فردي که از طريق شناسايي طعمهها در سايت ديوار از مردم كلاهبرداري ميكرد، توسط پليس شناسايي و دستگير شد.
در اوايل سال جاري چندين نفر از شهروندان تهراني با مراجعه به پليس آگاهي تهران اعلام كردند كه پس از درج آگهي فروش كالاهايشان در سايت هاي مجازي، فردي با آنها تماس گرفته و با معرفي خود به عنوان كارمند يكي از بانك هاي معتبر براي خريد كالا مذاكره كرده است. اين فرد پس از توافق با فروشنده به بهانه اينكه نميتواند حضوري بيايد از صاحب كالا درخواست ميكند که آن را با پيك يا آژانس بفرستد و شماره راننده را نيز براي هماهنگي ميگيرد. در ميانه هاي راه پس از چند بار تغيير آدرس به بهانه هاي مختلف پيك را به منطقه موردنظرش كشانده و از او ميخواهد همانجا بماند. چند لحظه بعد تلفن راننده دوباره به صدا درآمده و متهم كه از شماره ديگري با او تماس گرفته بود با تغيير صدا خود را فروشنده معرفي كرده و اطمينان ميدهد كه پول را گرفته است. بعد از اين تماس خريدار جوان سر قرار رسيده و كالا را تحويل ميگيرد. با توجه به گستردگي شكايات و شگرد مشابه فرد كلاهبردار در همه پرونده ها شكي باقي نماند كه يك نفر پشت همه اين سرقت ها قرار دارد. با تشكيل پرونده مقدماتي با موضوع كلاهبرداري مجازي و به دستور بازپرس شعبه سوم دادسراي ناحيه 34 تهران، پرونده جهت رسيدگي در اختيار پايگاه يكم پليس آگاهي تهران بزرگ قرار گرفت. تحقيقات پليسي
با انجام تحقيقات اوليه و اظهارات شاكيان مشخص شد متهم كلاهبردار بسيار بابرنامه عمل ميكند و در هر مورد كلاهبرداري با يك سيم كارت تماس گرفته و آن را غيرفعال كرده و تنها رد خود را نيز از بين ميبرد. كارآگاهان كه با پرونده پيچيده اي روبهرو شده بودند وارد عمل شده و با انجام اقدامات اطلاعاتي و مخابراتي توانستند مخفيگاه اين كلاهبردار را كه از مجرمان سابقهدار بود پيدا كرده و در مورخه 19/7/94 با دستگيري او در خانه اش در تهرانپارس، بخش قابل توجهي از كالاهاي سرقتي را نيز شناسايي و ضبط كنند.
اعترافات متهم
علي. ف 29 ساله كه از مجرمان سابقهدار در جرائم كلاهبرداري است در سال هاي 92 و 93 دو بار دستگير شده و در حالي كه اتهاماتش محرز و پرونده اش باز بود با قيد كفالت جعلي آزاد و متواري شده بود. اين متهم كه مهندس سخت افزار كامپيوتر و بيكار است در اعترافات خود به 30 مورد كلاهبرداري اعتراف كرده و مدعي است تنها 30، 40 ميليون تومان به دست آورده است. اين كلاهبردار با گشتزني در سايتهاي مجازي با پيدا كردن آگهي هاي لپ تاپ هاي نو (مارك هاي به نام اپل، ايسوس، لنوو و...) و موبايل هاي گرانقيمت و نو، لوازم خانگي بنام و حتي خودروي سواري با فروشنده تماس گرفته و نقشه كلاهبردارانه اش را اجرايي ميكرد. براساس اعترافات اين متهم 29 ساله وی بسياري از كالاها را در همان سايت ديوار فروخته و با چند مالخر نيز در ارتباط بوده است.
اظهارات يک ملباخته
مرد جوان كه با آگهي فروش يك دوربين 6ميليوني در سايت ديوار طعمه اين كلاهبردار شده بود به ماموران آگاهي گفت: 2 ماه و نيم پيش آگهي در سايت ديوار داده بودم كه اين كلاهبردار با من تماس گرفت و خود را كارمند بانك معرفي كرد. قرار تحويل دوربين را بعد از ساعت كاري بانك گذاشتيم اما چون خودم خيلي گرفتار بودم كالا را به پيك دادم. خريدار از من شماره پيك را گرفت و بعد از تماس با راننده چند بار آدرس را عوض كرده و جايي با او قرار ميگذارد. در اين مدت با شماره ديگري با راننده تماس گرفته و با تغيير صدا، خود را به جاي من جا زده و با اعلام اينكه پول دريافت شده و كالا را تحويل دهد، براي اطمينان بيشتر چون شغل و آدرس دفتر كارم را پرسيده بود از او ميخواهد در ميانه هاي راه دو چك از پاساژ گرفته و بياورد. راننده نيز با اين اطمينان كالا را تحويل ميدهد. وي ادامه داد: بعد از اين اتفاق ديگر تماس ها را پاسخ نداد تا اينكه يك بار خود را پسر عموي كلاهبردار جا زد و يك بار نيز تماس گرفت و ادعا كرد پول را ميدهد. بعد از آن ديگر خط از دور خارج شد.
پيگيري پليسي
سرهنگ كرم يوسف وند رئیس پايگاه يكم پليس آگاهي تهران درباره اين كلاهبرداري گفت: اين متهم از كلاهبرداران سابقهدار است كه در دو فقره كلاهبرداري در سال هاي 92 و 93 دستگير شده است. با وجودي كه در آن پرونده ها شكات متعددي بودند و پرونده سنگين بود محكوميت كيفري صادر نشد و اين فرد آزاد شد. سرهنگ يوسف وند ادامه داد: سايت هايي مانند ديوار نه تنها در كاهش رفت و آمدهاي ترافيكي كمك ميكند در روند كاري مردم نيز تسهيل ايجاد ميكند اما وجود اين افراد باعث ناامني اقتصادي ميشود. با توجه به شيوه و شگرد اين متهم افرادي كه در اين سايت ها آگهي ميدهند بايد آگاهانهتر عمل كرده و تا زماني كه از واريز وجه مطمئن نشدهاند اقدام به تحويل كالا نكنند. ضمن اينكه در جابهجايي اموال از پيك هايي استفاده كنند كه آشنا بوده و مشتركشان هستند. وي افزود: اين كلاهبردار بسياري از اموال سرقتي را در همان سايت ديوار آگهي ميكرده و با قيمتي پايين تر ميفروخته بنابراين مالباختگان ميتوانستند با بررسي دوباره همان سايت ها رد اوليه كلاهبردار را بگيرند. وی در پايان اين خبر گفت: با توجه به شناسايي تعدادي از مالباختگان و اعتراف صريح متهم به 30 فقره كلاهبرداري مجازي به جهت شناسايي ساير جرائم ارتكابي متهم و مالباختگان، دستور انتشار بدون پوشش تصوير اين متهم از سوي مقام محترم قضائی صادر شده است؛ لذا از كليه شكات و مالباختگاني كه موفق به شناسايي تصوير متهم شدند يا به اين شيوه هدف كلاهبرداري قرار گرفتهاند، دعوت ميشود تا جهت پيگيري شكايات خود به پايگاه يكم پليس آگاهي تهران بزرگ مراجعه نمايند.
منبع: آرمان امروز