کد خبر:
16185
تاریخ انتشار: 5 دی 1390 - 10:32
رييسكل گمرك ايران گفت: گمرك در الصاق كد رهگيري بر روي كالاهاي وارداتي نقشي ندارد و صرفا به اخذ گواهي كد رهگيري از صاحبان كالا ميپردازد.
اتاق نیوز- عباس معمارنژاد درباره جايگاه گمرك در فرايند كد رهگيري گفت: در فرايند کد رهگيري گمرک فقط گواهي دريافت کد رهگيري را از اظهارکننده و صاحب کالا دريافت مي کند و اينکه كد بر روي کالا چسبانده شده باشد يا نه به گمرك ارتباطي ندارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت است كه اين طرح را در صحنه بازار دنبال مي كند.
وي با اشاره به قانون جديد امور گمركي گفت: در قانون جديد، گمرک تا سه سال با مراجعه به دفاتر صاحبان کالا، اظهارات واردکنندگان را راستيآزمايي مي كند و در صورت مشاهده اظهارات نادرست از دريافت تسهيلات محروم مي شوند.
معمارنژاد افزود: قانون امور گمركي به 40 سال قبل بازمي گردد و قابليت حمايت از تجارت و توليدكنندگان را ندارد زيرا وجود برخي ابهامات سبب تفسيرهاي متعددي ميشود كه برعملكرد گمركها تاثيرگذار است.
وي ابلاغ قانون جديد امور گمركي را در ارتقاي جايگاه گمرك موثر دانست و با اشاره به تخصيص بودجه و اعتبارات مورد نياز گمرك از سوي دولت و مجلس ابراز اميدواري كرد اعتبارات در نظر گرفته شده در گمرك تحول آفرين باشد.
رييس كل گمرك ايران در ادامه استقرار سامانه هوشمند ورود و خروج كالا در گمركات را در افزايش سرعت و كاهش زمان انجام تشريفات گمركي موثر خواند و افزود: هم اكنون 10 گمرك كشور در اولويت استقرار اين سامانه قرار گرفتهاند.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي در عين حال توجه به مسائل فني گمرك، اطلاع از بخشنامههاي جديد، استفاده از شيوههاي نوين كنترلي، ايجاد تسهيلات مطلوبتر براي متقاضيان در راستاي بهبود فضاي كسب و كار و عدم اعمال ترخيص نسيه در رويه ورود موقت را از نكات مهمي برشمرد كه مديران گمرك بايد در دستور كار قرار بدهند.
معمارنژاد با اشاره به فرصت 5 ماهه شرکتهاي توليدي براي پرداخت حقوق ورودي گمرك و فرصت 7 ماهه شرکتهاي عضو بورس، ترخيص کالا به صورت نسيه براي توليدکنندگان را از جمله امکانات درنظر گرفته شده براي توليدکنندگان ذكر كرد.
منبع :ایسنا
کلید واژه ها :