کد خبر:
16582
تاریخ انتشار: 7 دی 1390 - 10:48
گران شدن تولید بعد ازاجرای قانون هدفمندی یارانه ها باعث شده تولیدکنندگان برای کاهش هزینه های خود و توان رقابت در بازارهای جهانی کیفیت محصولاتشان را پایین بیاورند، این موضوع به صنعت فرش نیز سرایت کرده و بافندگان برای جبران هزینه ها از مواد اولیه نامرغوب از جمله پشم دباغی شده برای بافت فرش استفاده می کنند که این موضوع خطری جدی برای آینده صنعت فرش محسوب می شود.
رضی میری نائب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف با انتقاد از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها به خبرنگار اتاق نیوز گفت: صنعت فرش یکی از هنرها و صنعت های اصیل ایرانی در تمام دنیا است، اما اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانه ها مشکلاتی را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان این صنعت ایجاد کرده است.
وی با اشاره به گران شدن هزینه های تولید در بخش صنعت از جمله صنعت فرش طی یکسال اخیر افزود:بحث تامین مواد اولیه یکی از موضوعات مهم در بخش تولید است، اما طی یکسال اخیر به دلایل متفاوت از جمله افزایش قیمت حامل های انرژی با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، افزایش نرخ دلار و افزایش تورم بسیاری از تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه به خصوص مواد اولیه وارداتی دچار مشکل شده اند.
میری با بیان اینکه بخشی از مواد اولیه صنعت فرش وارداتی است، تصریح کرد:پشم مرغوب و رنگ گیاهی از مهمترین مواد اولیه صنعت فرش به شمار می روند، اما افزایش قیمت پشم طی چند ماه اخیر و همچنین افزایش قیمت رنگ وارداتی که تقریبا 80 درصد رنگ مورد نیاز این صنعت را تشکیل می دهد تولیدکنندگان فرش را به سمت استفاده از مواد نامرغوب برای تولید فرش سوق داده است.
وی با اشاره به دیگر مشکلاتی که اجرای نادرست قانون هدفمندی برای صنعت فرش رقم زده است، گفت: با توجه به اینکه محور تولید فرش دستباف بیشتر روستاها و روستانشینان هستند، پرداخت یارانه به صورت نقدی به خانوارهای روستایی باعث شد تا آنها انگیزه خود را برای بافت فرش از دست داده و بخشی از هزینه هایی را که پیش از این از طریق بافندگی تامین می کردند از محل یارانه نقدی تامین کنند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات موجود مهاجرت روستاییان به شهرها است که این موضوع نه تنها تولید را در این صنعت تحت تاثیر قرار داده، بلکه باعث افزایش نامتوازن جمعیت شهرها نیز شده است.
نائب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف در ادامه به اهیمت صادرات فرش دستباف در توسعه اقتصادی اشاره کرد و افزود: صنعت فرش یکی از صنایع مهم برای توسعه اشتغالزایی و سودآوری ارزی کشور محسوب می شود، اما مشکلات موجود در این صنعت علاوه بر کاهش تولید، رشد صادرات را نیز در این بخش کاهش داده و این موضوع نگرانی هایی را برای صادرکنندگان فرش بوجود آورده است.
وی همچنین با انتقاد از بی توجهی مسئولان به صنعت فرش، بر ضرورت حمایت از صنعت فرش تاکید کرد و اظهار داشت: برای حمایت از تولید در صنعت فرش دولت باید حامل های انرژی را با قیمت ارزان تر در اختیار تولیدکنندگان این بخش قرار دهد، برخی از عوارض مربوط به این بخش را حذف کند و وامهایی با بهره پایین به تولیدکنندگان فرش ارائه دهد تا آنها بتوانند علاوه بر کاهش هزینه های خود به رونق تولید در این بخش کمک کنند.
وی تاکید کرد: یکی از کارهایی که برای کاهش هزینه سوخت در این بخش می توان انجام داد استفاده از انرژی خورشیدی یا الکتریکی به جای دیگر حامل های انرژی است که می تواند نقش قابل توجهی در هزینه تولید داشته باشد.
میری در خصوص پرداخت جوایز صادراتی به صنعت فرش نیز تصریح کرد: اعتباری را که دولت برای پرداخت جوایز صادراتی برای این بخش در نظر گرفته بسیار ناچیز است و با توجه به اینکه مدت زمان پرداخت آن نیز مشخص نیست و به صورت یکجا در اختیار صادرکنندگان قرار نمی گیرد نمی تواند خروجی مورد نظر را برای صادرکنندگان فرش محقق کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر دولت می خواهد با پرداخت جوایز صادراتی از صادرکنندگان حمایت کند باید در نحوه پرداخت آن تغییراتی ایجاد کند و آن را به صورت نقدی در اختیار صادرکنندگان قرار دهد؛ همچنین به صادرکنندگانی که تولیدکننده نیز هستند ضریب بیشتری از جوایز صادراتی اختصاص دهد.