقتصادی از کانال آن حل شود و درنتیجه اتاق جایگاه واقعی خود را به دست آورد.
عضو هیأت رئیسه اتاق زنجان در رابطه با کمیسیون های اتاق زنجان گفت: کمیسیون های این اتاق باید بیش از گذشته فعال باشند و از نظرات تمام فعالان اقتصادی بهره ببرند؛ به عنوان مثال، کمیسیون صنعت باید تمام صنعتگران فعال را جذب کرده و از اظهار نظرهای آن ها بهره ببرد تا ثابت شود که این اتاق متعلق به تمام فعالان بخش خصوصی است.